tirsdag den 3. februar 2015

Kære Bogreol - Nye Tilføjelser i December/Januar


Okay, det ser virkelig ud af meget, men til mit forsvar har jeg bare været en heldig, lille gris de sidste par måneder. Mængden af bøger der er kommet ind i mit hjem, har dog betydet at jeg har været nødsaget til at bruge en hylde på min reol i køkkenet, til opbevaring af bøger. Jeg er ved at blive oversvømmet med dem! Hermed kommer der en præsentation af dem alle.

Jessica Schiefauer: Drengene
En af de syv bøger jeg var så heldig at vinde på Høst & Søns instagram, da de afholdte adventskonkurrence. Jeg kender faktisk ikke rigtig noget til den overhovedet, men det er en forholdsvis kort bog.

Holly-Jane Rahles: Muren er faldet og jeg sidder fast
Også en af bøgerne jeg vandt hos Høst & Søn. Jeg kender heller ikke rigtig noget til den, men kan se på Goodreads at den har en forholdsvis god rating, så er lidt spændt på at læse den. 

Lars Holmgaard Jørgensen: Menneskejægerne (Egenrfolket #1)
Endnu en gevinst fra Høst & Søn, og endnu en bog jeg ikke ved særlig meget om. Jeg tror dog desværre ikke lige at den er noget for mig, men fordi den er så kort, så kan jeg godt give den en chance. Længden gør den perfekt til næste Readathon. 

Nicholas Oldland: Ned ad floden
En af de 7 bøger jeg også vandt var denne lille fine billedbog. Normalt læser jeg ikke billedbøger, men jeg har alligevel tænkt mig at gemme den til hvis/når der engang kommer en mini-Louise eller mini-Louis til verden. 

Neil Gaiman: Den sygeste løgnehistorie
Denne fine højtlæsningsbog vandt jeg også hos Høst & Søn, og var faktisk den eneste af de syv bøger jeg havde læst i forvejen. Den er simpelthen så sød og sjov, og tegningerne deri er rigtig fantastiske. 

Cecilie Wallengren: Kamma Morgensur
Endnu en billedbog jeg vandt, og endnu en jeg ikke rigtig ved hvad den handler om, men ligesom den anden, så gemmer jeg den. Den kan jo vise sig at være brugbar engang. 

Solomon Northup: Twelve Years A Slave
Denne bog vandt jeg i en adventskonkurrence hos Malene. Jeg har godt set filmen, en virkelig barsk film, som jo også vandt for bedst film sidste Oscars, og det var jo en endnu mere barsk film når man ved den er baseret på en sand historie. 

Stephen King: Different Seasons
En King novellesamling jeg fik i julegave af min svigerfamilie. Den består af 4 noveller, som af en eller anden årsag er blevet opdelt i to bøger under den danske oversættelse (det er i hvert fald sådan som jeg har forstået det?!) og en af dem er den novelle der er blevet filmatiseret under navnet The Shawshank Redemption. Samlingen har en sindssyg høj rating inde på Goodreads, og jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang med den. 

Donna Tartt: The Goldfinch
Denne bog var jeg så heldig at vinde hos Michelles adventskonkurrence. Jeg har allerede læst den på dansk, og syntes den var helt fantatisk (brev kan læses her), og da jeg læste den tænkte jeg også at det var en bog jeg gerne ville eje. Hvor heldig kan man så være?! 

Jack London: White Fang
Endnu en julegave fra svigerfamilien. Denne børneklassiker har jeg aldrig læst før, men jeg ønskede mig den i den flotteste udgave fra Scholastic Classics, som også har en masse andre klassikere i samme stil. Nu når jeg har fået én bog i den udgave, an jeg næsten ikke vente med at købe alle de andre. De er simpelthen så fine. 

Michael Ende: Den uendelige historie
Denne fine bog fik jeg i julegave af min kæreste. Jeg må indrømme at jeg aldrig har læst den før, men jeg har måske set filmen engang da jeg var lille. Ligegyldig hvad så kan jeg ikke huske noget som helst af historien, og jeg glæder mig til at læse den. Derudover er detaljerne i bogen helt fantastiske, hvor noget er skrevet med rødt skrift, og andet med grønt. 

