torsdag den 19. november 2015

Kære David Levithan (Hold Me Closer: The Tiny Cooper Story)

Det var egentlig ikke min mening at læse din musical roman Hold Me Closer: The Tiny Cooper Story, som er en companion roman til Will Grayson, Will Grayson, som du skrev sammen med John Green, for jeg var egentlig ikke synderlig blæst omkuld af historien om de to Grayson'er. Jo jeg elskede da Tiny Cooper, og mente da også helt klart at han var den karakter i bogen der skinnede mest igennem, og som jeg endte med at holde mest af, men jeg kunne alligevel ikke forestille mig ham bære en hel bog selv. Da jeg så alligevel stødte på bogen på mit arbejde, så tænkte jeg "pyt", og tog den med hjem. Fra jeg begyndte at læse, og til sidste side var vendt, gik er måske lidt over en time, men jeg var desværre ikke ret meget underholdt i løbet af den time. 

Dem der har læst Will Grayson, Will Grayson kender Tiny Cooper, og ved at han er kæmpe musicalfan, og rent faktisk selv skriver og performer en musical i løbet af bogen. Derfor var det jo også en rigtig unik og god idé at lade fans få indblik i denne musical, der omhandler Tinys liv, med alt hvad der indebærer om at være homoseksuel og kærlighedshungrende. For mig fungerer det dog bare ikke at læse en musical, som det ville gøre at se og høre en musical. Det fantastiske ved musicals går af dem, når det bliver formidlet på skrift, og for mig endte det med at være meget repeterende i forhold til de gentagende omkvæd og korsangere.  

Som tidligere nævnt, så er jeg faktisk fan af Tiny Cooper. Jeg synes han er en fantastisk karakter, der har meget på hjerte, og det jeg havde forventet ved at læse denne bog, var at jeg kunne lære ham endnu bedre at kende. Desværre fortæller din companion roman ikke ikke rigtig noget nyt. For de af os der i forvejen havde læst din og Greens bog, så blev Tinys historie kun udviklet en smule, og ellers er det ret meget en gengivelse af det vi tidligere er blevet fortalt i forrige bog. Selvom jeg ikke er den ultimative fan af denne her bog, så skal du alligevel have respekt for den måde du prøver at lege med, og nytænke måden, hvorpå du kan fortælle Tinys historie. Desværre fungerede musicalformen bare ikke for mig. 

Kærlig hilsen

David Levithan: Hold Me Closer: The Tiny Cooper Story. Dutton Juvenile. 2/5

2 kommentarer :

  1. Respekt for at du kom igennem den - jeg måtte opgive efter få sider. Orker ikke sangtekster! En skam den ikke var bedre :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Haha tak! Det var også lidt en kamp ;)

      Slet