mandag den 1. september 2014

Kære Top 3 - Ønskelæsning #4 (Rimelig Ukendte Debutbøger Edition)

Eimear McBrides debut A Girl is a Half-Formed Thing fangede mig i første omgang på grund af titlen over coveret. Da jeg så læste lidt om den var jeg sikker på at jeg ville læse den, selvom dens nogenlunde score på Goodreads. Bogen bliver fortalt fra en ung piges synspunkt, hvor man følger hendes tanker om hendes liv, men især også om hendes forhold til hendes bror, som fik en tumor i hjernen, hvilket påvirkede ikke kun broren men også fortælleren. Bogen var faktisk udstillet da jeg var i Waterstones i London for en uge siden, men grundet manglende plads i min håndbagage, lod jeg den desværre ligge. Det er dog en bog jeg skal have læst på et tidspunkt!Endnu en debut! Rene Denfelds The Enchanted foregår inde i et fængsel, baseret op en fanges synspunkt, som sidder på gangen for fanger der skal henrettes for deres forbrydelser. Denne fange fornemmer dog ting som andre ikke gør, bl.a. gyldne heste der løber rundt inde i fængslet. Jeg får lidt en Den Grønne Mil-vibe fra resumeet af bogen, og på Goodreads står der også at The Enchanted kombinerer "the empathy and lyricism of Alice Sebold with the dark, imaginative power of Stephen King"


Beskrivelsen af Yangsze Choos debut The Ghost Bride fortæller om Li Lan, som bliver tilbudt af en rig familie at blive spøgelsebrud for deres døde søn. Spøgelsesbrude skal formilde rastløse spøgelser, og da Li Lan kommer fra en baggrund uden mange penge, takker hun ja, så hun kan have et hjem resten af livet. Li Lan bliver derefter tiltrukket af efterlivet. Bogen minder mig virkelig meget om Pæon Pavillionen af Lisa See, som jeg virkelig nød, og som ligeledes handlede om efterlivet, dog fortalt fra en død piges synspunkt.

2 kommentarer :

 1. Jeg har lige været så vildt heldig at falde over en hardback-udgave af "The Enchanted" på udsalg til €5 i min lokale Waterstones i weekenden! Da jeg så den kunne jeg slet ikke huske, at jeg havde hørt om den før, men den så så fin og spændende ud, og da jeg så kom hjem, så jeg, at jeg af den ene eller anden årsag havde tilføjet den på Goodreads et par uger tidligere :)

  Den lyder nemlig SÅ spændende og stemningsfuld, så jeg glæder mig meget til at få den læst :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej hvor er du bare heldig! Er super misundelig :) Så må du jo lige give lyd om den er så god som den lyder

   Slet