Søren Ellemose: Brødrenes grumme eventyr (anmeldelseseksemplar fra forfatteren)
Jeg blev kontaktet af Morten Ellemose, bror til Søren, og blev spurgt om jeg ville anmelde nogle af deres bøger. Da jeg var virkelig positiv overrasket over deres fine lille novellesamling Madame Salvatins hemmelighed (brev kan læses her), så ville jeg glædeligt læse noget mere fra deres hånd. Denne, ligeledes, korte samling lyder til at minde i stil med Madame Salvatins hemmelighed, og jeg glæder mig til at komme i gang med den.  

Morten Ellemose: Killer Killer (Anmeldelseseksemplar fra forfatteren)
Dette var den anden bog jeg gerne ville anmelde, men den er dog i en anden stil end den novellesamling jeg har læst. Killer Killer er en krimi, og det er begyndt at være begrænset med hvor mange krimier jeg læser, men jeg syntes alligevel at denne lød rigtig spændende. 

Marie Lu: Legend (Anmeldelseseksemplar fra Carlsen)
Marie Lus første bog i hendes populære dystopiske ungdomsserie er endelig blevet oversat, og jeg var så heldig at få lov til at få et anmeldelseseksemplar. Jeg syntes den lød lidt i stil med Divergent, som jeg elsker, men desværre syntes jeg ikke Legend var helt lige så fantastisk. Den har dog potentiale til at blive rigtig god i de næste par bøger, og jeg skal helt klart have læst videre. Brev kan læses her.

Nathaniel Hawthorne: The Scarlet Letter
Jeg har tilføjet et par bøger til min samling af Barnes & Leatherbound Classics, og The Scarlet Letter er den ene af dem. Jeg købte den kort efter jul, da det pludselig gik op for mig at den var udsolgt på de fleste sider, selv Barnes & Nobles egen hjemmeside. Jeg gik lidt i panik, for det var den sidste bog jeg ønskede mig, som var af de enkeltstående historier i Barnes & Noble Leatherbound Classics udgaverne (hvilket betyder at den har en anden størrelse end de store samlinger i samme udgave, som fx. Grimms Complete Fairy Tales). Jeg brugte lang tid på at opstøve den, og fandt den til sidst hos en britisk forhandler af udgaver af restbøger der skal ud af produktion. Jeg skyndte mig at trykke køb, og endte med at købe det sidste eksemplar til en rigtig god pris (vi taler under 100 kr).

Barry Lyga: Game (Anmeldelseseksemplar fra Høst & Søn)
Jeg har læst og anmeldt første bog i Lygas serie (brev kan læses her) og den var egentlig ikke helt så fantastisk. Jeg havde faktisk tænkt at jeg ikke behøvede at læse videre i serien, men da jeg læste nogle anmeldelser af bog 2, og at de fleste var meget begejstret for fortsættelsen, så ville jeg nu alligevel gerne læse hvad all the fuss was about. Jeg var rigtig heldig at kunne få et anmeldelseseksemplar fra forlaget, og jeg må sige at den var virkelig, virkelig god! Jeg havde på ingen måde forventet at den lille være så god som den var, og jeg glæder mig sindssygt meget til at læse næste bog i serien. Brev kan læses her

Lena Dunham: Not That Kind Of Girl
Jeg vandt denne på Arnold Buscks Facebookside i december, hvilket var ret heldigt, for jeg ønskede mig den i forvejen. Da jeg modtog den var jeg virkelig positivt overrasket over at de havde sendt mig den i hardback udgave. Der er virkelig kælet for detaljerne i bogen, og jeg syntes den var ret så god. 

Sigge Eklund: Ind i labyrinten (Gave fra forlaget)
Denne bog sendte forlaget som en gave til alle deltagere i bogbloggertræffet, men grundet nogle omstændigheder jeg ikke lige kan huske, så var det ikke muligt at få den med hjem samme dag. I stedet kunne jeg hente den hjemme ved Simone. Jeg kender egentlig ikke så meget til den, men forsiden får den virkelig til at se spændende ud. 

Jean Hanff Korelitz: Det burde du have vidst (anmeldelseseksemplar fra Gads forlag)
Forlaget var så søde at sende mig denne nye bog til anmeldelse, og det er jeg rigtig glad for. Selvom der er ret blandede meninger til den på Goodreads, så syntes jeg faktisk den var rigtig god. Brev kan læses her.

