torsdag den 12. marts 2015

Kære Kærlighed

I dag er det præcis 4 år siden at min kæreste og jeg valgte hinanden. Det er præcis 4 år siden at vi betegnede os selv som værende kærester, og vi har de sidste 4 år været hinandens tro støtte igennem med- og modgang, igennem hårde perioder på studiet, igennem mindeværdige oplevelser og igennem hverdagens enkelthed. 
For mig står den 12. marts meget mere i kærlighedens tegn end Valentinsdag gør for mange andre, og det er dagen i dag hvor min kæreste og jeg, endnu mere, sætter pris på hinanden, og på det forhold og det liv vi har opbygget sammen.

I anledningen af denne kærlighedens dag, har jeg samlet de smukkeste og mest hjerteskærende kærlighedsfortællinger der findes på tværs af medier. Fortællinger som ikke prøver at skildre den sukkersøde kærlighed, men i stedet kærlighed i sin mest ærlige form, Kærlighed på trods af smerte. 

I bogen P.S. I Love You af Cecelia Ahern skal Holly acceptere at hendes livs kærlighed, Gerry, ikke længere er hos hende. Gerrys død tærer så hårdt på Holly, at en fremtid uden ham virker uoverskuelig, men selv fra det hinsides formår Gerry at være en støtte for Holly igennem den svære tid. Igennem det næste stykke tid modtager Holly breve fra Gerry, som er med til åben Hollys øjne for at et liv uden ham, ikke er lig med et liv der ikke er værd at leve. Det er en bog der viser at selvom at ens kærlighed ikke fysisk er til stede i ens liv længere, så vil personen altid være i ens hjerte.

I filmen Closer følger man to par. To par hvis forhold bliver viklet ind i hinanden, hvor de påvirker hinanden på kryds og tværs, og hvor de alle ender med at blive såret. Det er en brutal ærlig og rå fortælling om kærlighed, sex og utroskab. En fortælling om hvordan et kærlighedsforhold ikke altid er et smukt glansbillede, men hvordan det kan ødelægge et forhold, hvis man ikke er hundrede procent engageret og til stede i sit forhold. Det er en film der fortæller om at enhver person ikke er uden fejl, og dermed at ethvert forhold ikke er fejlfrit. 

Bon Iver's album For Emma, Forever Ago viser hvor meget kærligheden betyder, især når man mister den. Det er en rejse igennem den hjertesorg der opstår, når den person man troede man skulle være sammen med resten af livet, ikke følte det samme, og det er en fortælling om hvordan man kommer helskindet om på den anden side. Hele albummet er afdæmpet, men uendelig smukt, og illustrerer hvordan kærlighed både kan være det bedste i ens liv, men også at kærlighed har så meget magt over en, at når det forsvinder, så føles det som om en del af sig selv forsvinder med det. 

Kærlig hilsen

10 kommentarer :

 1. TIllykke med de fire år. Det er bare noget særligt at finde den person, man ved, man aldrig vil blive træt af. <3

  Og yndige bøger, du fremhæver her. Dem må jeg undersøge nærmere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er fantastisk at vide at man har fundet en der bringer det bedste ud i én <3

   Slet
 2. Hvor fint et indlæg til en passende dag, Tillykke med de fire år. :)
  Syntes også PS I Love You er absolut rørende, men jeg så godt nok filmen uden at have læst bogen :O

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have :D
   Jeg kan klart anbefale bogen! Den er endnu bedre end filmen :)

   Slet
 3. Stort tillykke med de fire år <3
  Hvor er det fint at markere dagen med at anbefale nogle fine og hjerteskærende kærlighedsfortællinger. "P.S. I Love You" er sådan en fantastisk historie - både som bog- og filmform :)

  SvarSlet
  Svar
  1. taaaak :D
   P.S. I Love You er virkelig en smuk historie <3

   Slet
 4. Tillykke med de 4 år :) Hvor er det en fin udgave af "P.S. I Love you" :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! :D Ja det er en Valentines udgave der udkom for 1-2 år siden :)

   Slet
 5. Stort tillykke med de 4 år! Hvor er det dejligt for jer :D

  Åhh, jeg må få læst 'P.S. I Love You' på et tidpsunkt... Men jeg var så sønderknust hele vejen igennem, så har udsat det et par gange..

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have :D
   Den er virkelig det værd! Selvom man kommer til at tudbrøle :)

   Slet