torsdag den 10. marts 2016

Kære Martin Høybye (For alt i verden)

Der skal være en første gang for alting, og jeg kan ærligt sige at din udgivelse For alt i verden er den første musikroman jeg har læst. 

I din korte dannelsesroman, blev jeg præsenteret for Thøger som barn, og frem til hans tidlige voksenår. Thøger vokser op i provinsen, i en helt almindelig kernefamilie, som så mange andre kernefamilier i 70'erne, går i opløsning. Dette, plus påvirkning af dårlige venner, betyder at Thøger som teenager ender på et opholdssted med andre unge mennesker, som er med til at udvikle og påvirke Thøger. Ikke mindst datteren til den forstanderfamilie der står for opholdsstedet, får uendelig betydning for Thøgers fremtid, og kunstneristiske sjæl. 

Det var svært at vide hvad jeg kunne forvente af din bog. Hvad jeg måske ikke havde forventet, hvilket nok skyldtes en forud-indstillet holdning, var de smukke metaforer. Især starten, da vi følger Thøger som barn var en fryd at læse, og det er først nu at jeg tænker, at det selvfølgelig må komme af dine evner som sangskriver. 

Du kalder bogen for en musikroman, hvor albummet "For the World" hænger sammen med plottet i bogen, og sangteksterne præsenteret løbende i historien. Jeg ville have hele læseoplevelsen, så jeg valgte at høre sangene imens jeg læste sangteksterne, og det var en meget positiv oplevelse. Selvom sangene ikke lige var min stil, så var der alligevel nogle af dem der skilte sig ud, og var for mig meget smukke, hvilket især gælder "Unlie Your Lies" og "Lie I Go To Sleep To". 

Jeg er dog bare ked af at disse sange fra albummet først begyndte at komme med i historien, da jeg allerede var halvvejs igennem den korte bog. Jeg ved godt, at i forhold til plottet, så begyndte Thøger ikke at skrive sange før sen ungdom - tidlig voksen, men det blev alligevel for meget for mig at 12 sange skulle klemmes ind på knap 75 sider. Til en start fungerede det rigtig godt, og sangene komplimenterede plottet, men længere ind i bogen, begyndte det at være plottet der skulle komplimentere sangene, og det blev lidt for tydeligt at der skulle skrives noget tekst der på en måde præsenterede de sange jeg skulle til at høre, og det er en skam. 

Hele elementet med at følge Thøger vokse op, og opleve den første kærlighed, og første kærlighedssorg, var helt sikkert noget der fastholdt min interesse. Det virkede ægte, og uhøjtideligt, men hen imod slutningen, kunne jeg mærke at bogen skulle slutte, og det skulle være snart, og lige fra den skelsættende episode for Thøger i kirken, begyndte jeg at stå lidt af historien. Heldigvis var det bogens sidste, korte del, men førte desværre til at jeg fik en knap så god afslutning, på det der ellers var en fin, lille dannelses-musikroman. 

Kærlig hilsen

Martin Høybye: For alt i verden. Anmeldereksemplar fra Songcrafter. 3/5

1 kommentar :

  1. Hej jeg hedder ASLØG JØRGEN ,, Jeg er fra København, men jeg flytter til Belgien med min mand. Jeg har læst interessante historier online om, hvordan nogle ødelagte relationer er blevet repareret af magiske magiske spellcastere. Jeg troede, det var alle løgne, indtil jeg havde lignende problemer i mit forhold til min mand, med hvem jeg har været gift i lang tid, og vi er velsignet med to børn, jeg var overrasket da han kom hjem med en anden kvinde og informerede mig om at han er træt af mig uden grund, jeg prøvede at spørge ham, hvad er problemet, mine ord faldt på døve ører, jeg er nødt til at flytte det, fordi jeg ikke kan bære smerten ved at se en anden kvinde på samme tag med mig, jeg blev ødelagt og hjertesvigt i denne periode må jeg informere en ven af ​​min erfaring, hun fortalte mig ikke at bekymre mig om, at min mand ville vi komme tilbage til mig. Jeg spekulerede på, hvordan det var muligt, hun fortalte mig, at hun skulle introducere mig til en spellcaster navn Drigbinovia, som er en meget kraftfuld spellcaster. Først havde jeg tvivl, fordi jeg ikke tror på ting som sådan, at jeg ikke handlede casteren og han fortalte mig, hvad jeg skulle gøre, og jeg tvang og gjorde hvad han bad mig om at gøre, han fortalte mig også, at dette er en at jeg ikke bør bekymre mig om min mand, ringe til mig eller sende mig en besked, at min mand vi kommer og påberåbe mig om tilgivelse på bare to dage, til min mest overraskelse ringede min mand mig den næste dag og begyndte at græde for mig at tilgive ham, at han ikke blev med sin fornuft indtil det øjeblik. Jeg er altid overrasket over dette store mirakel, der er sket i mit liv, min mand og vores to børn er sammen, og vi er mere end nogensinde glade, hvis nogen oplever et sådant problem i dit forhold, du kan kontakte denne fantastiske caster på hans email doctorigbinovia93@gmail.com du kan også Whatsapp ham på +2348144480786 lad ikke nogen foragte dig for dit forhold?

    SvarSlet