søndag den 20. marts 2016

Kære Sigurd Hartkorn Plaetner (Noget om Vitus)

Jeg kender dig ikke, jeg aner ikke hvordan du ser ud, eller hvor gammel du er, så vi kunne lige så let have gået forbi hinanden på gaden, uden jeg vidste det. Hvorfor endte jeg så med at læse din bog Noget om Vitus?

Jeg havde læst et par positive anmeldelser af din debut, uden rent faktisk helt at vide hvad den handlede om, andet end den skulle være god. Da den så stod foran mig på biblioteket, og skreg på min opmærksomhed med sit farvestrålende cover, og lillebitte format, tænkte jeg at den da godt kunne underholde mig en enkelt aften. Den er hurtiglæst, tænkte jeg. 

Den lille bog om Vitus, fortæller en stor historie. Vitus er ung, mangler lidt en retning i livet, men forventer ikke den retning skal være et barn lige nu. Kæresten er dog blevet gravid, og vil beholde barnet ligegyldig hvad. Vitus flygter fra det ansvar det pålægges ham imod sin vilje, og støder i stedet på Emma. 

Emma er alt det modsatte af (ens)kæresten. Hun er impulsiv, handlekraftig og tager ikke livet så alvorligt. Alt det Vitus har brug for lige nu. Men tingene bliver kompliceret, da Vitus bliver forelsket, og Emma skjuler en hemmelighed for ham.

På en eller anden måde så rørte din lille bog noget i mig. Jeg kan nok ikke skjule at et par tårer røg ned ad kinderne på mig, hen mod slutningen af bogen. Jeg kendte ikke til din bog i forvejen, og vidste derfor ikke hvad jeg skulle forvente, men tårer var i hvert fald ikke det jeg forventede. 


Det er en livsbekræftende historie, fyldt med kærlighed, og jeg sad tilbage og ønskede at være bare en lille smule ligesom Emma, med hendes impulsive ideer, og skøre påfund. Selvom jeg ikke kender dig, har jeg i hvert fald tænkt mig at følge din videre færden som forfatter. For med så stærk en debut, kan jeg ikke andet end at tro at næste bog bliver mindst ligeså god.

Kærlig hilsen

Sigurd Hartkorn Plaetner: Noget om Vitus. Gyldendal. 4/5

6 kommentarer :

 1. Åh, hvor er jeg glad for du kunne lide den. Den er så god!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den er virkelig god! Var faktisk helt overrasket over hvor god den er!

   Slet
 2. Ja, det er en virkelig god bog! Den fortjener mere omtale. /Jacob

  SvarSlet