tirsdag den 30. december 2014

Kære Søren og Morten Ellemose (Madame Salvatins hemmelighed)

Jeres fine lille novellesamling Madame Salvatins hemmelighed overraskede mig. Det er sjældent at jeg rent faktisk læser noveller, og især ikke novellesamlinger, men jeg valgte alligevel at give mig i kast med Jeres, og det er jeg glad for at jeg gjorde.
Jeres noveller er meget korte, kun på nogle få sider, men i formår alligevel at få sagt så meget på så få sider. Det er nogle uhyggelige, dystre, tankevækkende og blodige historier, som sniger sig ind under huden på mig, og for hver novelle blev jeg mere og mere spændt på at læse hvad I nu havde fundet på, hvordan I nu ville overraske mig. Som regel var det først ved novellernes allersidste sætning at historierne hver især blev vendt på hovedet for mig, en evne der er helt fantastisk, og ofte lod mig sidde tilbage og tænke over hvad det egentlig var jeg lige havde læst, og gav mig lyst til straks at genlæse dem.

I samlingen møder man både en mand der modtager en klage for larm i sin lejlighed, en pige der øver sig på at holde vejret, en prinsesse der venter på sin far, en populær legetøjsbutik, en pige der skal vælge en dør og en drage forklædt som menneske. Meget forskellige emner, der dog alle sammen fik mig til at gyse i større eller mindre grad. Som det jo så ofte er med samlinger så var der nogle af novellerne jeg syntes bedre om end andre, da nogle af novellerne var for åbenlyse og lod mig sidde tilbage med en følelse af ”var det det?”, men det var heldigvis kun et fåtal af dem.

Jeg påbegyndte min læsning uden nogen forventninger overhovedet, og jeg må sige at jeg blev glædeligt overrasket over Jeres noveller, så det er bestemt ikke sidste gang jeg læser noget af Jer.


Kærlig hilsen
Søren og Morten Ellemose: Madame Salvatins hemmelighed. Gave modtaget af forfatterne til Bogbloggertræf. Books On Demand 4/5

3 kommentarer :

 1. Den novellesamling er virkelig bare skøn. Den virker ikke af så meget med sit ret dårlige cover og sin korte længde, men der gemmer sig virkelig nogle skatte i den. Jeg kan f.eks. slet ikke få novellen om dragen forklædt som menneske ud af mit hoved, selvom det er adskillige måneder siden, jeg læste den :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du bare så ret i. Coveret tiltrak mig ikke særlig meget, men hold da op hvor var det cover slet ikke sigende omkring indholdet af den lille samling

   Slet
 2. Tak for de pæne ord, Simone. Det varmer et forfatterhjerte. Dragen forklædt som menneske er også en af mine personlige favoritter :-)

  SvarSlet