søndag den 1. februar 2015

Kære Opsamlingsliste - Januar

Månedens læste bøger:

Antal sider læst: 
4363 sider, hvilket overrasker mig meget, da jeg slet ikke føler jeg har nået at læse så meget

Månedens favorit:
Der var ingen bøger denne måned der endte med topkarakter, men Det burde du have vidst var virkelig en rigtig god bog, som jeg nød at læse. Jeg var bange for at blive skuffet, da den fra forlagets side er blevet reklameført som den nye Kvinden der forsvandt, en af mine favoritbøger, men den skuffede på ingen måde. Jeg vil dog sige at den minder minimalt om Flynns bog, hvilket jo nok også er årsagen til at den ikke skuffede, for den var slet ikke som forventet - den var helt sin egen. Mere om bogen kan læses her. Derudover var Lena Dunhams Not That Kind Of Girl også en bog jeg synes der skal nævnes. God underholdning, der dog også kommer omkring mere seriøse emner. 

Månedens overraskelse:
Efter de mange positive anmeldelser af Tove Janssons små bøger Sommerbogen og Billedhuggerens datter, så have jeg nok for høje forventninger til dem. Jeg forventede at blive blæst omkuld af det smukke sprog og de yndige beskrivelser, men desværre faldt det bare fladt for mig. Jeg kan sagtens se alle de kvaliteter som andre nævner, men de var bare ikke noget for mig, desværre. The Count of Monte Cristo endte også med at overraske mig. Den var svær at komme igennem for mig, hvilket betød jeg brugte rigtig lang tid på den. Jeg startede allerede læsningen af den i start-december, men blev først færdig over en måned senere, men hvor starten var rigtig tung at danse med, så var de sidste 3-400 sider helt fantastiske, og siderne vendte næsten sig selv. 

Månedens skuffelse:
Jeg blev virkelig slemt skuffet over Moyes' Hvalernes sang. Efter at have læst så fantastiske bøger som Mig før dig og Det sidste brev fra din elsker, er mine forventninger til hendes bøger bare steget, og  Hvalernes sang kan på ingen måde leve op til dem. Det blev lidt en tam omgang, med for mange klicheer. 

Månedens bedste første sætning:

"Folk græd normalt den første gang, de var der, og den unge kvinde så ud, som om hun var godt på vej til at følge trop." - Jean Hanff Korelitz: Det burde du have vidst

"Mit navn er Kathleen Whittier Mostyn, og da jeg var sytten, blev jeg berømt for at have fanget den største haj, der nogen sinde var set i New South Wales, en gråbrun rødhaj med et øje så ondskabsfuldt, at den stadig så ud til at ville flænge mig i to dele adskillige dage efter, at vi havde fået den hængt op." Jojo Moyes: Hvalernes sang

Mest forventede læseoplevelse i februar:
Jeg glæder mig rigtig meget til at få læst Jennifer Nivens Som stjerner på himlen, som lige er blevet oversat til dansk og udkommer hos forlaget Alvilda. Jeg havde sat den på min TBR-liste for lang tid siden, for med sammenligninger med The Fault in our Stars og Eleanor & Park så må den være fantastisk. Eller også kommer den til at skuffe rigtig meget. Derudover glæder jeg mig til at læse den sidste bog af Donna Tartt som jeg mangler at læse, nemlig Den lille ven, som jeg skal læse sammen med andre bogglade mennesker. Jeg tror så meget på at jeg kommer til at elske den, at jeg har valgt at købe den, selvom den normalt overstiger den pris jeg vil give for en forholdsvis gammel bog. 

Opsummering:
Januar har for mig været præget af eksaminer, både skriftlig og mundtlig, hvilket har gjort det svært at finde tid til at nyde at læse. Jeg har dog alligevel "presset" igennem det, da der var 8 bøger der var kommet hjem til mig på biblioteket, som jeg gerne ville læse inden det var tid til at den næste i reserveringskøen skulle have dem. Det har ikke været en måned med lutter fantastiske bøger, faktisk har det svinget meget, og jeg tror jeg skal til at være lidt mere kritisk over de bøger jeg vælger at bruge tid på.

Kærlig hilsen

6 kommentarer :

 1. Det var også en god stak du har kæmpet dig igennem i Januar.
  Jeg glæder mig til vi skal læse Donna Tartt sammen. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg er godt tilfreds :p
   Det gør jeg også! Jeg tror virkelig den er god!

   Slet
 2. Jeg skal også læse Donna Tartt, og jeg glæder mig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det forstår jeg godt, for jeg glæder mig også helt vildt! :p

   Slet
 3. Ah, ja. 'Hvalernes sang' skuffede også mig. Den var slet ikke noget særligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej desværre ikke. Man kan tydeligt mærke det er en bog fra hendes tidligere forfatterskab, synes jeg

   Slet