lørdag den 3. oktober 2015

Kære Bogreol - Nye Tilføjelser i SeptemberSeptember har budt på en masse nye tilføjelser til dig, kære bogreol. Mange flere end jeg havde forventet. Disse sytten bøger er en god blanding af nye køb, genbrugskøb, anmeldelseseksemplarer og gaver, og jeg knuselsker hver og én. 

Harper Lee - Sæt en vagtpost ud
Da Christina på facebook delte nyheden om at Føtex solgte denne forholdsvise nye bog i hardback til 40 kr, lokkede jeg min kæreste til hurtigt at tage afsted for at købe et eksemplar til mig. Det er svært at forstå hvordan Føtex har fået lov til/får en indtjening på at sælge den så billigt. I hvert fald står den nu og pynter herhjemme, og jeg er spændt på at læse den, da den har fået en ret blandet modtagelse.

Patrick Ness - The Knife of Never Letting Go
Da jeg var i København i anledningen af bloggerbrunch, skulle Irene og jeg også lige ind forbi nogle bogbutikker. Inde i Arnold Busck havde de et ret godt udvalg af engelske bøger, og iblandt dem var bl.a. første del af Ness' dystopiske trilogi, som jeg længe har overvejet at læse, og så til kun 100 kr. Den kom selvfølgelig med hjem.

Patrick Ness - Mere end det (anmeldelseseksemplar)
Endnu en Ness bog, som Gyldendal har været så søde at sende. Det skulle være en eksistentialistisk sci-fi roman, som jeg er meget spændt på at få læst. Og så har den jo det fineste cover, som jeg viste frem på Instagram. 

Karen Joy Fowler - We Are All Completely Besides Ourselves
I den lokale bogbyttebutik i Aalborg, nemlig Læsehesten, faldt jeg over denne gule sag, som jeg tidligere havde overvejet at købe dengang Book Depository havde halv pris på udvalgte paperbacks. Denne gang fandt jeg den i super fin stand, og så til kun 20 kr. Haps. 

Lars Mytting - Svøm med dem som drukner
Denne bog er simpelthen indbegrebet af bogskønhed. Super fin og flot cover, og ligeledes lige så fin indenunder dustcover. Jeg købte den af Christina, og jeg er ret spændt på at få den læst.

Kenneth Bøgh Andersen - Den faldne engel (gave fra forlag)
Til bloggerbrunch med Bøgh Andersen i anledningen af udgivelsen af bog 5 i Den store djævlekrig, fik alle deltagerne også et eksemplar med hjem af Rosinante. Jeg er spændt på at læse videre i serien, men jeg tror jeg gemmer den til denne måneds readathon, da det var til sidste readathon at jeg læste første bog i serien.

Cormac McCarthy - Vejen (gave fra forlag)
Foruden Den faldne engel, fik vi også alle sammen en af Kenneths yndlingsbøger. Jeg har ikke selv læst bogen, men har for mange år siden set filmen. Den syntes jeg nu ikke var særlig fantastisk, men med alt den ros Kenneth, og andre, giver bogen, så kan den jo kun være bedre. 

Mindy Kaling - Is Everybody Hanging Out Without Me?
Da jeg til færdig på studiet, fik jeg også nogle fine gaver, heriblandt også bøger. Af min svigerfamilie fik jeg denne essaysamling, som jeg længe har ønsket mig. Jeg elsker Mindy Kaling, og jeg elskerelskerelsker The Mindy Project (jeg er en af dem der elsker den mere end New Girl!) Jeg glæder mig til at læse den, hvilket jeg også tror jeg kommer til at gøre til readathon, og så skal jeg også have fat i hendes nyeste bog Why Not Me

Marisha Pessl - Særlige emner indenfor ulykkesteori
Da jeg lånte Pessls bog Night Film med hjem fra biblioteket, undersøgte jeg også hvad hun ellers havde skrevet. Hendes debutbog lød egentlig meget interessant, så den satte jeg også på min to-read liste. Da jeg så stod nede i Læsehesten, faldt jeg over en dansk udgave af hendes debutbog, og mens jeg stod med den i hånden, gik det op for mig at jeg rent faktisk har læst den før! Jeg kunne genkende det danske cover, og den danske bagsidetekst, hvilket jeg syntes var meget pudsigt, for der var intet i den engelske beskrivelse der fik mig til at kunne huske det. Jeg besluttede mig for at købe den alligevel, for jeg kan ikke rigtig huske ret meget af handlingen, og ej heller hvad jeg egentlig syntes om den.