Emily Brontë: Stormfulde højder
Jeg vandt denne klassiker hos Anne Nikoline i hendes adventskonkurrence. Jeg har længe gerne ville læse den, da jeg har set et par filmatiseringer af den og bare generelt kan jeg godt lide historien. Jeg er spændt på hvordan det er at læse den og især hvordan den er at læse på dansk. 

Leo Tolstoy: Anna Karenina
Dette er den anden Barnes & Noble Leatherbound Classic bog jeg har købt. Jeg har længe gået og sukket over denne fine bog, men da man kun har kunne købe den hos Barnes & Nobles egen hjemmeside, som jo er amerikansk, så ville der højst sandsynligt være røget told oveni hvis jeg købte den. Efter jul holdte Barnes & Noble dog udsalg, og Anna Karenina rød dermed ned under en pris, hvor der ikke ville ryge told oveni, så jeg slog til. Prisen for bogen inkl. fragt blev dermed på ca. 160 kr. En rigtig god pris for sådan en smuk bog. 

Veronica Roth: Divergent box set
Jeg elsker Divergent serien (dog elsker jeg bog 3 lidt mindre end de andre, men pyt med det) og jeg har længe gerne ville eje dem i hardback. Tit fravælger jeg dog at købe bøger jeg allerede har læst, fordi jeg gerne vil bruge penge på nye læseoplevelser, men da CDON.com holdte Black Friday, og denne box kun kostede 160 kr (tror jeg det var), og der var fri fragt, så slog jeg altså til. Da jeg så endelig modtog boxen blev jeg virkelig skuffet. Den var ikke pakket forsvarligt ind, så selve æsken bøgerne skal stå i var fuldstændig smadret. Heldigvis var bøgerne uskadte, men jeg syntes alligevel ikke at det var i orden. Jeg kontaktede CDON og viste dem billederne, og det eneste de kunne tilbyde var at jeg kunne sende det hele retur og få pengene retur eller få slået 10% af prisen. Jeg valgte det sidste, da jeg faktisk gerne vil eje bøgerne, og det er så sjældent de kommer ned i den pris for alle tre bøger i hardback. Jeg vælger dog nok ikke at købe bøger fra dem igen, når nu indpakningen af deres varer ikke foretages forsvarligt. Billeder af den ødelagte box kan ses her

Kærlig hilsen

14 kommentarer :

 1. Iiih, sikke en lækker stak! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaa, det er nogle gode bøger jeg har fået samlet sammen ;)

   Slet
 2. Sikke mange bøger! Det ser helt overvældende ud :0 ... Og jeg vil SÅ gerne læse 'White Fang'!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg blev også lidt overvældet da jeg skulle samle alle bøgerne sammen :I Jeg er også ret spændt på White Fang, kender ikke så meget til den

   Slet
 3. En ordentlig stak gode bøger du har fået til samlingen :) Jeg desværre også haft dårlige erfaringer ved at handle hos cdon ( jeg kom til at betale 100,- kr. mere for en bog end tilbuddet lød på og der var rigtig dårlig kundeservice, da jeg henvendte mig til firmaet). Jeg handler helt sikker heller ikke der igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg plejer ellers ikke at have dårlige erfaringer med cdon når jeg handler cder og film, men holder mig fra at købe bøger fra dem

   Slet
 4. 'Den uendelige historie' er en af mine yndlingshistorier! Jeg har den samme udgave som den du har fået, og jeg synes den er uendelig smuk. Burde snart genlæse den..

  SvarSlet
 5. Hvor har du virkelig tilføjet mange skønne bøger til din samling for nyligt :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaa :D
   Nu skal jeg bare finde pladsen til dem også :p

   Slet
 6. Jøsses! Sikke en ordentlig stak:) Hvor er det bare nogle dejlige bøger!

  SvarSlet
  Svar
  1. virkelig en ordentlig stak! Næsten alt for meget... men kun næsten :p

   Slet
 7. Åh, "Den Uendelige Historie" husker jeg som værende super god! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo også en klaaaasiker! Glæder mig meget til at læse den :D

   Slet