søndag den 29. juni 2014

Kære Ray Kluun (På den anden side)

I din bog På den anden side, en fortsættelse din bogen En slags kærlighed, fortæller du om hvad der sker efter Stjin må tage afsked til sin kone Carmen. Carmen er lige død af brystkræft, og Stjin og deres datter Luna skal nu klare sig uden hende. Stjin boltrede sig førhen med damer, sprut og stoffer, og fortsætter lystigt med dette efter Carmens død. 
Da verden bliver ramt af et stort chok efter 11. september 2001 får Stjin dog øjnene op for at han ikke kan fortsætte i samme dur, men i stedet må være der hundrede procent for sin lille datter. Derfor tager Stjin og Luna nu på flere måneders lang rejse til Australien for at finde ro i sig selv, og for at finde ud af hvad kærlighed virkelig er. 

Du har med din bog skabt en fortælling om kærlighed, men på din helt egen måde. Ligesom i den første bog (som er delvist selvbiografisk), fremstiller du Stjin som verdens største røvhul, virkelig et usympatisk menneske, men jeg kan alligevel ikke lade være med at fatte sympati for ham, selvom han er utro, tager stoffer og slet og ret er et dårligt menneske engang i mellem. Bag dette menneske findes der nemlig også en far der elsker sin datter meget højt, og en mand der var ved sin kones side til det allersidste, selvom han har en meget forskruet opfattelse af kærlighed
Den indsigt Stjin oplever på rejsen til Australien får mig til at tro på det gode i mennesker, og at kærlighed, ligegyldig hvor ondt det kan gøre, er en fantastisk følelse man ikke skal gemme sig fra.

Selvom det er en fortsættelse til din anden bog, så er det stadig muligt at læse den selvstændigt. Du er god til at skrive en kort, sammenfattende opsummering af hvad der skete i den første bog, så læseren ikke går glip af noget i resten af denne bog. Det største problem jeg havde med den første bog var alle de faktabokse du havde placeret i bogen omkring natklubber, fodboldhold, kunstnere osv. De forstyrrede min læsning forfærdelig meget. I denne her bog har du heldigvis holdt det til et minimum, og bruger det kun for at forklare hvem de nævnte personer er, som også havde en betydning i den første bog. 
Jeg må indrømme at jeg både med På den anden side og En slags kærlighed kneb nogle tårer, for bund og grund handler de begge om kærlighed, og jeg er en sucker når det omhandler kærlighed. 

Kærlig hilsen

Ray Kluun: På den anden side. Org. titel: De Weduwnaar. Cicero. 4/5

Ingen kommentarer :

Send en kommentar