søndag den 1. maj 2016

Kære Opsamlingsliste - AprilMånedens læste bøger
// Ind i labyrinten - Sigge Eklund // Crushed (Pretty Little Liars #13) - Sara Shepard // Vi burde alle være feminister - Chimamanda Ngozi Adichie // En halv gul sol - Chimamanda Ngozi Adichie // Deadly (Pretty Little Liars #14) - Sara Shepard // The Next Together (The Next Together #1) - Lauren James // Carry On - Rainbow Rowell // Antichrista - Amélie Nothomb // Brødrene Løvehjerte - Astrid Lindgren // The Knife of Never Letting Go (Chaos Walking #1) - Patrick Ness // The New World (Chaos Walking #0.5) - Patrick Ness // Selvfølgelig skal hun bo hos mig - Lotte Heise // Mit livs øjeblik - Cecelia Ahern // Barndommens Gade - Tove Ditlevsen // Toxic (Pretty Little Liars #15) - Sara Shepard // Himlen ved mine fødder - Jandy Nelson // The Gracekeepers - Kirsty Logan // Fredag, lørdag, søndag - Christine Lind Ditlevsen // Den faldne engel (Den store djævlekrig #5) - Kenneth Bøgh Andersen // Mordet i Orientekspressen - Agatha Christie // Vejen - Cormac McCarthy // Jeg henter solen ned - Jandy Nelson //

Månedens favorit
Hands down, så er Carry On april måneds favorit. Det er også den første, og indtil videre eneste, bog jeg har givet topkarakter. Jeg var simpelthen så opslugt af historien, og for første gang oplevede jeg at fangirl'e for vildt over en historie, hvilket egentlig var meget sjovt, når jeg faktisk ikke kunne lide den del af Rowells "Fangirl". Jeg kan simpelthen ikke anbefale "Carry On" nok. Læs den hvis du har læst "Fangirl", og læs den selvom du ikke har læst "Fangirl"! Jeg ævler lidt mere om "Carry On" her.

Månedens overraskelse
Jeg må ærligt indrømme at jeg havde forventet at jeg ville dåne fuldstændigt over Nelsons Jeg henter solen ned, men det skete ikke helt. Jo det var en fantastisk bog, og jeg var også helt vild med den måde den var skrevet på, men det var som om der stadig manglede et eller andet, der ville gøre den til en favorit. Senere på måneden skriver jeg et brev, der fortæller lidt mere om hvad jeg syntes om den. Derudover blev jeg virkelig positivt overrasket over hvor meget jeg endte med at kunne lide Aherns Mit livs øjeblik. Jeg elsker hendes realistiske kærlighedsromaner som "P.S. Jeg elsker dig" og "Hvor regnbuer ender", men har haft knap så gode oplevelser med hendes bøger der indeholder lidt magiske elementer. Derfor troede jeg også at jeg ville rulle med øjnene over denne bog, hvor Lucy skal mødes med sit liv, men faktisk endte den med at være virkelig hjertevarm, sjov og sød.

Månedens skuffelse
Jeg blev overrasket over hvor skuffet jeg blev over Logans The Gracekeepers. Det er ikke en dårlig bog, på nogen måde, men den endte dog ikke med at være som jeg havde forventet. Derudover endte McCarthys Vejen at blive en ret stor skuffelse for mig. Jeg har set filmen for mange år siden, hvor jeg kedede mig noget så grusomt, men jeg havde fået at vide at bogen skulle være væsentligt bedre. Det blev den dog ikke for mig. Jeg kedede mig stadig helt vildt meget, og kunne slet ikke koncentrere mig om at lytte efter. Jeg tænker at selve oplæseren til lydbogsudgaven måske ikke passede særlig godt til mig, så har planer om at skulle læse den fysiske bog på et tidspunkt. Måske den så kan snige sig en stjerne op.

Månedens anbefaling
Vi burde alle være feminister er et essay vi alle burde læse. Adichie fortæller ærligt og på en enkelt måde om feminisme, og den er helt klart aktuel lige nu. Den tager ikke lang tid at læse, og dermed skal man ikke investere meget af sin tid til det, men til gengæld får man så meget igen. Den gav mig meget at tænke over, og har givet mig mere lyst til at samle flere bøger op der omhandler feminisme.

Mest forventede læseoplevelse i maj
Ved starten af en ny måned, er jeg begyndt at samle en bunke med de bøger fra mine bogreoler, som jeg ønsker at læse i løbet af måneden. I maj ønsker jeg bl.a. at få læst Kristin Hannahs historiske roman Nattergalen, ligesom jeg skal have læst Maggie Stiefvaters Blue Lily, Lily Blue, så jeg kan blive klar til at læse sidste del af serien, som jeg venter på i posten. Derudover ligger fortsættelsen The Ask and the Answer til Patrick Ness' Chaos Walking trilogi i bunken, og en bog jeg lige har købt der hedder The Enchanted af Rene Denfeld.

Opsummering af april
I april har jeg fået læst mange bøger. Virkelig mange bøger! Jeg er selv overrasket over mængden, efter jeg skulle skrive dem alle ind her i brevet. Selvfølgelig skyldes noget af den store mængde, at der har været readathon, som jeg igen i år deltog i. Jeg elsker at kunne dedikere et helt døgn til kun at læse, og det er så hyggeligt at følge med i alle andres læsedøgn. Hvordan jeg har fået tid til at læse alle de andre bøger denne måned, er jeg lidt forvirret over. Jeg har stadig været på arbejde i løbet af måneden, og jeg har stadig været social når jeg har haft fri, så det eneste jeg kan tro er sket, er at jeg rent faktisk har prioriteret læsning over Netflix! Jeg må se om jeg ikke også kan være lige så læseglad i maj måned.

Kærlig hilsen

6 kommentarer :

 1. Jeg kan virkelig godt lide bogudgaven af The Road, men jeg kan sagtens forstå, at der er folk, der ikke bryder sig om den, for den er ret specielt skrevet/fortalt. Jeg er i øvrigt ikke sikker på, at jeg ville have holdt nær så meget af den, hvis ikke jeg havde set filmen nogle år i forvejen, for det hjalp en del mht. at 'oversætte' fortællingen til billeder.


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ønskede virkelig at kunne lide den, så det er næsten endnu mere ærgerligt at det ikke skete. Jeg tror jeg venter nogle år, og giver mig i kast med den fysiske bog :)

   Slet
 2. Jeg holder virkelig meget af "Vi burde alle være feminister". Som du selv siger, går den lige til sagen. Har du set TED-talk'en, som den er baseret på? :) Det er jo præcis det samme, som der står i bogen, men jeg synes virkelig, det er kraftfuldt at se Adichie tale om det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej jeg har endnu ikke set selve talen, men det står helt sikkert på min to-do-liste! :)

   Slet
 3. Jeg havde det præcis på samme måde med 'Jeg henter solen ned' - enormt frustrerende, eftersom det var en bog jeg virkelig havde set frem til, efter alle havde rost den til skyerne...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, lige præcis! Måske var vores forventninger bare for høje!

   Slet