søndag den 28. august 2016

Kære Mhairi McFarlane (Det er ikke mig, det er dig)

Efter jeg fik læst din anden chick-lit Fra og med dig, var mine forventninger til Det er ikke mig, det er dig skyhøje, da jeg havde opfattelsen af at denne her var den mere populære af dine to bøger. Det blev dog lige omvendt for mig!

I bogen vender alting op og ned Delias liv efter hun frier til sin kæreste, og lige bagefter ved et tilfælde finder ud af at han har en affære. For at få lidt styr på sit liv igen, flytter hun til London for at bo med sin bedste veninde, få et nyt, og meget suspekt, job indenfor PR, og begynde at arbejde på hendes tegneserie igen, som hun har ladet ligge på hylden siden skoletiden. Delia begynder at finde ud af hvem hun er, når hun ikke er "Pauls kæreste". 

Den starter ellers ud som den perfekte chick-lit historie: Pige har det perfekte liv, pige opdager hendes kæreste er hende utro, pige flytter by og begynder at finde sig selv igen, alt imens hendes kæreste gør alt for at få hende tilbage, og en ny fyr træder ind fra højre. Men så er det at du begyndte at blande en masse andre ting ind i historien. Som en ny chef der er en idiot, og beder Delia om at gå lige til grænsen for hvad der moralsk er ok, en journalist der beder Delia om at agere "dobbeltagent", så journalisten kan afsløre hendes chef, og også en ny sidekick der kan hacke, som gør at historien kan gå op i sidste ende. Der var for mange retninger du gerne ville have historien til at tage, og det forstyrrede min læsning, for det tog opmærksomheden væk fra selve kærlighedsdelen og Delias personlige udvikling

Det der gør at denne bog skiller sig ud fra din anden roman jeg har læst, og egentlig også skiller sig ud fra andre chick-lit bøger, er at du inkorporerer Delias tegneserie i din bog, og vi derfor engang imellem støder på en helsides tegneserie. Jeg elskede selve ideen, men syntes sagtens at du kunne have gjort endnu mere brug af det, for med de få tegninger der er nu, føler jeg ikke at de har den store betydning for den overordnede historie. 
Selvom jeg måske er ret kritisk i mit brev til dig, så ændrer det ikke på at det er tydeligt at du kan skrive en god kærlighedshistorie. Jeg var opslugt af Delias udvikling på kærlighedsfronten, og det var også det der gjorde at jeg slugte bogen på kort tid. Jeg havde brug for at vide hvem Delia endte ud sammen med, eller om hun endte med at vælge sig selv. Jeg glæder mig i hvert fald til at læse endnu en bog fra din hånd. 

Kærlig hilsen
Mhairi McFarlane: Det er ikke mig, det er dig. Org. titel: It's Not Me, It's You. Anmeldereksemplar fra HarperCollins Nordic. 3/5

2 kommentarer :

  1. Åh, jeg elskede den bog – og McFarlane generelt. Hun skriver så godt!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja hun er et frisk pust til chick-lit genren! :D

      Slet