tirsdag den 5. august 2014

Kære Jenny Han (It's Not Sommer Without You)

Dette brev indeholder spoilers til den første bog i Summer-serien.

I It's Not Summer Without You, din fortsættelse til The Summer I Turned Pretty, følger vi Belly og de to brødre sommeren efter Belly har erklæret sin kærlighed til Colin. I løbet af det sidste år der er gået fandt Belly og Colin sammen, men nåede at slå op igen inden sommeren stod for døren. Den største omvæltning i deres liv er dog at brødrenes mor dør, hvilket påvirker dem alle sammen, men især virker til at påvirke Colin, for han forsvinder. Belly og Jeremiah beslutter sig for at køre ud for at finde Colin, hvilket (selvfølgelig) fører dem til deres elskede strandhus, og de formår alligevel at tilbringe endnu en sommer sammen.


Jeg synes du har formået at skrive mere ægte i denne omgang, i hvert fald når det omhandler døden og karakterernes håndtering ved dødsfald hos ens nærmeste. Dog er Belly stadig en egoistisk og umoden lille pige, ligesom i din første bog, men du har prøvet at få hende til at blive opfattet som mere moden i den forstand at Belly nu er bevidst omkring sin egen umodenhed og egoisme. I min verden gør ens bevidsthed omkring det dog ikke op for at man opfører sig på den måde man gør.
Derudover sukker Belly stadig over Colin, selvom han opfører sig som en kæmpe idiot, der er utrolig humørsyg og ikke ved hvad han vil. Samtidig sukker Jeremiah over Belly, selvom han tydeligt kan se hun er forelsket i Colin. Jeg får virkelig lyst til at ruske i dem alle sammen og sige de skal åbne deres øjne!


I din sidste bog oplevede vi det kun fra Bellys perspektiv, i et skift fra nutidige Belly og fortids-Belly. Denne her omgang er der et skift imellem Belly og Jeremiah, hvilket er dejligt forfriskende at finde ud af hvad der virkelig foregår inde i hovedet på i hvert fald én af brødrene.
Du har stadig ikke formået at skrive en litterær klassiker, men det behøves du nu heller ikke. Det er en fin fortsættelse til en ungdomssommerlæsning, denne gang med lidt mere dybde end før.

Kærlig hilsen
Jenny Han: It's Not Summer Without You. (Summer #2). Læst udgave: The Summer I Turned Pretty Complete Series. Penguin Books Ltd. 3/5

Ingen kommentarer :

Send en kommentar