tirsdag den 3. marts 2015

Kære Bogreol - Nye Tilføjelser i Februar

Februar har for mig været en måned der har bestået af en masse anmeldelseseksemplar, og så også det årlige bogudsalg. Derfor formåede jeg at få samlet en ordentlig bunke nye bøger sammen på bare én måned, i stedet for to. De mange nye bøger har også betydet at jeg har haft endnu mere pladsmangel, men som løsning har jeg pakket et par håndfulde, eller tre, af mine "grimme" læste bøger ned i en kasse, som er blevet gemt væk, og bare venter på at jeg flytter i noget nyt, hvor der er plads til en større bogreol. 

Stephen King: Full Dark No Stars
Denne lille pocketudgave af Kings novellesamling har jeg købt til Arnold Buscks bogudsalg. Jeg havde faktisk også kig på den til sidste års bogudsalg, men besluttede mig for at lade være. Lige siden har jeg dog tit tænkt over om det var det rigtige valg, så da den igen var på tilbud i år, så røg den altså med hjem. 

Chuck Palahniuk: Fight Club
Jeg har set filmen mange gange og elsker den, så det var oplagt også at læse den. Jeg har dog hørt at den skulle være markant anderledes end filmen, så jeg er spændt på at læse den. Den er ligeledes købt hos Arnold Busck. 

Arthur Golden: Memoirs Of A Geisha
Endnu engang har jeg set filmen et par gange, og knuselsker historien. Jeg har længe gerne ville købe og læse bogen, dog helst i den danske udgave, men de steder jeg har ledt efter den har den være udsolgt. Så da Arnold Busck havde den med i deres udsalg, så røg den op på toppen af listen over udsalgsbøger jeg skulle købe.  

Stephen King: The Green Mile
Jeg er begyndt at blive mere og mere glad for King, og en af de bøger jeg føler jeg virkelig mangler at læse er The Green Mile. Jeg har hørt at det skulle være en af Kings bedste romaner, så jeg er meget spændt på at komme i gang med den. Derudover synes jeg at coveret på denne udgave faktisk er rigtig pæn, og jeg ville ønske at jeg kunne finde flere King-bøger i samme design. 

Bret Easton Ellis: American Psycho
Det er jo tydeligt at se hvad temaet var for mine bogindkøb hos Arnold Buscks udsalg: Bøger der er blevet filmatiseret! Ud af mine 6 indkøbte bøger, er 4 af dem blevet filmatiseret. Jeg har egentlig læst American Psycho tilbage i gymnasiet, fordi min veninde skrev opgave om den. Det hun fortalte om bogen pirrede min nysgerrighed rigtig meget, men det eneste jeg faktisk kan huske fra min læsning af bogen er stemningen og så en meget makaber scene med en rotte. 

Jeffrey Eugenides: Middlesex
Dette var den sidste bog jeg valgte til bogudsalget. Arnold Busck havde jo et tilbud med 3 for 100 af nogle af deres paperbacks, og da jeg skulle finde den sidste bog, stod valget mellem Do Androids Dream Of Electric Sheeps og denne her danske udgave af Middlesex. Jeg endte med denne her fordi jeg i forvejen har hans debutbog Jomfruselvmordene (og måske også fordi at Philip K. Dick-bogen var tudegrim, og jeg ville hellere give lidt ekstra for at finde den i en pænere udgave, evt. den danske)

Jennifer Niven: Som stjerner på himlen (anmeldeseseksemplar fra Alvilda)
Alvilda var så søde og sende denne bog til mig, og det er jeg uendelig glad for. Jeg har allerede læst og skrevet et brev om den her, og jeg kan allerede nu sige at det er en af mine favoritbøger for 2015. Derudover er jeg rigtig glad for at Alvilda har valgt at beholde coveret fra den engelske udgave, for jeg synes det passer så perfekt til bogen. 

H. W. Klaris: Skyggernes bog (anmeldelseseksemplar fra Tellerup)
Jeg fik en mail fra Tellerup omkring deres nyeste udgivelser, og blandt dem var Skyggernes bog. Jeg syntes den lød interessant med sin blanding af hekse, spøgelser og dæmoner. Jeg har allerede læst den, og desværre viste den sig at den slet ikke er noget for mig overhovedet. Et brev om den kommer snarest. 

Brandon Sanderson: Stålhjerte (anmeldelseseksemplar fra Dreamlitt)
Kort før jeg fandt ud af at Dreamlitt skulle udgive denne bog, var jeg begyndt at høre om hvor fantastisk Brandon Sandersons bøger var, så jeg blev rigtig glad da jeg fik mulighed for at få et anmeldelseseksemplar fra Dreamlitt. Alt den ros som Sanderson har fået, er fuldt fortjent i mine øjne. Stålhjerte var en utrolig gennemført actionpacked historie, og jeg kan slet ikke vente med at læse videre på serien. 

