torsdag den 9. april 2015

Kære Time of Day Book Tag

Jeg så dette tag hos både Simone og Birgitte, og tænkte det kunne være sjovt at svare på de kreative spørgsmål

1. Time to wake up: A Book that opened your eyes to a genre you didn't previously read. 
Jeg har faktisk aldrig været den store læser af ungdomsfantasy/sci-fi af danske forfattere. Da Skammerens Datter lige udkom på bog læste jeg den, men den var absolut ikke noget for mig, og jeg fraskrev nærmest alle danske bøger der mindede om den kategori. Det var derfor også med en hvis skepsis at jeg påbegyndte Nanna Foss' Leoniderne, for jeg havde jo nok en del fordomme når det kom til danske forfattere der skrev indenfor disse genrer. Mine fordomme blev dog gjort til skamme, og jeg er nu blevet mere åben for at prøve flere danskskrevne bøger indenfor ungdomsfantasy/sci-fi.

2. No time for breakfast: A book that has been sitting on your shelf for ages.
Hvor hjertet er af Billie Letts har stået på min bogreol i såååååå lang tid. Det var en bog jeg købte mens jeg stadig boede hjemme hos mine forældre, og købte den egentlig fordi jeg havde set filmen med samme navn, og syntes den var så sød. Jeg påbegyndte den kort tid efter at have købt den, men ifølge den busplan der bliver brugt som bogmærke inde i bogen fortæller at jeg gik i stå efter 90 sider, dog ikke på grund af kvaliteten, men fordi jeg kom ind i en travl periode. Siden da har jeg glemt hvad der skete på de 90 sider, og af en eller anden grund så kommer den altid bagerst i kø når jeg skal vælge en ny bog at læse. Jeg har dog planer om at i år er året hvor jeg får den læst. Er der nogen der har læst den, og kan overbevise mig om hvor fantastisk den er og at jeg burde læse den med det samme?

3. Time to travel to work: A book you read whilst traveling.
I slutningen af 3.g. fik jeg sommerferiejob i Legoland, hvilket lå ca. 45 min. væk fra min by. Det betød at jeg havde en masse tid jeg skulle slå ihjel inden - og efter - arbejde, og jeg begyndte på det tidspunkt at læse rigtig meget igen. Noget jeg lidt havde mistet lysten til da jeg begyndte at blive teenager. En af de bøger jeg kan huske at have læst i bussen til og fra Legoland var American Psycho af Bret Easton Ellis. Min veninde havde lige skrevet 3.g.-opgave om den, og anbefalede mig at læse den, så det gjorde jeg selvfølgelig. Jeg kan huske at jeg syntes den var ret god, og at den havde en makaber scene med en rotte, men ellers kan jeg ikke huske ret meget om den. Derfor valgte jeg også at købe den til det store bogudsalg i år, så jeg kan finde ud af om den vitterlig er så god som jeg husker.

4. You'va had a hard time at work: A book you struggled to get through.
Flugt af Jesús Carrasco er en forholdsvis kort bog, men den tog mig simpelthen så lang tid at komme igennem. Selve plottet var egentlig interessant nok, og jeg kunne sagtens se alle dens gode kvaliteter, men af en eller anden grund syntes jeg at den var så kedsommelig, selvom den egentlig omhandlede et barsk emne.

5. Lunch time: A quick and easy read.
Neil Gaimans læs højt-bog Den sygeste løgnehistorie er en hurtiglæst historie, især fordi den er krydret med en masse illustrationer. Jeg kan huske at det ikke tog mig lang tid at læse den igennem, men jeg sad med et smil på læben undervejs, hvilket er fuldt ud positivt. Jeg plejer normalt ikke at læse børnebøger, men denne bog er jeg alligevel glad for at jeg samlede op. Jeg må nok ærligt indrømme at indtil videre er det den bedste Gaiman-bog jeg har læst, hvilket vil sige at den topper The Ocean at the End of the Lane og Amerikanske guder.

6. Time for your performance review: A book you bought because of a review you read/watched
På et tidspunkt blev jeg bombarderet med anmeldelser af John Green's The Fault in our Stars. Jeg var måske lidt Rasmus-modsat omkring at skulle læse den til en start, men til sidst overgav jeg mig og læste den, og det er jeg simpelthen så glad for, for alle de positive anmeldelser talte sandt! Det er en virkelig god, humoristisk og følelsesladet bog, som jeg kun vil anbefale andre at læse. Den er i hvert fald blevet til en af mine favoritbøger.

