tirsdag den 21. juni 2016

Kære Julie Murphy (Dumplin')

Jeg lod mig lidt narre af den sorte forside, og vidste derfor ikke helt at jeg, med Dumplin', gik ind til en virkelig sjov og hjertevarm fortælling, der er den perfekte sommerlæsning. 

Willowdean, også kaldet Will af sine venner, og Dumplin' af sin mor, er - politisk korrekt - en stor pige. Will selv kalder sig tyk, og hun er ikke flov over sig selv eller sin krop, også selvom hendes mor, den tidligere skønhedsdronning, nogle gange prikker lidt til Will omkring hendes vægt. 

Selvom Will oser af selvværd og selvtillid, så begynder tvivlen over sig selv og sin krop alligevel at nage, da hun begynder at få følelser for sin lækre kollega Bo, og det virker til at følelserne er gengældt. Pludselig er Will ikke længere lige så tryg i sin egen krop, men i stedet for at kravle i et hul og svælge i sin usikkerhed, vælger Will at deltage i byens årlige skønhedskonkurrence, for at gøre op med byens - og samfundet - indskrænkende holdning til hvad skønhed er. 

Jeg var helt vild med Will! Hendes humor og holdning til tingene var simpelthen så forfriskende, og gav mig lyst til at være bedste venner med hende. Bevares, hun er ikke perfekt, og til tider kan hun være lige så fordømmende overfor andre, som det hun selv prøver at kæmpe imod ved at stille op som skønhedsdronning, men det er lige så meget til at gøre hende mere ægte i min øjne. 

Jeg vidste ikke at kærlighedsdelen ville fylde så meget i bogen som det gjorde, og at selve skønhedskonkurrencen fyldte så lidt (i forhold til det jeg forventede!), men det er på ingen måde en dårlig ting. Wills usikkerhed når det kom til Bo, tror jeg er noget mange piger (og drenge) kan relatere til, og gjorde at jeg følte mig meget investeret i Wills historie, og fik mig til at nyde læsningen fuldt ud. Virkelig en skøn bog du har fået skrevet. 

Kærlig hilsen

Julie Murphy: Dumplin'. Anmeldereksemplar fra Høst & Søn. 4/5

8 kommentarer :

 1. Den lyder bare super god, og ikke mindst vigtig i den til tider overfladiske udseende verden vi lever i nu til dags. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt sikkert! Den er virkelig værd at læse :)

   Slet
 2. Ej, det lyder som en rigtig pool-og-liggestol-bog :D Den vil jeg lige huske på henover sommeren. Skøn anmeldelse :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er den virkelig også perfekt til! Tak :)

   Slet
 3. Jeg havde virkelig en stor fed 'YES'-følelse, hele vejen igennem bogen! Den er simpelthen bare SÅ fin! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan havde jeg det også! Så skøn en bog :)

   Slet