mandag den 28. september 2015

Kære Agatha Christie (Der var ti, der var ni...)

I anledningen af det der ville have været din 125 års fødselsdag, fik jeg endelig læst en af dine bøger, og så endda en af dine mest kendte bøger, nemlig Der var ti, der var ni... Et mordmysterie der virkelig tog fusen på mig!

Ti mennesker møder sammen op på en klippeø, hver især er de blevet inviteret på besøg af en hvis mr. Owen. Værten selv er dog ikke dukket op, men hans stemme lyder fra en højtaler, og fortæller om årsagen til hver af deres invitationer. Ikke længe derefter dør den første af de ti, og derefter den næste.. Snart bliver de resterende gæster klar over at der findes en morder iblandt dem, og denne morder slår ihjel på baggrund af et børnerim, der hænger på hver gæsts værelse. Hvem kan de stole på, og hvordan kan de finde frem til morderen, inden det er for sent, og der ikke er flere tilbage?

Da jeg lige fik startet på din bog, føltes det lidt som om jeg havde læst den før, og på nogle punkter havde jeg også det. Leonora Christina Skovs nyeste roman Hvor intet bryder vinden, er meget inspireret af dit plot, og er også bygget op på samme måde, med bl.a. skiftende synsvinkler fra de involverede gæster. Jeg frygtede således at jeg vidste hvad der ville ske, hvordan det ville ske, og hvem morderen var, men den frygt kom til skamme.

På intet tidspunkt havde jeg nogen idé om hvem der var morderen. Lige så snart jeg troede jeg vidste det, blev jeg snydt, og jeg sad igen tilbage med tvivlen om hvem der gjorde det. Da jeg så nåede slutningen, sad jeg tilbage med åben mund, og var fuldstændig blæst væk over det jeg havde læst. Måden hvorpå du har formået at skrue sådan et perfekt plotmysterium sammen, på så kort plads, er jeg helt forundret over, og faktisk ret imponeret over også. Jeg tror enhver der elsker et godt mysterium og en god krimi, vil elske at læse din bog. Jeg ved i hvert fald at jeg først nu er begyndt på det, der bliver et langt bekendtskab med dine bøger, og denne her vil altid have en plads på min bogreol som alletiders bedste mordmysterium.

Kærlig hilsen

Agatha Christie: Der var ti, der var ni... Org. titel: And Then There Where None. Anmeldelseseksemplar fra Rosenkilde og Bahnhof. 5/5

6 kommentarer :

 1. Jeg har også lige læst en af hendes bøger. Den var jeg dog ikke lige så begejstret for, men den her lyder nu meget lovende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var ærgerligt at den du fik læst, ikke levede op til dine forventninger. Jeg kan helt klart anbefale denne her. Virkelig god! (hvis du tør give dig i kast med Christie igen ;) )

   Slet
 2. Har læst flere af hendes bøger, men ikke denne, hvilket må være en stor fejl. Jeg må da straks reservere den på biblioteket.

  SvarSlet
 3. Åh, den må jeg læse. Jeg har læst nogle af hendes bøger, nogle gode og nogle knap så gode. Men denne lyder til at være rigtig god :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Med en så aktiv forfatter som Christie, så må der jo næsten være nogle imellem som bare ikke er lige så gode som de andre. Den her er i hvert fald en af de gode! :)

   Slet