torsdag den 4. juni 2015

Kære Bogreol - Nye Tilføjelser i April/MajEndnu engang er der blevet tilføjet bøger til min bogreol, hvor nogle af dem er længe ønsket, mens andre er lidt "overraskelses"tilføjelser. 

Stephanie Perkins: Anna og det franske kys (anmeldelseseksemplar fra Lindhardt & Ringhof)
Jeg havde i et stykke tid haft et godt øje til Perkins ungdoms"serie", så det glædede mig at se at Lindhardt & Ringhofs Lovebooks valgte at oversætte dem til dansk. De var så så søde at sende mig et eksemplar, og det var simpelthen den sødeste kærlighedshistorie jeg længe har læst. Jeg kan slet ikke vente med at læse Lola og naboens søn, som udkommer om nogle dage. Anmeldelse af Anna og det franske kys kan læses her.

Meg Rosoff: How I Live Now
Irene stak mig denne bog i hånden, da hun ikke ønskede at eje den længere. Jeg tog den med hjem, lagde den på bogreolen, hvor den blev i et godt stykke tid inden jeg tog mig sammen til at læse den. Desværre var det ikke en fantastisk læseoplevelse da jeg så endelig tog mig sammen til at læse den. Faktisk synes jeg filmen med Saoirse Ronan er meget bedre end bogen, hvilket jo er en sjældenhed. 

Maren Uthaug: Og sådan blev det
På Danmark Læser-dagen, stødte jeg desværre ikke ind i nogen boguddelere, men nogle dage efter da jeg skulle på arbejde på biblioteket, ligger der en ordentlig bunke af de fem udvalgte bøger til frit at tage af. Der var nemlig nogle boguddelere der ikke var dukket op for at hente deres kasser med bøger, og derfor blev de lagt frem til biblioteksgæsterne. Jeg kunne dog ikke dy mig fra at tage et par af bøgerne, da jeg længe har haft lyst til at læse Uthaugs bog, og den næste bog her på listen. Jeg har kun hørt ros om Uthaugs debutroman, så jeg glæder mig til at komme i gang med den. 

Naja Marie Aidt: Bavian
Aidts Bavian var den anden bog jeg tog med hjem fra bibliotekets restlager af Danmark Læser bøgerne. Jeg havde ikke før læst noget af hende, så jeg var ret spændt på at dykke ned i hendes noveller. Desværre var de slet ikke noget for mig, som jeg også nævnte i maj måneds opsummering. Jeg har allerede givet Bavian videre, så en anden kan få læseglæde af den, og jeg har også planlagt at gøre det samme med Og sådan blev det. 

Leonora Christina Skov: Hvor intet bryder vinden (anmeldelseseksemplar fra Politikens Forlag)
Det var ikke meget jeg kendte til Skovs forfatterskab, men da jeg så det fine cover til hendes nyeste roman, blev jeg med det samme nysgerrig. Da jeg så fik læst bagsideteksten blev jeg endnu mere vild efter at skulle læse den, og Politikens Forlag var så søde at sende et eksemplar til mig, og hvor er jeg bare glad for det. Skovs roman er en af de bedste jeg har læst i år, og det smukke cover passer perfekt med bogens indhold. Min anmeldelse kan læses her.

Rainbow Rowell: Eleanor og Park
Sidste år lånte jeg Eleanor og Park med hjem fra biblioteket, uden rigtig at kende noget til den. Jeg havde stødt på Rowells finurlige navn før, men jeg kendte ikke noget til hendes bøgers plot. Derfor var jeg dybt overrasket over at bogen gik lige i hjertet på mig, og blev til en all-time favorit. Jeg vil som regel gerne eje mine favoritbøger, men jeg er rigtig dårlig til at få taget mig sammen til at bruge penge på en bog jeg har læst i forvejen, når jeg nu kunne bruge penge på nye bog-bekendtskaber. Jeg lovede dog mig selv at april skulle være måneden hvor jeg købte Eleanor og Park, især når den kun koster 100 kr i Føtex, og som sagt så gjort. 

Vladimir Nabokov: Lolita (anmeldelseseksemplar fra plusbog.dk)
Historien om Lolita har længe stået mit hjerte nær, men ikke i den skrevne form. Da jeg var yngre så jeg filmen for første gang, og jeg blev blæst omkuld af det ulovlige forhold mellem Humbert og Lolita. Der gik nogle år før jeg opdagede at filmen var baseret på en bog, og straks lavede jeg en mental huskeliste til mig selv om at jeg skulle have den læst (det var fra før jeg brugte Goodreads - nu lader jeg Goodreads huske for mig, så min hjerne kan holde sig blank ;)) Plusbog.dk var så søde at sende mig den nyeste dansk-oversatte udgave af bogen, og jeg synes faktisk at den er rigtig godt oversat. Anmeldelsen kan læses her.

