torsdag den 26. februar 2015

Kære Brandon Sanderson (Stålhjerte)

Stålhjerte er din første bog i en trilogi. En trilogi hvor du har formået at skabe en yderst gennemtænkt dystopisk verden, som samtidig også er utrolig realistisk på trods af at den handler om superhelte.
I en nær fremtid har episke overtaget magten. Episke er mennesker der har superevner, evner der varierer i så stor grad, at der også er hierarki blandt de episke. De ”almindelige” mennesker har måtte acceptere den nye verden de lever i, hvor episke styrer med hård hånd, men ikke alle vælger at bøje nakken for dem.
Som lille så David sin far dø for hånden af Stålhjerte – den episke der nu styrer Newcago. Siden dengang har David svoret hævn, men han har brug for hjælp for overhovedet at kunne komme tæt nok på for at få muligheden for at slå Stålhjerte ihjel. Derfor opsøger David Fortropperne, en gruppe af mennesker der har sat sig for at kæmpe imod de episke, for at opnå lighed og retfærdighed i det der er deres nye virkelighed. Fortropperne er dog ikke meget for at gå op imod Stålhjerte, da han virker udødelig, men siden sin fars død har David holdt på en hemmelighed. En hemmelighed der indikerer at selv Stålhjerte har en svaghed, der kan blive hans endeligt.

Første gang jeg hørte om din bog Stålhjerte, var jeg i tvivl om det overhovedet var noget for mig. For helt ærligt, det handler om superhelte! Det er ikke den type bøger jeg plejer at læse, og jeg var måske lidt fordomsfuld og tænkte at det var ”drenge”-litteratur, men hvor tog jeg fejl. Ja drenge, og mænd, vil helt sikkert elske den her historie om David og Fortroppernes kamp imod de episke, men det vil kvinder også. Jeg blev blæst omkuld af din måde at skabe en actionpacked historie, som næsten slet ikke mistede sit tempo, uden at jeg syntes det blev for meget action. Derudover tilføjede du en masse humor, som var lige i øjet.

Imens jeg læste din bog, tænkte jeg at den var lidt som en blanding af tv-serien Heroes (i form af at forskellige episke har forskellige evner) og filmen Watchmen (i form af den dystre stemning som både filmen og din bog har). En blanding jeg synes fungerer fantastisk godt, men uden at det føles som om at du har kopieret fra dem.
Jeg havde på ingen måde forventet at jeg ville blive så glad for historien om David og Fortropperne, og jeg glæder mig til at min kæreste får den læst, da jeg tror at din bog endelig er den bog som både min kæreste og jeg vil sætte pris på. Og så glæder jeg mig umådeligt meget til fortsættelsen. Det kan kun gå for langsomt med at få Ildkamp oversat.

Kærlig hilsen
Brandon Sanderson: Stålhjerte. Org. titel: Steelheart (Reckoners #1). Dreamlitt. 5/5

1 kommentar :

  1. Livet kan nogle gange være sjovt, det ene minut er smukt, og det næste minut er helt anderledes. Min mand og jeg levede et meget smukt liv før det uventede kaos, et liv uden skavanker eller mistillid, indtil vi ikke havde problemer med støtte fra vores børn, stoppede han med at betale og fandt et eventyr uden for at flirte med sit eftertragtede ægteskabelige hjem. alt jeg led. og for det, jeg arbejdede på en unødvendig fornøjelse, følte jeg denne tomhed i mig, jeg anede ikke, hvordan jeg kunne hjælpe mig med at forene ham, fordi han ikke vendte hjem, blev sent ude, drak, røg, lavede alle mulige ting, han aldrig havde gjorde ... Men takket være manden, der bragte glæde med stabilitet til mit hjem, er Dr. Egwali, en mand med gode gerninger, så ægte og imødekommende, fordi jeg prøvede og havde tillid ... Fortæl hende om din frygt og dig ' vil være glad for du gjorde. WhatsApp eller Viber +2348122948392 eller via e -mail dregwalispellbinder@gmail.com

    SvarSlet