tirsdag den 2. juni 2015

Kære Opsamlingsliste - Maj

Månedens læste bøger

Månedens favorit
I starten af maj læste jeg Skovs roman Hvor intet bryder vinden, og den var virkelig fantastisk! Jeg vidste faktisk ikke hvad jeg skulle forvente af den, da jeg ikke tidligere havde læst noget af forfatteren, men bagsideteksten tiltrak mig, og hvor er jeg glad for at jeg fik den læst. Mit brev til Skov kan læses her. Derudover var det også i maj at jeg endelig fik læst Nabokovs Lolita, og det var også en forfærdelig god læseoplevelse, som jeg skrev om her. Derudover fik Lille Fremmede mig virkelig til at gyse. Jeg har aldrig oplevet en bog have sådan en effekt på mig før. Alle tre bøger jeg slet ikke kan anbefale nok.

Månedens overraskelse
Jeg har ikke haft noget tilhørsforhold til Naja Marie Aidts forfatterskab - jeg læste hende hverken i folkeskolen eller i gymnasiet, men jeg har ofte stødt på folk der er ellevilde med hendes novellesamlinger, især Bavian. Derfor var det også med nogenlunde store forventninger at jeg satte mig til rette og begyndte på netop Bavian, men ak, hvor blev jeg skuffet, hvilket jeg faktisk er ret overrasket over, for jeg havde virkelig troet at Aidts skriverier ville være lige noget for mig. Der var da nogle af novellerne der var rigtige gode, men størstedelen af dem var i mine øjne bare for kedelige.

Månedens skuffelse
Jeg er ofte stødt på Carlos Ruiz Zafóns navn, ofte som følge af ros til hans The Shadow of the Winds bøgerne. Zafóns trilogi har jeg endnu ikke fornøjelsen af at læse, men da jeg stødte på Marina mens jeg var på arbejde, tænkte jeg at denne Young Adult gotiske roman måske ville motivere mig yderligere til endelig at få læst hans anmelderroste trilogi. Desværre skuffede handlingen i Marina mig virkelig meget. Øv. Dog har det faktisk motiveret mig til snart at skulle i gang med The Shadow of the Wind, for én ting viste Marina mig: Zafón kan skrive, og han kan skrive smukt.

Mest forventede læseoplevelse i juni
Gads forlag var så venlige at sende mig Edward St. Aubyns Patrick Melrose-romanerne #1-3, og jeg er simpelthen så spændt på at komme i gang med den. De har fået meget ros, og jeg glæder mig til at finde ud af om alt det ros er velfortjent (hvilket jeg virkelig tror det er - ja mine forventninger er through the roof). Derudover har jeg haft Helen Oyeyemis Boy, Snow, Bird stående på skrivebordet i snart en måned, efter jeg tog den med hjem fra biblioteket. Jeg havde følt mig nødsaget til at læse nogle af de andre bøger jeg lånte først, fordi folk stod i kø til dem, men nu har jeg fået ryddet lidt ud i lånte biblioteksbøger, og jeg kan endelig få begyndt på den uden dårlig samvittighed.Jeg skal også være med i Trolderiers fælleslæsning af Madame Bovary, endnu en klassiker jeg ikke har læst, og fælleslæsning er simpelthen den bedste motivation for at få den læst.

Opsummering af maj
Maj har igen stået i specialeskrivningens tegn, hvilket har betydet at jeg ikke har læst så meget som jeg plejer, for når jeg så endelig har tid til at koble af, så vælger jeg oftere at sætte en serie på end at samle en bog op. Jeg håber dog at lysten til hyggelæsning kommer ordentlig igen i juni, for der er så mange gode bøger jeg gerne vil have læst. 
Derudover har maj budt på en stor bunke biblioteksbøger, som jeg gerne har ville komme igennem. Tit oplever jeg at de bøger jeg reserverer, kommer hjem til mig på præcis samme tidspunkt, samtidig med at jeg også bliver fristet til at tage bøger med hjem når jeg er på arbejde, hvilket har betydet at mine egne ulæste bøger på bogreolen er blevet ignoreret det sidste stykke tid. I juni vil jeg dog gerne komme i gang med at få læst nogle af de ulæste bøger, så jeg ikke får helt så dårlig samvittighed med at købe en stor bunke bøger hjem som en "specialeskrivningsgave" til mig selv.

Kærlig hilsen

4 kommentarer :

 1. Det er bare så skønt du læser med, jeg er allerede ret glad for Mme Bovary - det bliver et interessant bekendtskab :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er ret spændt på at finde ud af om jeg også bliver glad for Madame Bovary. Kender egentlig ikke ret meget til den :)

   Slet
 2. Uh, trods speciale, har du stadig fået læst mere end jeg gjorde i maj. :P Jeg gik i læsetørke efter "The Selection" men håber at bryde den her i juni. :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha ja det er måske ret mange bøger at læse, når man nu har speciale ved siden af :p
   I believe in you!! :D :p

   Slet