Kirsty Logan - The Gracekeepers
En bog der er blevet meget overeksponeret, er Logans The Gracekeepers. Jeg er selv blevet så nysgerrig over den, at da jeg fandt den i Politikkens Boghal til en god pris, så slog jeg altså til. Selvom det er paperback, så er den i stor format, hvilket jeg synes er meget fedt.

Sarah Waters - The Paying Guests
Jeg er blevet stor fan af Sarah Waters efter at have læst Lille fremmede og Fingersmith, så da Politikkens Boghal havde denne bog på tilbud til 100 kr, så skulle den selvfølgelig også med mig hjem.

Stephen King - The Stand
En anden gave jeg fik da jeg blev færdig på studiet, var denne ordentlige moppedreng. Min veninde og hendes kæreste var de søde gavegivere, og jeg er uendelig glad for at have den stående på bogreolen. Jeg er dog en smule (eller meget) intimideret af den tykke, tykke bog, så det kan godt være den kræver lidt tilløb at få læst.

Carol Rifka Brunt - Lad ulvene komme (anmeldelseseksemplar)
Da jeg så denne danske udgivelse med sin flotte, sarte forside, og med en meget spændende bagsidetekst, så var Lindhardt og Ringhof så søde at sende et anmeldelseseksemplar til mig. Som forventet var den bare helt fantastisk, hvilket nok kan mærkes i mit brev her.

Agatha Christie - Der var ti, der var ni... (anmeldelseseksemplar)
Rosenkilde og Bahnhof var så søde at sende en af Christies mest roste bog, som også endte med at være mit første møde med hendes forfatterskab, og så lige i tide til hendes 125 års fødselsdag. Om den var så god, som folk siger? Ja for pokker! Jeg fortæller lidt mere om hvorfor i dette brev her.

Kerstin Gier - Rubinrød (anmeldelseseksemplar)
Jeg har længe gået lidt rundt og tænkt på om jeg skulle få læst Giers trilogi. Den omhandler tidsrejser, og jeg er en sucker for tidsrejsefortællinger, så da jeg opdagede at Turbine oversætter dem til dansk, var de så flinke at sende et eksemplar til mig, da jeg spurgte. Jeg er så spændt på at læse den, da den har fået god anmeldelse af Malene.

Jandy Nelson - Jeg henter solen ned
Den sidste boggave jeg fik da jeg blev kandidat, var af min kæreste. Jeg har længe ævlet om denne bog, da jeg er helt overbevist om at den vil gå lige i hjertet på mig. Det har været svært for min kæreste at overhøre alt mit ævl, og han valgte at jeg skulle have den i gave. Jeg glæder mig enormt meget at få den læst. 

Harlan Coben - Seks år (anmeldelseseksemplar)
Jeg fik en pressemail fra Gads Forlag omkring Cobens nyeste bog oversat til dansk. Jeg havde godt før overvejet at læse hans forrige bog "Savner dig", men fik det bare aldrig gjort. Da Gads Forlag så var så søde og sende mig denne bog (inkl. sovemaske, hvilket var en fin detalje), fik jeg endelig givet mig i kast med Cobens forfatterskab, og det er jeg egentlig meget glad for at jeg fik gjort. Nu skal jeg også se at få læst "Savner dig", altså

Kærlig hilsen

6 kommentarer :

 1. Hold op det var mange bøger du kan tilføje bare for september måned, men en masse gaver er jo også fantastisk :)
  Glæder mig også meget til at læse mere af Ness.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er helt overvældende med den bunke bøger, for den tæller jo slet ikke de bøger jeg fik til bogbloggertræf! Godt jeg snart skal flytte og dermed har plads til flere bogreoler ;)

   Slet
 2. Det er jo en kæmpe (!) bunke lækre, lækre bøger :-)

  SvarSlet
 3. En meget blandet men også meget spændende bunke bøger du har fået samlet sammen. Dem glæder jeg mig til at læse mere om :) Jeg må indrømme at jeg lige nu har lidt krise over at skulle nå alle de anmelderbøger, jeg på det seneste har fået til sendt og ikke mindst dem jeg fik til bogbloggertræffet. Jeg er så glad for at Rikki sagde det der med, at forlagene er ligeglade med om det er om en uge eller om et år at vi får dem læst. Selvfølgelig vil jeg da prioritere dem jeg selv har spurgt efter højst, men alligevel. Lige nu virker det lidt uoverskueligt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har det på samme måde som dig. Der udkommer bare rigtig mange gode bøger her i oktober, og lige pt. har jeg også 4 anmeldelseseksemplarer der venter på mig, foruden alle de nye bøger vi også fik til bogbloggertræf. Det er jo helt til at blive forpustet over :p

   Slet