tirsdag den 28. juni 2016

Kære Adam Silvera (More Happy Than Not)

 More Happy Than Not er din anmelderroste debutroman, og med god grund! En bog der blander emner og genrer som YA, Sci-fi, kærlighed og LGBT, kan ellers godt på papiret virke rodet, men du formår at binde det hele sammen til en dybtfølt roman om at være tro mod sig selv. 

Aaron har haft det virkelig svært. Efter hans far begik selvmord, prøvede Aaron også at tage livet af sig. Nu kæmper han med at finde glæden ved livet igen, og kæresten Genevieve prøver alt hvad hun kan for at hjælpe Aaron over sorgen. Da Genevieve rejser væk i nogle uger, begynder Aaron at tilbringe mere og mere tid med sin nye ven Thomas. Med Thomas føler Aaron sig tryg, og følelser Aaron ikke vidste han havde, begynder at dukke op til overfladen. Frygten for omverdens fordømmelse, og frygten for at blive afvist, gør at Aaron opsøger Leteo Instituttet, som specialiserer sig i at ændre og omprogrammere minder, i håbet om at han kan glemme sine følelser. 

Da jeg påbegyndte din roman, var jeg klar over at jeg begav mig på en (læse)rejse, som ville påvirke all the feels, og jeg var derfor forberedt, og jeg kunne håndtere Aarons historie uden at bryde fuldstændig sammen. Hvis jeg dog ikke var forberedt, var jeg nok ret sikker på at jeg ville have være endt med at være fuldstændig grådkvalt, for Aarons rejse mod at blive lykkelig, går direkte i hjertet. Jeg er ikke en 16-årig homoseksuel dreng, men jeg kunne stadig i høj grad relatere til Aarons historie. Det er nemlig ikke homoseksuelle problematikker du skriver om, men menneskelige problematikker. Du har skrevet en vigtig roman om det at være lykkelig, og jeg står forrest i kø, til at få læst din næste roman. 


Kærlig hilsen
Adam Silvera: More Happy Than Not. Soho Teen. 4/5

2 kommentarer :

  1. Den lyder da bare hjerteskærende, på den gode måde, hvis man kan sige det.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan man ;) Og det er den helt sikkert!

      Slet