søndag den 19. april 2015

Kære Readathon #3

På lørdag d. 25 april kl. 14 begynder Dewey's readathon og varer i 24 timer, og jeg glæder mig som et lille barn. Jeg vil dedikere 24 timer til læsningen, en af mine yndlingsbeskæftigelser, sammen med en masse andre læseglade mennesker rundt om i verden. I efteråret var jeg med til mit første readathon, og det var en virkelig fantastisk oplevelse - både i form af en masse gode læste bøger (min readathon-bunke kan ses her), men også i form af det fællesskab jeg oplevede, hvor der blev heppet på hinanden, givet opmuntringer til hinanden og bare slet og ret indikere at man var med. 

Igen i år vil jeg deltage ved at lave en indlæg, som vil blive opdateret hele døgnet, og jeg har igen valgt en lille bunke bøger, som jeg vil læse. Jeg har lært en masse fra mit første readathon, bl.a. at jeg skal lade være med at gå op i hvor hurtigt (eller langsomt) jeg læser, og jeg skal give mig selv lov til at bruge tiden på at holde mig opdateret med de andre bogglade menneskers readathon, uden at få dårlig samvittighed. For i virkeligheden handler det jo ikke om antallet af læste bøger, men om det fællesskab der er omkring at læse. 

Ligesom sidste år har jeg valgt en masse bøger fra min egen bogreol, så jeg netop kan få lavet et indhug i min fysiske to-read samling. Jeg har fundet mine tyndeste bøger frem, som spænder vidt i genrer, så jeg netop i situationen kan gå ud fra hvad jeg lige er i humør til. Derfor er der både krimi, gys, fantasy, humor og lidt chick-lit. Jeg er fuldt ud bevidst om at jeg ikke kommer til at nå dem alle, og det er også helt fint. Lige nu glæder jeg mig dog som et lille barn til at påbegynde readathon'et og lade læsningen, og fællesskabet, komme i første række.

Mit indlæg under sidste års readathon kan læses her 

Kærlig hilsen

8 kommentarer :

 1. Åh, en yndig læsestak!

  Og i øvrigt er jeg helt enig. Det handler om at læse, men det handler i høj grad om at læse sammen med andre. Og det hyggeligste er dog, når man tager sig tiden til at følge andres læsning og deltage i fællesskabet. Det er så sjovt. Og hyggeligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig så hyggeligt at følge med i det lille læsefællesskab :)

   Slet
 2. Åh, hvor er jeg glad for din begejstring og især i din indsigt i at det mest af alt tæller at man er med. :) Det her bliver min fjerde Read-a-Thon og jeg har godt nok ofte hørt spørgsmålet "jamen jeg kan kun læse X sider/X timer/whatever" men det fantastiske er jo at det er ligemeget. Bare at man er med, bare at man gør hvad man kan og vil, tæller. Og så er det drøn hyggeligt bare at hænge ud med andre, der er lige så opslugte som en selv. :)

  Glæder mig til din læsning af "Djævelens Lærling" - Jeg planlægger selv at genlæse serien, når vi nærmer os bind 5 lidt mere. :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så rigtigt! :)

   Jeg er også meget spændt på at læse den :D

   Slet
 3. Det er også en stor stak du har valgt dig, men jeg tror lidt jeg ender med det samme, altså en stor stak. For det giver også større mulighed for at vælge lidt bredere for hvad man har lyst til at læse. Selvom det nok ikke forhindrer mig i at gå dark-horse og vælge noget helt andet fra reolen :)
  I første omgang skal jeg dog lige have valgt en stak til at begynde med. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også det jeg tænkte mens jeg valgte bøgerne. :)
   Jeg glæder mig til at se hvad du udvælger!

   Slet
 4. Sikke en fin bunke du har udvalgt! Jeg er med for første gang, og glæder mig til, at kunne fordybe mig i ét helt døgn i min udvalgte bunke af bøger, men i høj grad også til at følge med i jeres læsninger.:0)
  Glæder mig til, at følge med i dine indtryk og tanker :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan sagtens glæde dig, for det bliver rigtig hyggeligt :) Og i lige måde! :)

   Slet