torsdag den 14. april 2016

Kære Rainbow Rowell (Carry On)

Da jeg første gang fik at vide, at du ville skrive Carry On, var helt bestemt sikker på at jeg ikke skulle læse den. Jeg havde læst "Fangirl" og elskede den, men jeg elskede ikke Caths fanfiction-dele af bogen, hvor hun videredigtede på en kendt og elsket fantasyserie, i stil med Harry Potter. Faktisk var det den del af bogen jeg mindst kunne lide, så derfor tænkte jeg at jeg da slet ikke skulle læse en hel "fanfiction"-bog om samme karakterer. Da jeg så så den nye pæne paperbackcover, som matcher "Fangirl" så flot, og jeg havde læst et par gode anmeldelser af bogen, så kunne jeg altså alligevel ikke dy mig. "Carry On" skulle med mig hjem. 

I bogen følger vi Simon Snows sidste skoleår på den kendte troldmandsskole Watford School of Magicks. Som elleveårig opdagede Simon sine troldmandsevner, og at han, ifølge profetien, er The Chosen One. Simon vil dog helst ikke være den udvalgte, for det betyder at kæmpe mod drager, vampyrer og troldmændenes ærkenemesis The Humdrum, men især også være bekymret for hvilke planer hans bofælle Baz har udtænkt for at slå ham ihjel. Endnu værre er det næsten at Simon opdagede sin kæreste Agatha og Baz i et ømt øjeblik, og nu føler Simon at han kun har sin bedste ven Penny at betro sig til. 

Jeg må sige at alt min tidligere skepsis blev gjort fuldstændig til skamme. Det var en skide go', rørende og sjov YA fantasy-roman, præcis i stil med dine andre YA-romaner, som jeg jo også elsker. Selvom Simon og hans venner skal kæmpe mod det onde, handler den lige så meget om kærlighed og venskab, og det var nok især det der appellerede til mig. Selvom jeg normalt ikke er den type, endte jeg faktisk med at fangirle for hårdt over historien, og især da jeg nåede til kærlighedsklimakset - og dette selvom jeg egentlig godt vidste at det ville ske. Det er længe siden at jeg har været så opslugt af en fantasy-historie, og det tror jeg helt klart skyldes at det er skrevet af dig, og derfor emmer af total Rowell-hed. 

Jeg har siden det nye år læst ret mange middelmådige eller næsten-fantastiske bøger, men jeg var begyndt at frygte at jeg ikke længere kunne finde mig en helt igennem fantastisk bog. Den frygt gjorde du heldigvis op med, og "Carry On" er min første 5-stjernet bog i år. Nu venter jeg bare spændt på at du udgiver endnu en YA-bog.

Kærlig hilsen
Rainbow Rowell: Carry On. Macmillan. 5/5

8 kommentarer :

 1. Ih, du forstår virkelig at sælge den :)

  SvarSlet
 2. Nej hvor fedt!!! Den glæder jeg mig til at læse :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber du bliver ligeså glad for den! :)

   Slet
 3. Jeg havde det præcis ligesom dig med Fangirl - men med din anmeldelse, så kan jeg da vist godt læse bogen nu! :D

  SvarSlet
 4. Jeg har lige læst "Fangirl" og var ligesom dig, ikke sådan helt vildt begejstret for fanfiction delen. Faktisk sprang jeg noget af det over. Overvejer dog alligevel, om jeg skal læse "Carry On" når du sælger den så godt :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahaha fedt! :D Jeg synes i hvert fald at hvis du kan lide Rowells YA-bøger, så vil du nok også kunne lide Carry On :D

   Slet