tirsdag den 7. april 2015

Kære Ransom Riggs (Miss Peregrine's Home for Peculiar Children)

Da jeg valgte at låne din gotiske bog Miss Peregrine's Home for Peculiar Children med hjem, vidste jeg faktisk ikke ret meget om den på forhånd, andet end at der var delte meninger om den og at du havde skabt en historie omkring en masse specielle antikke billeder. Jeg tror lige netop grunden til at jeg ikke havde nogen forventninger til hvad din bog ville handle om, var med til at give mig den gode oplevelse jeg havde med at læse den. 

I din bog bliver Jacob vidne til et tragisk og skræmmende dødsfald i familien. Jacob bliver hjemsøgt af den forfærdelige oplevelse, og vil sætte sig for at finde ud af hvad det egentlig var han så, for ingen omkring ham tror på det når han prøver at fortælle dem det. Jacob rejser dermed til en fjern ø hvor ruinerne af Miss Peregrine's hus for de specielle børn ligger, hvilket muligvis kan give ham svar på sine spørgsmål.

Jeg synes din historie var nyskabende og interessant, og jeg blev glædeligt overrasket over det overnaturlige aspekt af historien, for det var netop noget jeg ikke havde forventet. Jeg blev fanget af historien fra første linje og var fascineret over den retning din bog tog. Måden hvorpå du inkorporerer de mærkelige antikke billeder og faktisk bygger hele fortællingen op omkring dem, var helt fantastisk og var med til at få mig til at gyse mens jeg læste. Til tider blev det at inkorporere billederne i fortællingen dog alt for forceret, hvilket jeg syntes var rigtig ærgerligt, især fordi jeg syntes det fungerede så perfekt på andre tidspunkter.

Fordi jeg elskede stemningen og tonen igennem det meste af bogen, så syntes jeg det var så ærgerligt at slutningen var så actionpræget. Jeg havde på ingen måde forventet at tempoet lige ville blive skruet en tand op, hvilket for mig betød at jeg ikke kunne samle mig om slutningen af bogen, fordi jeg ikke syntes det passede ind. Igen var det noget jeg følte blev alt for forceret.
Selvom der for mig var visse negative aspekter at bogen, så var min overordnede oplevelse rigtig, rigtig god. Din bog er ikke som noget jeg nogensinde har læst før, og jeg skal helt sikkert læse næste bog i serien. Og så glæder jeg mig endnu mere til at se hvordan Tim Burton formår at filmatisere denne bog.

Kærlig hilsen
Ransom Riggs: Miss Peregrine's Home for Peculiar Children. Quirk. 4/5

2 kommentarer :

  1. Uh, den lyder rigtig god, den står også hjemme på hylden her hos mig, og jeg får bare mere og mere lyst til at læse den for hver anmeldelse jeg læser. :)

    SvarSlet