tirsdag den 27. januar 2015

Kære Eowyn Ivery (Snebarnet)

I din fortryllende fortælling om Snebarnet sender du os tilbage til 1920'ernes Alaska. Mabel og Jack er netop flyttet til det kolde nord. De er flyttet for at skabe et nyt liv for sig selv, men dybt inde er årsagen i virkeligheden at flygte fra den sorg og smerte de oplevede da de abortede det barn de endelig var blevet gravide med, og flygte fra den realitet at de ikke kan få børn. Ensomheden i Alaska er ved at være for meget for parret, især for Mabel som er på randen af selvmord, men i et øjebliks lykke over den dalende sne og minderne om bedre tider, beslutter de sig for at bygge en snemand – eller rettere sagt en snepige. Dagen efter er deres snepige forsvundet, men en levende pige dukker op ved deres hus. Mabel og Jack bliver lykkelige over muligheden for at passe på den lille pige, men der kommer skår i lykken da Mabel kommer i tanke om det russiske folkeeventyr om pigen skabt ud af sne, for det eventyr ender ikke lykkeligt.

Du har skabt en sød og smuk historie om et pars sorg, den glæde snepigen fører med sig, og den ængstelige følelse de får hver gang snepigen forlader dem for at være alene i sneen. Det er dog også en meget forudsigelig historie, hvor du tydeligt lægger op til hvordan handlingen vil fortsætte, og det syntes jeg var en skam, fordi på intet tidspunkt blæste den mig omkuld ved at overraske mig. Jeg elsker dog den måde hvorpå du har blandet folkeeventyret ind i din historie, både ved at du er blevet inspireret af eventyret, men også hvordan du har inkorporeret eventyret ind i selve historien. 

Der er ingen tvivl om at du har skrevet en yndig og eventyrlig historie, men jeg havde nok bare forventet mig mere af den.Kærlig hilsen
Eowyn Ivery: Snebarnet. Org. titel: The Snow Child. Bazar. 3/5

2 kommentarer :

  1. Denne bog er en af dem, der står højest på min ønskeseddel af bøger, som jeg gerne vil læse i dette år! Jeg tror på og håbet, at det er en bog som river hjertet og sjælen med ind i et magisk univers, hvor jeg forsvinder med ind bag snedriverne.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er et skønt magisk univers, og jeg håber den er perfekt til dig :)

      Slet