tirsdag den 27. oktober 2015

Kære Emily Carroll (Through the Woods)

Da jeg satte mig til rette med din graphic novel Through the Woods havde jeg ingen idé om hvad jeg skulle forvente, især fordi jeg ikke er den store graphic novel læser. Jo jeg har skam læst lidt "The Walking Dead" og hele "Watchmen", men de er meget teksttunge, og har måske ikke så meget fokus på tegningerne, som de har fokus på plottet. 
Med din graphic novel, eller rettere graphic stories, har du i høj grad fokus på dine stemningsfyldte tegninger. Du lader dem fortælle størstedelen af de 5 historier, fremfor at overdynge dine læsere med tekst, og det var jeg stor fan af. 
Stemningen i dine historier er jo, som nævnt, meget stemningsfulde. Og gyselige. Jeg må sige at jeg er glad for at jeg læste dem midt på dagen, mens der var lyst, for nogle af de historier var simpelthen skræmmende.  Du formår at sige så meget, med så lidt, og det er i høj grad også med til at tilføje til den gyselige stemning. 
Jeg vil hurtigst muligt købe din bog, både fordi det er noget af det bedste jeg har læst i år, hvis ikke nogensinde, men også fordi jeg har lyst til at genlæse den lige nu! Den passer perfekt til efterårets dystre mørke, og til at få en til at gyse.
Billederne er simpelthen så stemningsfyldte, og farverne er perfekte. Jeg gøs gennem hele bogen, igennem alle historierne, og slugte dem alle alt for hurtigt.

Selve historierne var næsten som små eventyr. Ikke eventyr i stil med "og det levede lykkeligt til deres dages ende", men dystre, mørke, skræmmende eventyr i stil med Brødrene Grimm, hvilket jeg synes er de bedste slags eventyr..

Kærlig hilsen

Emily Carroll: Through the Woods. Margaret K. McElderry Books. 5/5

7 kommentarer :

 1. Hvor er det bare en flot bog og nogle virkelig fangende illustrationer!
  Den røg lige direkte på ønskesedlen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er SÅ smuk! I hvert fald værd at ønske sig ;)

   Slet
 2. Super flot, kan det ikke godt nok passe at det er bogen som er inspirationskilde bag filmen af samme navn?

  SvarSlet
  Svar
  1. Eller never mind, min hjerne slog lige til og kom i tanke om at jeg tager fejl :)

   Slet
  2. Haha var det Into the Woods du tænkte på? :p

   Slet
 3. Den bog står også på min ønskeseddel - og efter at have set billederne ovenover er jeg kun endnu mere overbevist om, at den bog skal jeg have fingre i :-)

  Mvh.
  www.denlillebogblog.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er virkelig også værd at have stående på sin bogreol. Jeg skal i hvert fald have fingre i den også <3

   Slet