søndag den 22. februar 2015

Kære Academy - Mine Oscarvindere 2015


Foruden af være en kæmpe læsehest, så elsker jeg også at se film. Derfor skal jeg selvfølgelig holde mig vågen i nat mellem søndag d. 22 og mandag d. 23, og se hvilke film og skuespillere der vinder den gyldne statuette. Jeg har selv set næsten alle de nominerede film i de store kategorier, så hermed vil jeg komme med mine gætterier på hvem og hvad der bliver vindere i de seks store kategorier til Oscars 2015, og hvem jeg personligt selv håber på bliver beæret med en statuette. I kategorien Bedste Film er der mange gode film nomineret, alle som har fået meget ros, og i Danmark har især The Imitation Game været populær, med god grund! Jeg tror dog at det er Boyhood der vinder, på baggrund af at den er filmet over en periode på 12 år, hvilket aldrig er blevet gjort før. Hvis det dog stod til mig, så ville jeg give prisen til Whiplash. En unik lille perle, som virkelig kom ind under huden på mig. 

Bedste Instruktør tror jeg går til Alejandro G. Iñárritu for Birdman, da selve måden den er blevet filmet på er helt fantastisk. Igennem hele filmen føles det som om at den er filmet som ét lang take, hvilket giver en utrolig filmisk oplevelse. Dog kan Richard Linklater også have gode chancer i denne kategori, især hvis Boyhood ikke vinder som bedste film. 

Som Bedste Skuespiller synes jeg det er tæt løb. Michael Keaton gør det fantastisk i Birdman, Steve Carell er helt uigenkendelig i Foxcatcher, men jeg tror det kommer til at stå imellem Benedict Cumberbatch og Eddie Redmayne, de to briter. I sidste ende tror jeg Eddie Redmayne får prisen, da det er helt utrolig hvordan han kan fremvise det forfald Stephen Hawkings krop er gået igennem som følge af sin sygdom. Tit har skuespillere der har spillet personer med mentalt eller fysisk handicap vundet.

I kategorien Bedste Skuespillerinde er der store chancer for at Julianne Moore vinder med sin rolle som Alice i Still Alice (baseret på bogen af Lisa Genova). Moore har allerede vundet en masse priser for at portrættere en kvinde med tidlig Alzheimers. Personligt selv synes jeg at Marion Cotillard fortjener at vinde sin nr. 2 Oscar for sin rolle i Two Days, One Night hvor hun spiller en kvinde der lige er kommet ud af en depression, og som må overbevise sine kollegaer om at opgive en pengebonus, for at hun kan få lov til at beholde sit job. Det var en film jeg selv ikke rigtig gad at se, men hold nu op hvor ramte den mig lige i hjertet, netop på grund af Cotillards gode skuespil.

Bedste Mandlige Birolle tror jeg helt sikkert går til J.K. Simmons for sin rolle i Whiplash. Han leverer en fantastisk præstation, som jeg ikke kommer til at glemme lige foreløbig. Han er i høj grad skyld i at Whiplash er blevet til en af mine favoritfilm. Dog fortjener Robert Duvall også en masse ros for sin rolle som dommeren der bliver anholdt for at have kørt en mand ned i filmen The Judge.

I kategorien Bedste Kvindelige Birolle er Meryl Streep blevet nomineret for 19. gang. Det er lidt som om at det er et krav at Meryl skal nomineres hver gang det er muligt, men hun har "kun" vundet 3 gange. Dog synes jeg ikke at hendes rolle i Into The Woods er en Oscar-nominering værd. Derimod tror jeg at Patricia Arquette vinder for sin rolle som moderen i Boyhood. Jeg synes dog ikke at feltet i denne kategori er særlig stærkt i år, desværre. 

Hvis der er nogle andre der skal se Oscars i nat, og har lyst til at gætte med, så er det muligt at printe en stemmeseddel lige her
Må den bedste film vinde. 

Kærlig hilsen

2 kommentarer :

 1. Direktør bør nok oversættes til Instruktør ;)

  Og så vinder Everything Is Awesome selvfølgelig som bedste soundtrack, nu hvor Lego: The Movie skuffende nok ikke er repræsenteret i animationskategorien!

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha Doh! Det var lige en tanketorsk. Tak for at gøre mig opmærksom på det, det er rettet nu :)

   Jeg var også pænt skuffet over at Lego Movie ikke blev nomineret for bedste animation, den ville helt sikkert have vundet! Tror dog bare at den blev fravalgt, da der også er "rigtige" mennesker med i den, og derfor ikke "kun" en animationsfilm. Desværre tror jeg ikke at de gamle nisser der stemmer på vinderne til The Oscars sætter lige så stor pris på Everything is Awesome, som alle filmens fans gør, og jeg tror sangen til Selma vinder i stedet.

   Slet