tirsdag den 3. november 2015

Kære Bogreol - Nye Tilføjelser i Oktober


Endnu engang er min bogreol blevet bombarderet med nye bøger. Så mange, at jeg allerede er begyndt at pakke de læste bøger ned i flyttekasser, så der er plads til alle de ulæste. Min kæreste blev en smule skræmt da jeg stablede alle nye bøger fra oktober måned op på bordet.. "Er det kun for én måned?!". Det er vidst godt at vi skal flytte til en lejlighed med plads til mere end en bogreol. 

Jojo Moyes: Efter Dig (anmeldelseseksemplar)
Som led i fælleslæsningen af Mig før dig, fik jeg tilsendt fortsættelsen af forlaget Cicero til anmeldelse. Jeg har endnu ikke nået at få den læst, er måske både lidt spændt og bange for hvad Moyes har fundet på. Jeg regner dog stærkt med at få den læst i november. 

James Frey & Nils Johnson-Shelton: Endgame - Himmelnøglen (anmeldelseseksemplar)
Sidste år læste jeg første bog i Endgame trilogien. Jeg var ret hooked på den hæsblæsende historie, og Høst & Søn var så søde at sende fortsættelsen til mig. Jeg læser den faktisk lige nu, men er nu alt for forvirret over handlingen. Jeg skulle nok have genlæst den første bog igen. 

Edward St. Aubyn: Moders mælk & Til sidst (anmeldelseseksemplar)
Det er ikke lang tid siden af første bind i St. Aubyns semibiografiske serie udkom på dansk, og som jeg fik lov til at anmelde. Nu udkommer sidste bind, med de sidste 2 bøger i serien, også, og Gads Forlag har også været venlige at sende den til mig. Jeg er spændt på at læse om de er lige så barske som de første 3 bøger. 

Andy Weir: The Martian (anmeldelseseksemplar)
Lige siden Irene læste og anmeldte The Martian, har jeg været hooked på at skulle læse den selv. Den lyder helt fantastisk sjov, og jeg synes det er fedt at DreamLitt har oversat den til dansk, og ligefrem været så søde at sende en til mig. Jeg har vaklet lidt mellem om jeg skulle læse bogen først inden jeg så filmen, men nu er billetterne bestilt, så det bliver den "forkerte" rækkefølge i denne omgang. Forhåbentlig slår det ikke glæden af min læseoplevelse. 

Lucinda Riley: Pigen fra Napoli
Jeg vandt denne på Plusbog.dks facebookside, og jeg havde egentlig glemt alt om det igen, indtil den pludselig lå i min postkasse. Jeg har ikke før læst noget af Lucinda Riley, men har dog hørt mange gæster rose hendes andre bøger på biblioteket hvor jeg arbejder. 

Truman Capote: Med koldt blod
Jeg er blevet lidt hooked på real crime dramaer, især dokumentarer, tv-serier og podcasts (Serial ftw!), så det var glædeligt at åbne gaver på min fødselsdag, hvor denne lå imellem. Jeg kender ikke meget til selve historien, men kender dog lidt til baggrunden for Capotes skriverier. så jeg er ret spændt på at få den læst. 

Gillian Flynn: En hjælpende hånd (gave fra forlag)
En dag kom jeg hjem til tre bogpakker i min postkasse, og jeg havde ikke forventet nogen af dem. En af dem er den lille fine novelle fra Gillian Flynn, som Gads Forlag overraskede mig med. Det er ingen hemmelighed at jeg er kæmpe Flynn-fan, så det var fedt at Gads Forlag kunne ramme så plet med en boggave. Faktisk har jeg også forudbestilt den på engelsk, så den kan matche mine andre Flynn-bøger, men den er sjovt nok ikke blevet leveret endnu. 

