lørdag den 3. september 2016

Kære Bogreol - Nye Tilføjelser i Juli/August


Da jeg i juli måned kun føjede én enkelt bog til mine bogreoler, så har jeg valgt at slå de to foregående måneder sammen til et indlæg. 

Hanya Yanagihara: Et lille liv (Anmeldereksemplar fra Politikens forlag)
Dette var den ene bog jeg kunne tilføje mine bogreoler i juli, og hvilken bog! Det er en barsk menneskeskildring, og en historie om vold og misbrug, og det var en historie jeg slugte på kort tid, på trods af sin tykkelse. Jeg er glad for at have den stående, for det er en af de bøger der er værd at eje. Mit brev om bogen kan læses her

Sabaa Tahir: Det ulmende oprør
Hos Sabrina vandt jeg en bogpakke på to bøger, hvor denne var den ene. Det er en fantasyserie, som også er blevet meget rost af flere, omhandlende en pige der er slave og en dreng der er soldat, i et univers der bliver styret med hård hånd af imperiet.Jeg er spændt på at få den læst.

Essie Fox: The Goddess and the Thief
Da jeg læste The Somnambulist af Essie Fox blev jeg straks forelsket i hendes skriverier. Der gik ikke lang tid før jeg købte hendes Elijah's Mermaid, men jeg manglede stadig at købe denne her. Da det begyndte at ligne at denne udgave var udsolgt hos forlaget, fandt jeg den som ny hos AbeBooks, og glædede mig sådan til at tilføje den til min samling. Desværre viste det sig at denne bog, med dette design, kun er udkommet i stor paperback, som var det jeg modtog med posten, og derfor matcher den ikke mine andre to bøger særlig godt.

Joël Dicker: Sandheden om Harry Quebert-sagen
Denne bog læste jeg for et godt stykke tid siden, efter jeg havde lånt den på biblioteket, og blev med det samme helt vild med den. Da jeg fandt ud af at der snart udkommer en fortsættelse til historien, med titlen "Baltimorefamilien", vidste jeg at jeg blev nødt til at købe den første bog i serien, så den næste bog kommer til at have selskab på hylden. Mit brev om "Sandheden om Harry Queber-sagen" kan læses her.  

Jeffrey Archer: Hvor der er vilje (Gave fra Lindhardt & Ringhof)
En dag i postkassen lå denne historiske roman, som en overraskelsesbogpakke. Jeg havde ikke hørt om den før, og ved egentlig ikke så meget om den, anden end at den vist nok skulle minde om Ken Follett, og hans romaner der strækker sig over flere generationer.  

Mhairi McFarlane: Fra og med dig & Det er ikke mig, det er dig (Anmeldereksemplar fra HarperCollins Nordic)
Jeg synes det er så fedt at Mhairi McFarlanes chick-lit bøger er begyndt at blive oversat og udgivet i Danmark, og det er skønt at se udgivelser hvor bogens coverdesign er blevet kælet sådan for. Jeg har allerede læst dem begge, og brevene om "Fra og med dig" kan læses her, og brevet om "Det er ikke mig, det er dig" kan læses her. Senere udgiver HarperCollins Nordic også to mere bøger af McFarlane, og jeg glæder mig rigtig meget til også at få dem læst.

Nicole Boyle Rødtnes: Ilttyv
Dette var den anden bog i pakken, som jeg vandt hos Sabrina. Jeg har ikke læst den endnu, men mange har rost denne historie om en dystopisk verden, hvor ilt er en mangelvare.

Elizabeth Kostova: The Historian
En dag hvor jeg osede lidt på Book Depositorys Bargain Shop, faldt jeg over denne bog. Selvom den ikke ser særlig tyk ud, så er den faktisk på over 700 sider. Den skulle givetvis handle om en kvinde der finder en bog i hendes fars bibliotek, indeholdende en masse breve, der måske eller måske ikke indikerer at vampyrer er ægte. Jeg har læst et sted at den kunne minde lidt om Dan Brown, og den havde sin storhedstid dengang den udkom i 2005, men jeg har fået opfattelsen at den sidenhen er blevet lidt glemt igen. Jeg er i hvert fald spændt på at få den læst. 

Jill Hathaway: Slide
Irene havde en bunke bøger hun gerne ville af med, og iblandt disse var denne, som jeg kunne huske at have læst en meget positiv anmeldelse af inde på Simones blog. Den handler om en pige der kan glide ind i andre menneskers bevidsthed, og en dag ser hun verden igennem øjnene på det der virker til at være en morder. Den lyder i hvert fald meget spændende, idet det er en blanding af noget paranormalt og et mysterie. Det er dog en serie på 2 bøger, og tror desværre ikke at næste bog i serien er blevet oversat.

Rainbow Rowell: Kindred Spirits
I anledningen af World Book Day i år udgav Rainbow Rowell denne lille novelle, der omhandler en pige der sætter sig i i en biografkø, flere dage i forvejen, for at komme ind og se den nye Star Wars-film, og for at møde ligesindede "nørder". Det var en hurtiglæst og sød historie, præcis hvad man kan forvente af Rowell, og jeg elsker at den matcher min "Fangirl" og "Carry On" så godt. 

Kærlig hilsen

6 kommentarer :

 1. Archers roman læste jeg for nogle år siden. Husker den som en let og spændende pageturner. Jeg gik dog død i serien ved anden eller tredje bog.
  The historian er rigtig god og stemningsfuld!

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt at høre at Archers roman var god! Jeg er dog selv meget spændt på The Historian :)

   Slet
 2. McFarlane er så fantastisk! Jeg er vild med, hun er blevet oversat :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Også mig! Glæder mig til at der kommer to mere oversatte romaner af hende i 2017! :D

   Slet
 3. Glæd dig til Det ulmende oprør! Den læste jeg i sommerferien og blev positivt overrasket. Jeg husker også The Historian som en god bog, men det er dog en del år siden, jeg læste den :-)


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Uhhh, det lyder rigtig godt. Jeg håber i hvert fald at få den læst inden bind 2 udkommer om nogle måneder.
   Jeg er vildt spændt på The Historian! :D

   Slet