søndag den 30. november 2014

Kære John Green, Maureen Johnson og Lauren Myracle (Let It Snow)

I jeres fine julebog Let It Snow bliver tre fortællinger flettet sammen på skønneste vis. 

I Jubilæumsekspressen møder vi Jubilee, som juleaftensdag får at vide at hendes forældre er blevet anholdt grundet tumult ved køb af juledekorationer. Jubilee er så nødt til at tage toget hjem til sine bedsteforældre, men på grund af den voldsomme sne sidder toget fast i Gracetown. Jubilee kæmper sig væk fra toget og hen til byens Wafflehouse, hvor en fremmed fyr tilbyder hende husly.

I Et Jublende Juleeventyr begiver tre venner sig ud i snevejret i en kamp til stregen for at komme først hen til Wafflehouse, for at snakke med de cheerleadere der er strandet i byen pga det stoppede tog. Turen er dog ikke uden farer, og ikke uden opblomstring af kærlighed.

I En Engel Uden Vinger bliver vi fortalt en historie om ulykkelig kærlighed. Addie er lige kommet ud af et forhold, fordi hun har været utro. Addie fortryder dog det hun har gjort, men hun kan ikke komme i kontakt med sin eks Jeb. Addie må hanke op i sig selv, og tage på arbejde juledag på byens Starbucks og hjælpe hendes veninde med at hente hendes kælegris (lang historie), men af en eller anden grund flokkes borgerne i Gracetown om hendes arbejdsplads, og noget der starter som en dårlig dag, bliver til den perfekte dag.

Det er tre søde julehistorier der fik et smil over mine læber. Problemet med at skrive tre historier af tre forskellige forfattere er jo muligheden for at én af historierne skiller sid ud som den bedste (eller værste) i samlingen, men ikke her. I har skrevet tre historier der virkelig komplimenterer hinanden på bedste vis, og i har formået at flette historierne sammen på bedst mulig måde.
Alt i alt er det en sød bog, der emmer af jul og sne, og især også kærlighed.

Kærlig hilsen
John Green, Maureen Johnson og Lauren Myracle: Let It Snow. Anmeldelseseksemplar fra Politikens Forlag. 3/5

2 kommentarer :

  1. Jeg glæder mig så meget til at genlæse Maureen Johnsons historie, meget apropos historier der skiller sig ud i en samling med forskellige forfatter. ÅH, hvor er den bare sød!

    SvarSlet