søndag den 1. marts 2015

Kære Opsamlingsliste - Februar

Månedens læste bøger:

Antal sider læst:
5.555 sider. Et meget pudsigt tal.

Månedens favorit:
Jeg blev blæst omkuld af Som stjerner på himlen. Den var simpelthen så smuk og rørende, og jeg mener helt sikkert at den lever op til hypen. Det var også den allerførste bog jeg gav 5 stjerner i år, skarpt efterfuldt af Stålhjerte, som jeg læste nogle uger bagefter, og som er en af de bedste dystopiske bøger jeg har læst. Jeg var faktisk begyndt at frygte at jeg var alt for kritisk overfor mine læste bøger, eller at der simpelthen ikke var flere "gode" bøger tilbage, da jeg i løbet af årets første måned ikke havde givet en eneste bog topkarakter, men nu kan jeg godt se at det slet ikke passer. De gode bøger mangler bare at blive fundet. 

Månedens overraskelse:
Jeg må helt ærligt indrømme at jeg blev overrasket over hvor god En plus en var! Efter 2 meget lunkne bøger af Moyes i streg (Brudeskibet og Hvalernes sang), så troede jeg også at jeg ville blive skuffet over den næstnyeste bog fra hendes hånd, men det viste sig at der intet var at være bekymret over. Det var en sød bog, der stadig omhandlede seriøse emner. 

Månedens skuffelse:
Jeg havde glædet mig rigtig meget til at læse Den lille ven. Jeg var rigtig glad for Stillidsen, men skuffet over Den hemmelige historie, og inden i mit hoved ville Den lille ven ligge imellem disse to bøger. Det gjorde den desværre ikke. Det er dog stadig en bog med en masse gode kvaliteter, men for mig var den simpelthen så kedelig og langtrukken det meste af tiden, dog med nogle fantastiske passager. Derudover var Skyggernes bog slet ikke en bog for mig, som i overhovedet ikke! Jeg er faktisk selv overrasket over min reaktion på den, og der kommer også et brev om den snarest.

Månedens bedste første sætning:

"Resten af livet gav Charlotte Cleve sig selv skylden for sin søns død fordi hun havde besluttet at servere middagen på Mors Dag klokken seks om aftenen i stedet for midt på dagen, efter kirketid, som var det tidspunkt familien Cleve plejede at indtage den på." - Donn Tartt: Den lille ven

"Jeg har set Stålhjerte bløde" - Brandon Sanderson: Stålhjerte

"Jeg har en historie at fortælle, men min historie er ikke for alle og enhver. Det er en fortælling for dem, der gerne vil se - der tør sætte et forstørrelsesglas op for øjet og iagttage det forunderlige. Hvis du er blind for den slags, er det ikke en historie for dig, men hvis du har åbne øjne, skal du høre godt efter." - Jessica Schiefauer: Drengene

"Er det en god dag at dø? Det spørgsmål stiller jeg mig selv når jeg slår øjnene op om morgenen" - Jennifer Niven: Som stjerner på himlen

Mest forventede læseoplevelse i marts:
I næste måned påbegynder Louise fra Det fiktive univers en fælleslæsning af Far From the Madding Crowd af Thomas Hardy under #ViLæserHardy, som jeg gerne vil deltage i. Jeg har aldrig før læst noget af Hardy, og er generelt ikke særlig god til at læse klassikere, så denne fælleslæsning er en god måde både at få lært Hardys forfatterskab at kende, og få sneget en klassiker ind blandt mine læste bøger. Derudover glæder jeg mig også til at få læst Jojo Moyes' nyeste bog Hende du forlod. Tror og håber den er lige så fantastisk som Det sidste brev fra din elsker. 

Opsummering:
I februar har jeg læst meget og varieret! Jeg har måske læst mere end hvad godt er, når man nu tænker over at jeg officielt begyndte på mit speciale 2. februar. Jeg havde dog brug for en laaaang periode hvor jeg gav mig selv lov til at læse en masse og arbejde en masse, og bare generelt lade op til det næste lange stykke tid, hvor det meste af min tid bliver brugt på mit speciale. 
I februar nåede jeg en periode hvor jeg var træt af lange og tunge bøger, og jeg blev ramt af sygdom, så derfor gav jeg mig i kast med Pretty Little Liars serien, hvilket gav mig let underholdning, og som især var med til at øge antallet af læste bøger for denne måned. Jeg vil på ingen måde kunne nå op på samme højder i marts, og det er også helt okay. 

Kærlig hilsen

4 kommentarer :

 1. Det er godt nok godt ramt med dit læste sideantal; 5555! Hehe, og så ser jeg frem til at læse anmeldelser af nogle bestemte bøger. ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er altså sjovt! Især når det sker tilfældigt :)
   Hehe, gad vide hvilke du dog henviser til... :p

   Slet
 2. 5.555 sider, man dør jo næsten lidt af lykke over sådan et tal. :P Og hvor er det skønt med så mange gode læseoplevelser. :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaaaa, det er næsten helt mindblowing! :D

   Slet