onsdag den 23. marts 2016

Kære Maggie Stiefvater (The Dream Thieves)

Jeg blev dybt forelsket i karaktererne og stemningen i "The Raven Boys", første del af din serie om "The Raven Cycle". Så forelsket at jeg besluttede mig for at købe alle bøgerne i serien der indtil videre er udkommet, for jeg kunne ikke udholde tanken om ikke at have dem stående parat til mig på bogreolen. 

Det var både med spænding og frygt at jeg endelig(!) fik påbegyndt The Dream Thieves. Spændt fordi forrige bog sluttede med en kæmpe overraskelse, og frygt fordi det ville være meget svært at leve op til dens forgænger. 

Skuffelse kunne næsten ikke undgås, og skuffet blev jeg da også. Ikke fordi at det er en dårlig bog, slet ikke, men fordi at der skete mange flere ting end jeg havde forventet, og derfor fik jeg ikke helt samme følelse som ved den forrige bog. Jo tempoet er stadig langsomt, og bygger stadig lige så stille op helt frem til slutningen, men det var bare som om noget manglede. Måske var det Blues stemme jeg sådan savnede. Sidste bog var i høj grad fra hendes synspunkt, og jeg knuselsker Blue. I denne er det Ronan der tager styringen, og selvom jeg havde forventet at ville elske at være inden i hovedet på ham, og få indblik i den evne han besidder, så var det ikke helt som forventet. 

Hovedplottet i din serie, er jagten på den døde konge Glendower, og selvom både sidste bog, og denne, omhandler denne jagt, så formår det stadig at gå hen over hovedet på mig. Det er ikke det der interesserer mig i din serie, det er til gengæld Blue og drengenes udvikling - både deres personlige udvikling, og deres udvikling sammen som en gruppe. Og så er de magiske elementer... ja, magiske, og jeg elsker det. Det bliver gjort på en, for mig, subtil måde, som gør at jeg ikke ruller med øjnene, eller sukker over hvor kliché det er. 

Selvom jeg ikke endte med at elske "The Dream Thieves" i lige så høj grad som "The Raven Boys", så er jeg stadig dybt forelsket i hele bogens stemning og især også humoren. Aldrig har så sarkastiske teenagere været en fryd at læse. 

Kærlig hilsen

Maggie Stiefvater: The Dream Thieves (The Raven Cycle #2). Scholastic Press. 4/5

Ingen kommentarer :

Send en kommentar