søndag den 3. august 2014

Kære Top 3 - Ønskelæsning #1

 
Eleanor Cattons bog The Luminaries er blevet eksponeret en del i bogblogland, og med god grund lyder det til. Som vinderen af The Man Booker Prize må der jo være noget om den, og ud fra den vel-konstruerede opbygning af bogen, baseret på astrologi, har jeg lyst til at læse den lige her og nu. Med sin 800+ (tunge) sider håber jeg dog snart den bliver oversat til dansk, så det ikke vil tage mig en halv krig at komme igennem den.


Jeg tror Tracey Garvis Graves' bog Vores Ø er den perfekte sommerlæsning for mig. Selvom hele ideen med at styrte ned med et fly (hvilket den sidste tid har vist sig at være alt for realistisk), så lyder plottet om lærerinden Anna og den tidligere kræftsyge dreng T.J og deres overlevelse på en øde ø som spændende læsning. Jeg tænker Den Blå Lagune, dog uden kærlighedshistorien. 


Jeg stødte på Naoki Higashidas bog Derfor Hopper Jeg mens jeg var på arbejde, og jeg blev straks fanget af ideen af at kunne få indblik i en persons tanker, en person der normalt kan være hæmmet i sin måde at ytre sig på, som hos nogle autister. Bogens forfatter er nemlig en 13 årig autist, der giver læseren indblik i sit liv og sine tanker ved at besvare nogle spørgsmål, som "Kunne du tænke dig at være ’normal’?". Det lyder som yderst tankevækkende læsning, som jeg glæder mig til at læse.

4 kommentarer :

 1. Åh, "Vores ø"! Jeg håber virkelig, du snart får den læst, så jeg kan høre din mening om den. Jeg er desuden ret sikker på, den vil fungere perfekt som sommerlæsning. Derudover er de to andre bøger virkelig også nogle, som jeg drømmer om at få læst. De lyder så gode begge to :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det pudsige med "Vores Ø" er faktisk at samme dag jeg postede det her indlæg, fandt jeg den til kun 40 kr i Bilka. Så nu går der (forhåbentlig) ikke længe til at jeg får den læst :)
   Og ja, de to andre bøger lyder også bare rigtig gode! Alt for mange bøger at få læst, alt for kort tid til at læse den i ;)

   Slet
 2. Jeg anskaffede mig faktisk "Derfor hopper jeg" fordi jeg var vildt begejstret for Kristine Barnetts "Verdens klogeste dreng" og syntes den lød meget derhen af. Har ikke fået den læst endnu, men glæder mig til den. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kender slet ikke Barnetts bog. Den må jeg lige tjekke ud! :)

   Slet