Stephanie Perkins: Isla og jagten på lykke (anmeldelseseksemplar)
Jeg har tidligere anmeldt de to første bøger i Perkins kærlighedstrilogi, og Lindhardt & Ringhof var også så søde at sende den sidste til mig, og jeg må ærligt sige at den overraskede mig positivt. Det kan nok også skyldes de fordomme jeg var blevet påduttet omkring denne sidste del af trilogien, men de blev gjort til skamme. Jeg har anmeldt den her. 

Stephen King: Christine
En dag osede jeg lidt rundt på forskellige bogsider, og inde på Bookdepository faldt jeg over et godt tilbud på denne bog. Jeg har en god håndfuld Stephen King bøger i forvejen, og en del af dem er fra samme forlag, og har samme coverdesign. Denne udgave af Christine matcher jo så mine andre bøger, og til en pris på under 50 kr, kunne jeg ikke lade være med at slå til. Efter et par dårlige erfaringer med Bookdepository, sørgede jeg dog for at tjekke, og dobbelttjekke, at det var den rigtige udgave jeg ville ende med, og det blev det heldigvis. 

Clélie Avit: Jeg er her stadig (gave fra forlag)
Den anden overraskelsespakke jeg kom hjem til, var fra LoveBooks og Lindhardt & Ringhof, og var pakket fint ind i lyserødt papir og med hjertebolsjer. Jeg har tidligeret kigget lidt på denne bog inde på Goodreads, og havde egentlig tænkt at den lød ret spændende, men var også hurtigt kommet fra den igen. Så det var en meget glædeligt overraskelse pludselig at stå med den i hånden. 

Agatha Christie: Døden på Nilen (anmeldelseseksemplar)
Jeg har tidligere anmeldt en Christie roman for Rosenkilde & Bahnhof, og de var også så søde at sende endnu et eksemplar hjem til mig til anmeldelse. Denne gang blev det dog en Poirot-historie, og det var også en rigtig god oplevelse. Anmeldelse kan læses her

Agatha Christie: Døden lurer & Tæppefald
Efter at have sådan en god oplevelse med ovenstående Poirot-bog, så kunne jeg ikke dy mig for at købe et par ekstra hjem, nu da Saxo alligevel havde halv pris på dem. De er så fine og enkle i deres design, og jeg synes virkelig de klæder hinanden. 

Carina Axelsson: Model under cover
Den tredje overraskelsesbog jeg kom hjem til, burde egentlig ikke have været en overraskelse for mig. Inde på Turbines instagram vandt jeg nemlig denne ungdomsmodelkrimi, men jeg glemte alt om den igen, lige indtil den dukkede op i postkassen. Jeg er ret spændt på at læse den, for det er ikke meget jeg kender til den. 

Kerstin Gier: Rubinrød (anmeldelseseksemplar)
En bog jeg har hørt meget ros om, er Giers Ruby Red. Da jeg opdagede at Turbine havde valgt at oversætte denne første bog i trilogien, var de meget søde og sendte et anmeldelseseksemplar til mig, da jeg spurgte om det. Jeg har allerede læst den, og anmeldelsen kommer snart på bloggen. 

Teri Terry: Mind Games (anmeldelseseksemplar)
Det sidste anmeldelseseksemplar i denne omgang er fra Nyt Nordisk Forlag, som var så søde at sende Terrys nyeste danskoversatte roman til mig. Jeg har længe gået og overvejet at læse hendes dystopiske trilogi Slettet, men det har været lidt uoverskueligt at skulle påbegynde endnu en serie, så jeg synes det er meget fedt at hun har skrevet denne (til en start) standalone bog. Anmeldelsen kan læses her

J. K. Rowling: Harry Potter and the Philosopher's Stone, Illustrated Edition 
Sidst men ikke mindst har jeg, ligesom så mange andre, købt den illustrerede udgave af den første Harry Potter bog. Jeg valgte at købe den på engelsk, da jeg i forvejen har bøgerne på dansk, og egentlig aldrig har læst Harry Potter på engelsk. Den er simpelthen så smuk, og jeg glæder mig til at få mere tid til at læse og bladre i den. 

Kærlig hilsen

2 kommentarer :