Edward St. Aubyn: Glem det, Dårligt nyt, En smule håb (anmeldelseseksemplar fra Gads Forlag)
Da jeg læste By the Book, en samling af litterære menneskers svar på bogspørgsmål udgivet i The New York Times, stødte jeg igen og igen på navnet Edward St. Aubyn og hans Patrick Melrose romaner. Jeg tror ikke der var nogen anden forfatter der gik igen hos så mange forskellige personers svar, som han gjorde, og som fik så meget ros som han gjorde. Det gjorde mig jo meget nysgerrig om hvad det egentlig var ham St. Aubyn kunne. Derfor var det med stor glæde at opdage at Gads Forlag udgiver alle Patrick Melrose-romanerne, samlet i to bind, og de var så søde at sende mig det første bind. Bind 2 udkommer til efteråret. Jeg er meget spændt på at se om St. Aubyn kan leve op til alt den hype som de litterære mennesker i By the Book har skabt.

Tove Jansson: Mumitrolden - De tre første romaner
På  Danmark Læser-dagen var det også muligt at bytte en gammel bog til en ny med 50% rabat i Arnold Busck. I anledningen af at Arnold Busck ønsker at oprette Byt-en-bog koncept i nogle af landets butikker (se hvilke her), skulle du lige have skabt en lager af brugte bøger der kunne fordeles i butikkerne, hvilket bl.a. kom mig til gode. Jeg var nede og bytte to bøger, én i hver af deres butikker i Aalborg centrum, og Mumitrolden var den ene jeg kom hjem med. Jeg har længe ønsket mig de tre samlede bøger, og nu er jeg godt på vej til at eje dem alle.

C.S. Lewis: Narnia Fortællingerne
Den anden bog jeg købte med 50% rabat, er denne fine, samlede udgave af Narnia Fortællingerne. Jeg har længe ønsket mig lige præcis denne fine udgave, men flere stedet hvor jeg har ledt, har den enten manglet hos leverandøren, eller også har den simpelthen været for dyr. Jeg vidste at Arnold Busck havde ét eksemplar tilbage i en af deres Aalborg butikker, men med en pris på 500 kr, var det mere end hvad min økonomi kunne klare at give for en enkelt bog. Derfor blev jeg lykkelig da jeg fandt ud af at de stadig havde deres ene eksemplar på den store byttedag, og jeg skyndte mig at købe den, nu til 250 kr. Den pynter så flot på min reol. 

Kærlig hilsen

12 kommentarer :

 1. Sikke nogle lækkerier til bogreolen! Har godt nok også erhvervet mig mange nye bøger på det seneste - så skal også snart have lavet et book-haul, men venter lige på, de sidste nye tilføjelser kommer med posten ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, ja det er skønt at kunne købe nye bøger på nettet - det er ventetiden på at få dem der er det værste :p

   Slet
 2. Dejlige bøger :) Jeg må simpelthen have fat i "Hvor intet bryder vinden", jeg har kun hørt godt om den fra alle steder. Den fine udgave af Narnia fortællingerne har jeg også selv om jeg egentlig kun bryder mig om "Løven, heksen og garderobeskabet" og "Hesten og drengen", men flot er den i hver fald :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er i hvert fald en af dem der kun kan rose "Hvor intet bryder vinden", jeg synes den var helt fantastisk :)
   Jeg har faktisk kun læst Løven, Heksen og Garderobeskabet, så jeg er meget spændt på at læse de andre fortællinger i den samlede bog

   Slet
 3. Sikke mange dejlige bøger du har fået dig i denne måned! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaa, jeg føler mig rigtig heldig :)

   Slet
 4. Hold da op en bunke bøger, sikken skøn følelse at kunne tilføje sådan en stak til sin bogreol. <3

  SvarSlet
 5. Narnia-udgaven er så fin (jeg har den også selv ;)) og det er de andre bøger selvfølgelig også. :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha ja den er nemlig rigtig fin! Det er skønt endelig at kunne tilføje den til samlingen, når jeg har sukket over den så længe :)

   Slet
 6. Så mange fine bøger. Hver gang jeg ser mumi-bøgerne tænker jeg på, om der mon findes en samlet udgave på dansk, altså en bog med alle mumihistorier? Er det måske noget du ved noget om? For ved, der vidst er en sådan udgave i engelsk oversættelse, men nu er den jo oplagt at eje på dansk. Skandinavisk litteratur og alt det der, så er det næsten dumt med en engelsk oversættelse. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der må jeg være dig svar skyldig. Det er ikke noget jeg er stødt på før, men det kan da godt være at sådan en samlet udgave ville komme på et tidspunkt :) Og du har ret mht. engelsk oversættelse. Jeg ville nok også helst læse dem på dansk :)

   Slet