onsdag den 25. maj 2016

#KæreWonders - Readalong

En af de største læseoplevelser jeg havde som barn, nej faktisk nogensinde, var da jeg stødte på Philip Pullmans Det Gyldne Kompas-serien på biblioteket. Pullmans serie om Lyra var første gang jeg for alvor gav mig i kast med fantasy, og jeg blev med det samme opslugt. Jeg læste bøgerne hurtigt efter hinanden, og blev uendelig trist da den stoppede, og min tid sammen med Lyra og Will ligeledes stoppede. 
For et par år tilbage fandt mine forældre de gamle udgaver af bogserien til mig, præcis magen til de udgaver jeg læste som barn, og jeg har aldrig ført været så rørt over at modtage bøger som gave. Det fortalte mig virkelig hvor meget Pullmans historie har betydet for mig. Denne gave førte til min anden gennemlæsning af bøgerne, og anden gang var lige så magisk som første gang.  

Michelle fra The Small Wonders of Life og jeg deler denne glæde for Pullmans univers, og sammen har vi besluttet at afholde en readalong af de tre bøger, løbende over tre måneder. I juni læser vi "Det gyldne kompas", i juli læser vi "Skyggernes kniv" og i august læser vi "Ravkikkerten", og vi vil så gerne have alle jer med til at læse sammen med os. 

Vi går for alvor i gang med at (gen)læse serien d. 1 juni, hvor vi præsenterer en læseplan for første bog i serien, for at gøre det mere overskueligt at give sig i kast med "Det gyldne kompas" hvad enten det er ens første gang i universet, eller om det er (endnu) en genlæsning. For mit vedkommende vil jeg for første gang give mig i kast med at læse serien på engelsk, hvilket vil blive min tredje gennemlæsning af serien, og jeg er utrolig spændt på at se hvordan denne oplevelse vil blive. 

I løbet af alle tre måneder vil vi opdatere vores læsning på de sociale medier: Instagram, twitter og selvfølgelig her på bloggen. Vi håber sådan at I har lyst til at deltage sammen med os. Derudover bliver der også afholdt en lille konkurrence relateret til vores readalong, hvor alle de der deltager sammen med os har chancen for at vinde en præmie der relaterer sig til Pullmans univers. 

Vi glæder os til at læse sammen med jer!

Kærlig hilsen

12 kommentarer :

 1. Jeg har lige genlæst bøgerne, så jeg kommer ikke til at deltage, men jeg glæder mig til at følge med i jeres læsning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var ærgerligt at vi lige kom skævt ind på vores læsning af serien, men jeg er glad for at du alligevel vil følge med på sidelinjen :)

   Slet
 2. Jeg skal da være med. Har så længe gerne villet læse den serie - så nu går jeg lige ind og reserverer den på bib'eren :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Yay, hvor dejligt! Det vil du ikke fortryde ;)

   Slet
 3. Jeg har aldrig fået dem læst, så det her er da alletiders bedste mulighed for endelig at gøre det! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det da! ;) Jeg vil i hvert fald synes det er fedt, hvis du deltog sammen med os :)

   Slet
 4. Rigtig god (gen)læselyst. Jeg var selv rigtig fascineret af dem, da jeg læste dem for omtrent 11 år siden, men endte ultimativt med ikke at bryde mig om dem.

  SvarSlet
 5. Jeg tror du er den første jeg har mødt, der ikke bryder sig om serien :) Hvad er det ved dem, du ikke bryder dig om?

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu vil jeg ikke spoile andre kommentarsporlæsere der ikke har læst bøgerne, men jeg tror generelt bare historien kørte af sporet for mig i løbet af bog 2 og 3 og det der så sker til allersidst i bog 3 hylede mig ud af den. Syntes det var .. usmageligt. (men helt ærligt det er kun en svag erindring, kan knap nok huske hvad der egentlig skete)

   Slet
  2. Ej jeg kan slet ikke lige huske hvad der sker til allersidst i bog 3. Jeg er spændt på at læse den igen, og se hvordan jeg reagerer på det :)

   Slet
 6. Hej, jeg er på udkig efter Ravkikkerten af Philip Pullman med en særlig forside (et billede med en dreng og pige i en utydelig menneskemængde). Er det den udgave du har og vil du evt sælge den?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jacob. Jeg ejer den udgave af "Ravkikkerten", men den er ikke til salg. Den har for meget sentimental værdi for mig :)

   Slet