søndag den 5. april 2015

Kære Bogreol - Nye Tilføjelser i Marts
Marts har været en måned præget af billige bøger, og jeg klager på ingen måde. Derudover har jeg også været så heldig at vinde hele 2 bøger, og modtage 2 bøger som anmeldelseseksemplar. Dog er du nu proppet med så mange bøger, at det har været nødvendigt at pakke en masse ned i 2 papkasser, men selv efter at have fjernet så mange bøger fra dine hylder, så er du stadig helt proppet. Hvordan kan det overhovedet lade sig gøre?

Frances Hodgson Burnett: A Little Princess
Da Saxo gav den første måned gratis i deres Plusmedlemskab, så skulle man da være et skarn ikke at bruge det. Problemet var bare hvilke af de mange, mange bøger jeg ønsker mig, skulle jeg købe? A Little Princess fra serien Puffin in Bloom var en af de bøger jeg valgte. Jeg har i forvejen Little Women og Anne of Green Gables fra samme serie, så nu mangler jeg kun Heidi.

Diane Setterfield: The Thirteenth Tale
Til forrige bogklubsmøde blev Setterfields debutroman valgt som den bog vi alle skulle læse til næste gang. Selvom jeg havde lovet mig selv at jeg ikke skulle købe hver eneste bog vi vælger at læse til bogklub (efter at købet af Den lille ven viste sig at være en dårlig idé), så endte jeg alligevel med at købe denne bog, og det er jeg rigtig glad for. Simpelthen en fantastisk bog, hvor min anmeldelse kan læses her.

Elizabeth Gaskell: Cranford
Da jeg i sidste måned købte Far from the Madding Crowd i den fineste Penguin Clothbound udgave, havde jeg rigtig meget lyst til at købe endnu en bog der kunne matche den, og med Saxos pluspris så er prisen på udgaverne også rigtig god. Jeg havde rigtig svært ved at vælge hvilken klassiker jeg skulle købe, men endte med Cranford. En historie jeg ikke rigtig kender noget til, men jeg har tidligere læst North and South af Gaskell, som jeg husker at være god. 

R.J. Palacio: Wonder (anmeldelseseksemplar fra Forlaget Alvilda)
Alvilda var så søde at sende mig Wonder, selvom den først officielt udkommer til efteråret. Historien om drengen med det deforme ansigt lyder rørende, og med alle de gode anmeldelser inde på Goodreads, så tror jeg det bliver en rigtig god læseoplevelse.

Anthony Doerr: Alt det lys vi ikke ser (anmeldelseseksemplar fra Politikens Forlag)
Jeg blev glædeligt overrasket da jeg på Politikens Forlags Instagram så at de ville udgive Doerrs kritikerroste roman. Lige siden den vandt som bedste historiske roman i Goodreads Choice Awards for 2014, har jeg haft lyst til at læse den, og Politikens Forlag var så søde at sende et anmeldelseseksemplar til mig, selvom den først udkommer d. 9. april. Jeg er allerede påbegyndt den, for kunne slet ikke vente længere, og den har virkelig potentiale til at være en god bog.

Cecelia Ahern: Et sted i nærheden/Mit livs øjeblik/Hvor regnbuer ender
I marts måned blev Cecelia Ahern udvalgt som månedens forfatter hos Føtex og Bilka. I den anledning blev seks af hendes romaner genudgivet med nyt cover i de fineste farver til en stykpris á 50 kr. Egentlig har jeg lidt svært med Ahern. Jeg elsker P.S. I Love You og Hvor regnbuer ender, men resten af de bøger jeg har læst af hende har jeg lidt problemer med, fordi de inkorporerer noget magisk i historien. Jeg vidste dog at jeg blev nødt til at købe Hvor regnbuer ender, fordi jeg i forvejen kun havde den i en tidligere biblioteksudgave, men da jeg ikke kunne stå for de fine covers, og da jeg godt kan lide at bøger matcher, så købte jeg også to mere. Et sted i nærheden har jeg læst for mange år siden, og er den bog jeg husker jeg bedst kunne lide af Aherns bøger som har et drys af noget magisk. Mit livs øjeblik har jeg ikke læst før, men den havde en forholdsvis høj rating på Goodreads, så den købte jeg også med.

Sarah Winman: Da gud var en kanin
Da Bog & Idé udsendte sit katalog med tilbuddene til det store bogudsalg, overvejede jeg faktisk om jeg skulle købe Da gud var en kanin. Jeg havde ca. et halvt år tidligere set den på biblioteket, og syntes den lød så sød, så satte den straks på min to-read liste. Jeg var dog ikke helt så vild efter at læse den, at jeg ville købe den til 50 kr lige da udsalget gik igang - der var andre bøger jeg hellere ville købe. Da jeg så i slutningen af marts lige gik forbi Bog & Idé igen, så jeg at de havde sat alle deres udsalgsbøger ned med 50% ekstra, og så kunne jeg altså ikke lade være med at købe den, og nu står den og pryder med sit fine cover

Stephen King: Joyland
Forlaget Hr. Ferdinand afholdte en konkurrence i anledningen af at Stephen Kings nye roman Joyland udkom på dansk, og der var jeg så heldig at vinde. Jeg kender faktisk ikke rigtig noget til plottet, og tror jeg lader være med at opsøge hvad den handler om, for så kan jeg påbegynde den uden nogen forventninger overhovedet.

Patrick Ness: Monster
Jeg har i et godt stykke tid gerne ville købe A Monster Calls, men havde svært ved at vælge om jeg skulle købe den med eller uden illustrationer, netop fordi jeg syntes at coveret til den udgave uden illustrationer var så smuk. Da Gyldendal afholdte en konkurrence hvor man kunne vinde den nye danskoversatte Monster, var jeg så heldig at vinde, og mit købedilemma forsvandt dermed. Jeg er uendelig glad for at jeg endte med at få en illustreret udgave, for hold nu op hvor er den smuk.

Kærlig hilsen

6 kommentarer :

 1. Sikke en lækker bogstak. Jeg kender godt det der bogreolssyndrom. Jeg tror min lider af det samme. Der er aldrig plads nok. !

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg forstår det slet ikke! Teoretisk set burde det ikke være muligt :p

   Slet
 2. Åh, jeg så godt Cecilia Ahern bøgerne i min lokale Føtex, SÅ fine. <3 Jeg havde dem dog på forhånd, så købte dem ikke. Et eksemplar er trods alt nok. :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha tjaeh, nogle gange kan flere eksemplarer af samme bog altså godt accepteres :p

   Slet
 3. Skøn, skøn, skøn bogstak! 'Cranford' er sjov, og ligeledes er 'A Little Princess' uendeligt fin. Og så er jeg i øvrigt også selv lige begyndt på 'Alt det lys' – sikke en fin historie!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig til at få læst både Cranford og A Little Princess :) Og du skal helt sikkert glæde dig til at få læst Alt det lys.. Den er simpelthen god

   Slet