7. Time to travel home: A book that follows a character on some kind of journey
Jeg syntes det var svært at vælge én bog, da mange bøger omhandler en karakter der tager på en rejse, både en rejse i overført betydning, men også dannelsesrejse. Til sidst valgte jeg dog Det gyldne kompas af Philip Pullman. Det var den første bogserie jeg forelskede mig i da jeg var yngre, og jeg elskede at følge Lyra's, og senere Will's færd i en parallel verden til vores, og jeg kunne simpelthen ikke lægge bøgerne fra mig, da jeg først begyndte at læse. Det betød også at jeg læste bog 2 i bilturen fra Vejle til et sted i Nordjylland non-stop. Jeg blev så opslugt af historien, at den lange biltur føltes som en halv time, og jeg blev trist da det gik op for mig at jeg blev nødt til at lægge bogen fra mig for at interagere med "virkelige" mennesker.

8. Dinner time and conversation: A book you don't hear people talk about much, but you loved.
Joe Hill, Stephen Kings søn er faktisk en rigtig god horror-forfatter, og jeg elskerelskerelsker hans debutbog Dødens jagt. Jeg kan faktisk ikke huske hvordan jeg fandt ud af at bogen eksisterede, men plottet lød virkelig interessant og jeg begyndte at læse den, og det fortryder jeg slet ikke. Det er en af de bedste horror-bøger jeg har læst, og i min mening er den bedre end mange af King's egne bøger (selvom det nu ikke er fair at sammenligne disse to, da Hill nok oplever dette hele tiden). Jeg tror ikke jeg kender nogen andre der har læst den, og det er simpelthen en skam.

9. Time to zone out in front of the TV: Your favorite book that has been turned into a movie of TV show.
Jeg ved godt at jeg ævler om den bog hele tiden, men jeg ELSKER Gone Girl af Gillian Flynn. Det er en af mine all-time yndlingsbøger, og jeg kan simpelthen ikke få nok. Derfor både glædede og frygtede jeg filmatiseringen af bogen. Jeg glædede mig fordi jeg var spændt på at se bogen komme til live, men jeg frygtede det fordi jeg ikke ville have den gode historie ødelagt af en instruktørs vision. Heldigvis syntes jeg at filmatiseringen var fantastisk, hvilket jeg skrev et brev om lige her.

10. Bedtime: The book that is currently on your nightstand.
Lige for tiden læser jeg to bøger, hvilket jeg helst prøver at undgå. Jeg startede med Dean Koontz 5. bog i Odd Thomas-serien, nemlig En bøn til Odd. Jeg er stor fan af de tidligere Odd-bøger, og jeg glædede mig meget til at påbegynde den næste i rækken, men lige fra start blev jeg pænt skuffet. Åbenbart starter bog 5 lige efter hvor bog 4 sluttede, men da det er mange år siden jeg læste Odds mareridt, så kan jeg intet huske fra bogen. Jeg mindes ellers at de foregående bøger kunne læses uafhængigt af hinanden, men jeg syntes virkelig at det er svært at følge med i hvad der sker i bog 5, og årsagen til hvorfor Odd er hvor han er. Derfor valgte jeg at lægge den til side, og påbegynde en mere hyggelig bog, nemlig Anne of Green Gables. Jeg har ikke før læst bogen og har heller ikke set serien (eller er det en film?). Indtil videre er jeg godt underholdt, og Anne er så skøn på sin helt egen måde.

11. Night-time: A book you couldn't put down so you stayed up way too late reading.
Den sidste bog i Sisterhood of the Traveling Pants-serien er Sisterhood Everlasting af Ann Brashares. De første 4 bøger i serien var god og let underholdning, men lige så snart jeg begyndte på den sidste bog kunne jeg mærke at den ville omhandle lidt mere alvorlige temaer. Jeg blev øjeblikkeligt hooked på at vide hvad der ville ske de fire piger, og jeg kunne overhovedet ikke lægge bogen fra mig før jeg vidste hvordan det ville ende. Det var en smuk afslutning på en god serie. En afslutning der både knuste mit hjerte en smule og samlede det sammen igen.

Kærlig hilsen

6 kommentarer :

 1. Sikke et hyggeligt indlæg :) faktisk har jeg læst 'Dødens jagt' engang, men jeg var ikke så vild med den desværre!

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha lidt øv at den første jeg hører om der også har læst Dødens Jagt, ikke er fan :p

   Slet
 2. Åh, et hyggeligt tag! 'Den sygeste løgnhistorie' er sådan en god og sjov bog! Eeeelsker Chris Riddells illustrationer!

  SvarSlet
 3. Jeg har også engang læst Dødens jagt, men kan ikke rigtigt huske den, og horror er ikke min genre, så jeg kan ikke engang huske hvorfor jeg læste den :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ærgerligt at den ikke gjorde et godt nok indtryk på dig, når jeg nu er så glad for den :)

   Slet