torsdag den 10. september 2015

Kære Ransom Riggs (Hollow City)

Hollow City er fortsættelsen til din meget populære Miss Peregrine's Home forPeculiar Children, men i stedet for gensynets glæde, blev det, for mig, en slem skuffelse.

Din fortsættelse starter direkte fra hvor forgængeren sluttede. Jacob er tilbage i år 1940 og sammen med de mærkelige børn er han flygtet til havs efter at være blevet jaget af monstre, og deres kære Miss Peregrine sidder fast i fugletilstand, og kan ikke være dem til hjælp. For at finde en måde hvorpå de kan få forvandlet Miss Peregrine om til sig selv igen, vælger alle børnene at rejse mod London. Det er dog ikke en rejse uden farer, men heller ikke en rejse uden ny bekendtskaber.

De få kritikpunkter jeg havde til din første bog i serien, var stort set det hele denne bog bestod af. Hele bogen bestod nærmest af actionfyldte ”katten efter musen”, hvor der til hvert eneste problem, opstod en fantastisk løsning. Det føltes meget påtaget og meget kedeligt, og jeg sukkede dybt op til flere gange. I denne omgang var de valgte peculiar billeder heller ikke lige så peculiar som sidst, og det virkede mere som om at karaktererne i historien kun blev beskrevet for dine læsere, for at de kunne passe overens med de udvalgte billeder, du nu kunne skrabe sammen til en ekstra bog. Igen føltes det meget påtaget, og det gjorde det tydeligt under min læsning hvornår du præsenterede en karakter, baseret på et billede, som du dermed pressede ind i historien, for at få det til at give mening.

Jeg er faktisk meget ærgerlig over den udvikling din bogserie har taget. Jeg var jo som sagt meget glad for din første bog, men denne fortsættelse virker umådelig overfladisk. Jeg følte ikke på noget tidspunkt en connection med Jacob mere, som jeg tidligere havde gjort, og der var næsten intet fokus på hans liv, og det liv han efterlod for at hjælpe de peculiars. I stedet brager historien igennem i et hurtigt tempo, og det vigede pladsen for at skabe en dybdegående fortælling. Jeg tror desværre min rejse med de peculiars stopper med denne bog.

Kærlig hilsen

Ransom Riggs: Hollow City (Miss Peregrine's Peculiar Children #2). Quirk Books. 2/5

8 kommentarer :

 1. Hvor ærgerligt, at du ikke kunne lide den. Jeg blev tværtimod meget positivt overrasket over den :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg synes også det er rigtig ærgerligt, især fordi jeg så godt kunne lide den første bog :)

   Slet
 2. Der er godt nok delte meninger om den bogserie. Nogle roser den fortsat, mens andre står af her ved den anden bog. Jeg har endnu ikke fået taget mig sammen til at læse den første bog endnu (der er så mange andre der bliver ved med at lokke), men jeg har da stadig i sinde at tage fat på dem på et eller andet tidspunkt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes det er en god idé hvis du selv får dem læst, og danner din egen mening, for ja, der er virkelig delte meninger om dem!

   Slet
 3. Ih, jeg kan simpelthen ikke finde ud af, om det er en serie jeg skal stifte bekendtskab med eller ej.. Måske skulle jeg forsøge mig med den første, og så mærke efter om toeren lokker bagefter - det virker til, at der er meget forskellige opfattelser af de bøger :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan i hvert fald anbefale den første bog! Og så kan du jo altid bare stoppe efter den, og leve i en drømmeverden hvor der ikke eksisterer fortsættelser ;) :p

   Slet
 4. Hvor ærgerligt, at den skuffede dig. Jeg stod af ved 1'eren - synes det var et godt koncept, men det kunne være gjort meget bedre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Konceptet er rigtig godt! Og jeg synes faktisk det blev udført rigtig godt i den første, men slet slet ikke godt i den næste :/

   Slet