fredag den 22. august 2014

Kære Jeanett Veronica Hindberg (PS. Trænger til flødeskum og diller)

I din (næsten) biografiske bog PS. Trænger til flødeskum og diller går du i fodsporerne af Bridget Jones og Nynne. Der er dog bare den store forskel at den kvinde vi læser om er dig (sådan i det store hele), hvoraf både Bridget og Nynne er fiktive karakterer med fiktive problemer. Jeg synes det er modigt at dig at lufte alt dit beskidte vasketøj foran dine læsere, især når det vasketøj inkluderer socialfobi, angst, vægtproblemer, mangel på sex og kvindekroppens forfald, som du beskriver med hudløst ærlighed (eller gør du nu også det?).


Det er ikke alle dine tanker jeg kan relatere mig til, hvilket jo nok i høj grad skyldes at vi er forskellige steder, og årtier, fra hinanden, men nogle af de ting du vælger at tage op i din bog, og som du snakker ærligt om, tror jeg alligevel at de fleste kvinder vil kunne nikke genkendende til, især fordi du kommer ind på emner der for nogle er tabuer, og som man ellers ikke hører kvinder snakke om. Det er dejligt forfriskende.


Ligesom Bridget og Nynne har du valgt at dele din bog op i dagbogsformat, med en dag for hvert kapitel. Jeg synes dog bare ikke helt det passer ind i din bog, da der som regel ikke er sammenhæng mellem den beskrevne dato og det du skriver om. Det meste af din tekst er nemlig bare flashbackfortællinger om tidligere oplevelser, eller generelle problemer og tanker du har. Det er faktisk minimalt med en fortløbende fortælling i din bog, andet end at du ønsker at tabe dig 12 kilo inden du fylder 41 år, hvoraf vægten nærmest er den eneste indikator for at din historie udvikler sig fremad.

I stedet for at kalde din bog for dagbog ville det måske være bedre at kalde den blogbog (et term du selv kommer ind på i din bog), da dine kapitler og afsnit mere føles som blogindlæg end som dagbogsindlæg.

Venlig Hilsen
Jeanett Veronica Hindberg: PS. Trænger til flødeskum og diller. Turbine. 3/5

Ingen kommentarer :

Send en kommentar