søndag den 3. maj 2015

Kære Opsamlingsliste - AprilMånedens læste bøger

Månedens favorit
Selvom denne måned ikke har budt på nye favoritbøger, så har det alligevel været en måned fyldt med rigtig gode læseoplevelser, hvilket har været helt fantastisk. Der har især været fire bøger der har skilt sig ud, hvilket er Anthony Doerrs Alt det lys vi ikke ser, Stephanie Perkins Anna og det franske kys, Essie Fox' The Somnambulist og Montgomerys Anne of Green Gables. Sjovt nok er det alle bøger med nogle stærke kvinder i front, dog stærke på hver deres måder.

Månedens overraskelse
Også The Somnambulist viste sig at blive en positiv overraskelse. Jeg havde købt den billigt brugt, og den har egentlig bare stået på bogreolen længe. Denne måned besluttede jeg mig dog for endelig at læse den, for så kunne jeg give den videre. Jeg havde på forhånd dømt den til at være en bog der ikke var noget for mig, men hvor tog jeg grueligt fejl. Det var simpelthen en fantastisk bog som vandt mig over, og jeg skal på ingen måde af med den længere. I stedet er Fox' resterende bøger kommet på ønskelisten. Denne måned overraskede Stephen King mig med sin nyeste dansk-oversatte bog Joyland, men desværre ikke lige så positivt som Fox' bog. Joyland startede egentlig rigtig godt ud, men hen mod slutningen tog den en, for mig, mærkelig drejning, og jeg følte mig lidt snydt. Det er ikke en dårlig bog overhovedet, men den var bare slet ikke som jeg forventede.

Månedens skuffelse
Lige siden jeg læste den første bog i Odd Thomas serien, så var jeg forelsket. Jeg elskede Odd og især elskede jeg Odd's humor, så jeg glædede mig faktisk til at påbegynde En bøn til Odd, bog 5 i serien. Desværre var den en kæmpe skuffelse. Den skuffede mig faktisk så meget at jeg ikke læste den færdigt. Ulig de første bøger i serien, så fortsatte den femte bog lige der hvor fjerde bog sluttede, og da det er flere år siden jeg læste den, så var jeg mildest talt forvirret de første 100 sider. Da forvirringen forsvandt, begyndte jeg i stedet at krumme tæer over Odd's dumsmarte bemærkninger. Jeg ved ikke om det er fordi min humor har ændret sig siden jeg læste de første fire bøger, eller om det er fordi Koontz prøver for meget. For mit vedkommende skal jeg ikke længere læse videre i Odd Thomas' oplevelser.

Mest forventede læseoplevelse i maj
Plusbog.dk var så venlige at sende Vladimir Nabokovs Lolita til mig, og jeg glæder mig helt vildt til at læse den. Da jeg var yngre så jeg den nyeste filmatisering af bogen, og jeg knuselskede den. Selvom historien forargede mig, så følte jeg alligevel med Humbert, hvilket jo er helt vildt grotesk. Jeg er spændt på at se om bogen har samme effekt på mig. Derudover er jeg påbegyndt Leonora Christina Skovs nyeste bog Hvor intet bryder vinden, og jeg er vildt spændt på at finde ud af hvordan historien udvikler sig.

Opsummering af april
April var den måned hvor jeg endelig begyndte at skrive på mit speciale, efter en måned med litteraturlæsning. Derfor har april især været præget af specialeskrivning om formiddagen og eftermiddagen, hvis ikke jeg har skulle på arbejde. Det har så også betydet at jeg kun har haft tid til fritidslæsning om aftenen eller de få fritage jeg har givet mig selv. Jeg er derfor ret overrasket over at jeg nåede at læse hele 14 bøger, hvilket i høj grad nok skyldtes readathon, hvilket blev afholdt denne måned. På de 24 timer nåede jeg at læse hele 5 bøger, samtidig med at jeg fulgte med i mange andres læsedøgn. Det endte med at være et rigtig hyggelig døgn, og en skøn måde at holde pause fra specialelivet.

Kærlig hilsen

4 kommentarer :

 1. Skal love for du også godt nok har haft dig en produktiv måned. :)

  SvarSlet
 2. Sikke en dejlig masse skønne bøger du har fået læst i april :)

  Jeg har selv haft The Somnambulist stående på hylden meget længe - det kan være jeg også skal tage mig sammen til at få den læst siden du var så glad for den :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg helt sikkert at du skal! :D

   Slet