torsdag den 2. april 2015

Kære Opsamlingsliste - Marts

Månedens læste bøger

Månedens favorit
Jeg tror næsten ikke at nogen bliver overrasket når jeg siger at Monster helt sikkert var den største læseoplevelse i marts måned! Jeg havde forventet at blive berørt af den, men jeg havde godt nok ikke forventet at jeg ville stortude som en sindssyg hen mod slutningen. Sikke en rørende bog. Et par bøger der dog også fortjener at blive nævnt, er The Thirteenth Tale, som er en fantastisk bog som jeg tror de fleste bogelskere vil holde af, og så Sisterhood Everlasting, den sidste bog i The Sisterhood of the Traveling Pants-serien. Den slutning tog virkelig en drejning jeg overhovedet ikke forventede, og som gav mig en klump i halsen. Smuk, smuk afslutning på en bogserie.

Månedens overraskelse
Jeg havde på ingen måde forventet den oplevelse jeg fik ved at læse Ransom Riggs Miss Peregrine's Home for Peculiar Children. Jeg havde godt forstået at den ville være dyster, især på grund af de vintage billeder som historien inkorporerer, men jeg vidste faktisk ikke at det ville være en decideret fantasyhistorie. Jeg blev totalt fanget af den, og jeg skal helt sikkert læse videre i den næste bog i serien, og også gerne inden Tim Burtons filmatisering af den første bog udkommer.

Månedens skuffelse
Jeg har læst så mange positive anmeldelser af Det Smaragdgrønne Atlas, og med dens sammenligning med Harry Potter og Narnia-bøgerne, så tænkte jeg at jeg også ville elske den. Derfor lånte jeg den, og næste bog i serien, med hjem fra biblioteket. Desværre var den overhovedet ikke noget for mig. Jovist startede den godt ud, men den blev bare mere og mere langtrukken, og jeg kedede mig rigtig meget under læsningen, så meget at jeg slet ikke havde lyst til at læse videre i den. Derfor opgav jeg den da jeg var omkring 200 sider inde, og afleverede begge bøger retur. Øv.
Derudover havde jeg det lidt svært med Fight Club. På en ene side, så syntes jeg at den var fed, men på den anden side så hadede jeg den egentlig også, og den irriterede mig også rigtig meget. Jeg syntes faktisk det er utroligt at sådan en kort bog kunne indeholde nok nærmest alle scenerne der også var med i filmen, desværre syntes jeg bare at filmudgaven fungerer meget bedre. 

Månedens bedste første sætning
"Monsteret dukkede op lige efter midnat. Som den slags gør." - Patrick Ness: Monster

"Da de hiver os op af Limfjorden, hænger vi stadig sammen." - Sanne Munk Jensen og Glenn Ringtved: Dig og mig ved daggry

"I had just come to accept that my life would be ordinary when extraordinary things began to happen." - Ransom Riggs: Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

Mest forventede læseoplevelse i april
Jeg glæder mig rigtig meget til at læse Alt det lys vi ikke ser, som jeg har modtaget som anmeldelseseksemplar fra Politikens Forlag. Jeg er faktisk allerede begyndt, er et godt stykke inde, og den virker virkelig interessant. Jeg er spændt på hvordan resten af bogen er. Derudover har jeg også modtaget Anna og det franske kys af Lindhardt og Ringhof, hvor jeg selvfølgelig skal være med til Lovebooks Readalong under #AnnaOgDetFranskeKys fra 11. april. Og så skal jeg jo også være med til Read-a-thon. Jeg har allerede valgt en bunke bøger som jeg ønsker mig at læse i de 24 timer fra d. 25-26 april.

Opsummering af marts
I marts stod den især på læsningen af faglitteratur til mit speciale. Jeg kom ind i en god rytme, hvor jeg læste faglitteratur om formiddagen/middagen, og så "fik jeg lov" til at nyde eftermiddagen og aftenen med at læse skønlitteratur. Det at jeg har prioriteret læsetid til min fritidslæsning, er helt sikkert årsagen til at jeg har formået at læse alle de bøger. I marts fik jeg også endelig gennemført min Grimm Collection, som jeg faktisk påbegyndte da jeg fik den i fødselsdagsgave i oktober... Og her taler vi oktober 2013... Det er næsten helt mærkeligt at gå ind på Goodreads, og at den så ikke længere står som Currently Reading. Mærkeligt, men også helt befriende.

Kærlig hilsen

6 kommentarer :

 1. Du er ikke alene om ikke at kunne lide Det Smaragdgrønne Atlas - den faldt også til jorden hos mig. Med et brag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig ærgerligt. Jeg ved bare ikke om det var alt hypen der fik mig til at blive ekstra skuffet, eller om jeg bare vitterligt ikke kunne lide den

   Slet
 2. Eeej, jeg elskede jo Det Smaragdgrønne Atlas i tidernes morgen. Desværre synes jeg så at serien faldt i kvalitet, men jeg elskede første bind. <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ville virkelig også gerne have elsket den! :)

   Slet
 3. Åh, hvor fantastisk at du har læst dig igennem 'Grimms eventyr'! De er så fantastiske, og det er næsten terapeutisk læsning. Ah. Jeg er vild med det!

  Og 'The Thirteenth Tale' er virkelig også enestående. Så meget bogkærlighed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Grimms eventyr er også mine yndlingseventyr. Som lille læste jeg et par af dem på dansk inden sengetid, så det bragte også nogle minder frem at genlæse dem, dog nu på engelsk :)

   Slet