mandag den 1. august 2016

Kære Opsamlingsliste - JuliMånedens læste bøger
// The Scorpio Races - Maggie Stiefvater // Safirblå (Precious Stone Trilogy #2) - Kerstin Gier // Ravnenes hvisken (Ravnenes hvisken #1) - Malene Sølvsten // Lumberjanes: Beware of Kitten Holy (Lumberjanes vol. 1) - Noelle Stevenson et.al. // Lumberjanes: Friendship to the Max (Lumberjanes vol. 2) - Noelle Stevenson et.al. // Lumberjanes: A Terrible Plan (Lumberjanes vol. 3) - Noelle Stevenson et.al. // 22.11.63 - Stephen King // Hvor blev du af Bernadette - Maria Semple // En perfekt datter - Amanda Prowse // I Danmark må du ikke slå dine børn - Samira Darawshe // Dødemandsbjerget - Henrik Ventzler // Ensomheden - Andrew Michael Hurley // Cranford - Elizabeth Gaskell // Pigen uden navn - Christina Baker Kline // Kød og blod (House of Comarré #2) - Kristen Painter // The Remains of the Day - Kazuo Ishiguro // The Miniaturist - Jessie Burton // Tidens væsen - Ruth Ozeki // Wildflower - Drew Barrymore // Kunsten at dø (Dan Sommerdahl #3) - Anna Grue // Sandheden om Alice - Jennifer Mathieu // Mumitrolden - De tre første romaner - Tove Jansson //

Månedens favorit
Hands down, så er Jessie Burtons The Miniaturist den bedste bog jeg fik læst den her måned. Historien sidder stadig i mig, og har givet mig lyst til at kaste mig over en masse gotiske romaner... Jeg skal bare have fundet en masse gode gotiske romaner at læse. Derudover var samlingen af Lumberjanes også rigtig god. Jeg klukkede mig igennem de tre hæfter, og blev faktisk endnu mere fan af den, end jeg var af "Noelle". Jeg blev også fuldstændig opslugt af Kings 22.11.63, og hele tidsrejseaspektet, og jeg glæder mig rigtig meget til at give mig i kast med miniserien baseret på bogen.

Månedens overraskelse
Da jeg påbegyndte på Mumitrolden - De tre første romaner, var jeg egentlig overbevist om at jeg ville elske den. Som barn læste jeg tegneserierne om mumitroldene og jeg så tegnefilmene i tv, og dem var jeg helt vild med, men af en eller anden grund, så blev jeg slet ikke lige så vild med romanerne. Det overraskede mig virkelig.

Månedens skuffelse
Hvor blev du af Bernadette var en roman jeg havde de høje forventninger til. Jeg havde flere gange fået indtrykket af at den ville være skide sjov, men jeg fik mere oplevelsen af at den var ret trist og på intet tidspunkt morede jeg mig over historien om Bernadette der flygter fra at skulle blive konfronteret med sin socialfobi. Derudover fungerede historien slet ikke som lydbog, da den bestod af rigtig mange emails, breve osv., og det gav en meget forvirrende oplevelse af at lytte til den. Nogle bøger burde bare ikke blive lavet til lydbog, ligegyldig hvad. En anden skuffelse for mig var Ensomheden af Hurley. Jeg havde forestillet mig en mere gotisk fortælling, men det var slet ikke det jeg fik. Jeg læste troligt videre i bogen, i håbet om at stilen skiftede, men det skete bare desværre ikke.

Månedens anbefaling
Selvom jeg måske ikke blev fuldstændig blæst omkuld af Sandheden om Alice (jeg hav den 3 stjerner på Goodreads), så synes jeg alligevel den omhandler et vigtigt tema, som jeg især synes unge mennesker kan få gavn af at læse. I bogen begynder der at svirre rygter om Alice, en tidligere populær pige, og i bogen får man historien fortalt af de implicerede, og hvad disse rygter får af betydningen for ikke bare Alice, men også for de personer der puster til ilden. Det er en bog om følgevirkningerne af slutshaming og mobning, og jeg synes det er virkelig godt at der begynder at udkomme flere bøger i Danmark om disse temaer.

Mest forventede læseoplevelse i august
Lige nu står Et lille liv af Hanya Yanagihara på min bogreol og venter på at jeg påbegynder den. Den bog har stået på min læseliste i rigtig lang tid, og jeg er så spændt på at få begyndt den. Jeg er dog også samtidig lidt bange for at begynde at læse den, for tænk nu hvis den slet ikke kan leve op til mine høje forventninger!

Opsummering af juli
Juli forsvandt lige så hurtig som den begyndte. Det var svært at skille ugerne ad, for de bestod alle af travle dage på arbejde, og en masse læsning og seriekiggeri når jeg var derhjemme. Hvor de fleste oplever at arbejde drosler ned i sommerferien, så er det lige omvendt når man arbejder i en stor turistby. Dog gør det ikke noget, for det er skønt at opleve hvordan folk gør brug af biblioteket i deres ferier, og som et sted man altid kan gå til for at få hjælp. 
Selvom jeg ikke føler at jeg har fået læst særlig meget denne måned, er det alligevel endt med 22 bøger, men desværre ikke ret mange bøger der endte med at blæse mig omkuld. Jeg håber sådan at jeg får en bedre læsemåned i august, i form af en masse fem-stjernet bøger i min læsebunke.

Kærlig hilsen

Ingen kommentarer :

Send en kommentar