lørdag den 11. oktober 2014

Kære Readathon #1

Den 18. oktober er der Readathon, hvor en masse bogglade mennesker rundt om i verden sætter sig ned, og læser i 24 timer. Jeg synes det er sådan et godt initiativ, og en god måde hvorpå man fejrer læsningen, især i denne tid hvor computer og tv optager mere og mere af ens tid. 
At tage sig tid til at læse er noget jeg er blevet bedre til igennem det sidste halve år, og sidste Readathon deltog jeg også i den grad jeg kunne være med. I år vil jeg prøve at planlægge min dag endnu bedre, og rent faktisk udvælge bøger der passer til min læsning, men jeg kommer ikke til at læse 24 timer i streg - jeg har brug for at sove, ellers bliver min Readathon en dårlig oplevelse for mig.

I år har jeg udvalgt 6 bøger til min læsedag. 5 af bøgerne er gaver jeg fik til #Bogbloggertræffet, og den sidste har jeg lånt på biblioteket. Som billedet viser, så er de fleste af dem af en forholdsvis kort længde, hvilket er med til at give mig succesoplevelser igennem dagen, at jeg netop formår at læse flere bøger end bare én lang. Jeg har dog også valgt en forholdsvis lang bog, Nanna Foss' Leoniderne, i tilfælde af at jeg bliver færdig med alle de andre bøger. Så vil den holde min læsning kørende den sidste tid, uden at være for "tung" læsning.

I forbindelse med min Readathon vil jeg lave et indlæg med opdateringer af hvordan min læsning er gået, hvilke frustrationer og positive oplevelser jeg har oplevet, og generelt bare hvordan jeg har oplevet at læse en dag sammen med tusindvis af andre mennesker. Mine egne og andres opdateringer kan også ses på de sociale medier under #readathondk

Kærlig Hilsen

18 kommentarer :

 1. Jeg glæder mig til at læse dine read-a-thon indlæg og læse hvad du synes om de bøger du har valgt. Det lyder rigtig hyggeligt, at vide at så mange læser på samme tid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig bare rigtig hyggeligt :)

   Slet
 2. Spændende stak! :) Dog tror jeg ikke, Billie egner sig så godt. I hvert fald ikke for mig. Selvom den er kort, så tog den lang tid at læse (læs: 5-6 timer) fordi den var så dyb og smuk og ih :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske er det et dårligt valg, men jeg glæder mig i hvert fald til at læse den efter dine rosende ord :)

   Slet
 3. Åhh ville ønske jeg havde gemt Leoniderne til netop denne begivenhed. Den ville ha' passet perfekt til de timer hvor det skal være nemt og spændende...! Har godt nok svært ved at vælge min stak! Tror jeg skal ud og finde noget i nogle alternative genre hvis jeg skal holde mig kørende. Måske en grafisk novelle?!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var netop det der var min tanke :) Tror en grafisk noveller ville være fantastisk til readathon!

   Slet
 4. Hmm, jeg tror altså også snart jeg skal tage mig sammen til at udvælge min read-a-thon stak. Kan være jeg finder overskud til det efter weekenden, hvor mit projekt samtidig er at om-organisere min bogreol.

  SvarSlet
 5. Det ser ud som en rigtig fin stak, du har fundet frem. Noveller og korte bøger fungerer (i hvert fald for mig) altid rigtig godt til readathon. Desuden tror jeg, det er godt, at det er en lidt blandet stak - så når man nemlig ikke at blive træt af en genre :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig rigtig. Det duer ikke at gå død i fx kærlighed, og man så ikke har noget krimi at opveje det med ;)

   Slet
 6. Åh, jeg glæder mig sådan til readathon! Er også i fuld gang med udvælge og sammensætte – ren fryd!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig også bare rigtig meget! Det bliver en ren hyggedag :)

   Slet
 7. Skøn stak du har forberedt! Jeg er også selv i fuld sving. Jeg tror jeg e ved at have udvalgt en perfekt bunke :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig til at se hvilke bøger du vælger :)

   Slet
 8. Nogle gode bogvalg. Jeg regner også med at deltage, dog heller ikke i 24 timer, så får jeg ikke meget ud af læsningen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej man skal jo helst ikke gå helt død i læsningen, for ellers bliver det jo bare en træls oplevelse :)

   Slet
 9. Så hyggeligt, og fin stak du har udvalgt dig! :) Glæder mig til at følge med herinde

  SvarSlet