mandag den 11. august 2014

Kære Jenny Han (We'll Always Have Summer)

Dette brev indeholder spoilers til de to første bøger i Summer-serien.

We'll Always Have Summer er den sidste bog i trilogien om Belly og Fisher-drengene (første brev, andet brev). Der er nu gået et par år siden vi sidst hørte til Belly, og nu går hun på Uni sammen med den Fisher hun valgte, nemlig Jeremiah.
Rimelig hurtig i bogen kommer der krise i deres forhold, da Belly finder ud af at Jeremiah har haft sex med en anden pige mens de holdt pause i deres forhold, hvilket Belly dog ikke mente var en rigtig pause (er du blevet inspireret af Ross/Rachel problematikken?). Denne krise vælger de at overkomme ved at forlove sig, og derigennem helt magisk glemmer Belly alt om den formodede utroskab, og det er lige omkring her min irritation mod din afsluttende bog i trilogien begynder.

I resten af bogen følger vi bryllupsforberedelserne, og de problemer der kan opstå, ligesom vi også følger Bellys kamp mod både at få sin mors accept og mod at fortrænge hendes følelser for den ældste Fisher-dreng, nemlig Conrad, hendes første forelskelse.
I sidste bog skiftede kapitlerne mellem at være Belly's synspunkt og Jeremiahs synspunkt. Denne gang følger vi Belly og Conrad, og får dermed indblik i tankerne på den humørsvingende dreng, hvilket var på tide.

Jeg synes stadig Belly er umoden, og måske endda endnu mere end før. Belly flipper ud over at Jeremiah har haft sex med en anden mens de holdt pause, selvom Belly konstant er følelsesmæssig utro ved at blive ved med at tænke på Conrad selvom hun er sammen med Jeremiah. Derudover synes jeg ikke godt om hele ideen om at Belly valgte Uni ud fra hvor Jeremiah valgte at studere, hvilket betyder du, Jenny, har gjort Belly til en pige uden egne ambitioner for sit liv end åbenbart at være en der gør det hendes kæreste gerne vil.
Den største kritik jeg dog har af din sidste bog er dog at dine karakterer pludselig har ændret personlighed fra den ene bog til den anden. Her mener jeg i høj grad Fisher drengene. Den måde du har beskrevet dem på i de sidste to bøger, er nu fuldstændig ligegyldig, fordi det så ikke ville passe ind i plottet på denne bog. Det er jeg meget imod, og jeg tror det ville have været bedre hvis denne her bog ikke var skrevet som en del af serien. Desværre en skuffende afslutning på en okay serie.


Kærlig Hilsen
Jenny Han: We'll Always Have Summer. (Summer #3). Læst udgave: The Summer I Turned Pretty Complete Series. Penguin Books Ltd. 2/5

Ingen kommentarer :

Send en kommentar