Jojo Moyes: Hende du forlod (Anmeldelseseksemplar fra Cicero, modtaget igennem Bogrummet.dk)
Indtil videre har jeg fået læst alle Jojo Moyes' bøger der er oversat til dansk, også inklusiv denne her, da jeg læste den i søndags. Jeg synes lidt at Moyes svinger i kvalitet, nogle af hendes bøger er helt fantastiske, hvoraf nogle falder til jorden. Hvad jeg syntes om Hende du forlod skriver jeg snarest muligt et brev om. 

Donna Tartt: Den lille ven
Jeg har både læst Stillidsen (den var fantastisk!) og Den hemmelige historie (knap så fantastisk), så jeg var glad for at Den lille ven blev valgt som den første bog i den bogklub jeg er kommet med i. Jeg havde så store forventninger til at denne bog ville være op på højder med Stillidsen, så jeg endte med at købe den. Efter at have læst bogen nu, så fortryder jeg det ret meget, da Den lille ven endte med at skuffe endnu mere en Den hemmelige historie. 

Kenneth Bøgh Andersen: Djævelens lærling
Denne bog vandt jeg på Den Store Djævlekrigs Facebookside, hvilket også betyder at den er signeret. Jeg har faktisk aldrig læst noget af Bøgh Andersen, så jeg er meget spændt på at læse denne bog. Ud fra hvad jeg kan læse af anmeldelser, så skulle den være rigtig god og sjov, så håber den er det rigtige valg som min introduktion til forfatteren. 

Thomas Hardy: Far From The Madding Crowd
Da Louise fra Det Fiktive Univers skrev at hun ville afholde fælleslæsning af denne bog inden filmatiseringen kommer i biografen, tænkte jeg at det var en god mulighed for at få læst en klassiker jeg måske ellers ville udskyde at læse. Derudover gav det mig også en undskyldning for at købe denne flotte udgave fra Penguin Clothbound Classic serien, en serie jeg godt kunne tænke mig at eje lidt flere bøger fra. 

Kærlig hilsen

14 kommentarer :

 1. Sikke en dejlig bogstak! Og hvor er det en fin udgave af 'Far from the Madding Crowd', du har :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaa, jeg er også rigtig glad for den her stak, især FFTMC. Knuselsker den <3

   Slet
 2. Åh sikke en smuk udgave af 'Far from the Madding Crowd'. Jeg elsker clothbound <3

  Og hvor er det dejligt, at du har gjort nogle gode fund til bogudsalg. Jeg fandt slet ikke noget, jeg kunne overskue at købe med hjem ... Suk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker den også bare rigtig meget! Skal helt klart have udvidet min samling af Clothbound Classics :D

   Det var virkelig også et sløvt udvalg til bogudsalget i år, desværre.

   Slet
 3. Det er altid dejligt at få nye bøger ind af døren. Mit købestop har også varet ret længe, men denne uge blev det så brudt (så har det også holdt 2 måneder!).

  Og de Clothbound er bare så smukke. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er noget af det bedste! Jeg har også været ret god til at holde igen med at købe bøger de sidste par måneder, især fordi jeg har været heldig at modtage en del anmeldelseseksemplarer, men især også fordi jeg vandt en hel masse i diverse julekonkurrencer rundt omkring :p

   Slet
 4. Hvor er din Hardy fin. Men jeg bliver helt nysgerrig efter at vide, hvilken forbindelse der er mellem bierne og historien? Og den der Fight Club er det ikke også en Vintage, den tror jeg da lige jeg skal tjekke om vores Arnold Busck har. Var den med på udsalget?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg havde faktisk slet ikke overvejet at der kunne være en forbindelse mellem bierne på forsiden og så selve historien! Glæder mig til at finde ud af hvad bierne betyder, især fordi der også er bier på forsiden af Penguin English Library udgaven! :D

   Jo både Fight Club og Memoirs of a Geisha er fra Vintage, med på udsalget til 40 kr stk, 3 for 100 kr. Men jeg tror ikke det er de der fine Vintage-udgaver, hvor der også står Vintage oppe i højre hjørne. De er faktisk lidt grimme. Du kan se coverne på dem begge på min Goodreads, på hylden "owned-not-read" :)

   Slet
 5. Sikke en stak skønhed! <3 Og åh hvor jeg håber at du vil nyde Djævelens lærling, den er jo mit lille hjertebarn, helt ubetinget. <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber (og tror) at jeg vil elske Djævelens Lærling. Det er jo nok også snart på tide at få læst noget af Bøgh Andersen ;)

   Slet
 6. jeg er også blevet en smule skuffet over "The little friend". Jeg troede, at den ville være helt fantastisk :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaa, det er så ærgerligt. Jeg tror en stor del af grunden til at jeg blev så skuffet, var fordi bagsideteksten fik den til at lyde som en spændingskrimi a'la whodunnit, og det var det bare slet ikke

   Slet
 7. Jeg er spændt på at høre, hvad du synes om Hende Du Forlod. Har selv læst en del af JoJo Moyes, og jeg er helt enig i din betragtning: det svinger i kvalitet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes det er en skam at det svinger så meget i kvalitet med hendes bøger. Jeg har faktisk allerede fået læst Hende du forlod, og der kommer snarest en anmeldelse herinde :)

   Slet