torsdag den 5. maj 2016

Kære Kenneth Bøgh Andersen (Den faldne engel)

Der er gået et stykke tid, siden jeg sidst forlod Filip, Satina og de andre djævle i forrige bind, og jeg tror det skyldes at jeg skulle tage lidt tilløb til at påbegynde serien igen, efter hvad jeg følte var en god slutning i Ondskabens engel. Det viste sig så at jeg havde intet at frygte med Den faldne engel.

Der er gået et stykke tid siden Filip måtte tage det endegyldige valg mellem at være i live på jorden eller leve i helvede, og Filip er begyndt at tvivle på om han har taget det rigtige valg. Han føler sig ikke tilpas ved at være i live, uden mulighed for at kunne besøge sine djævlevenner, hvilket fører til en meget vred Filip og en fortvivlet mor. Da Filip så pludselig støder på nogle gamle helvedeskendinge, opdager Filip at de endnu engang har brug for hans hjælp. 

Jeg sagde at tonen i din forrige bog var blevet en tand mere mørk, men det er intet i forhold til denne! Filip går rundt med en masse indebrændt vrede, hvilket gør starten til virkelig dyster læsning, men jeg var vild med det. Jeg forstod Filip og den tvivl han gik rundt med, og jeg elskede også hvordan at han senere måtte acceptere at alting ikke var som han forlod det i helvede, at tiden ikke bare stod stille mens Filip var i live. 

Det eneste der gik mig lidt på, var hvor let en løsning du havde fundet på, i forhold til at det blev muligt for Filip at rejse mellem livet og helvede, uden at hans timeglas ville gå fuldstændigt i stykker. Jeg tror muligvis jeg var mere fortørnet over at Filip ikke havde fået det at vide før, end Filip selv var, men der gik så heller ikke langt tid før jeg lagde det bag mig, og glædet mig over at være tilbage i helvede sammen med Filip.. Også selvom det betød at farerne lurede nede i underverden igen. 
Jeg har været glad for at læse om Filips eventyr indtil nu, og jeg skal også helt klart læse videre når næste bog udkommer i september, for med den cliffhanger du har skabt i denne femte bog, kan jeg jo ikke andet. 

Kærlig hilsen
Kenneth Bøgh Andersen: Den faldne engel (Den store djævlekrig #5). Gave fra Høst & Søn. 4/5

3 kommentarer :

 1. Tak for anmeldelsen - jeg kunne ikke have skrevet den bedre selv, haha :) Det er ikke længe siden, jeg læste Den Faldne Engel, og jeg kan genkende hver eneste af de tanker og følelser, du beskriver her i anmeldelsen. Får mig bare til at smile :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fedt at høre! :D Det er altså bare en fængende serie :)

   Slet
 2. Ja, det kan man roligt sige. Så godt skruet sammen :)

  SvarSlet