torsdag den 25. september 2014

Kære Gillian Flynn (Gone Girl)

I din psykologiske thriller Gone Girl forsvinder Amy på morgenen af hendes og hendes mand Nicks 5 års bryllupsdag. Amy er forsvundet uden spor, og Nick står tilbage med et hjem der er endevendt og som tyder meget på at der har været en kamp. Politiet er meget mistroiske overfor Nick i forbindelse med Amys forsvinding, da det ifølge politiet er normen at udelukke manden først. Nick føler dog ikke politiets tvivl er til hans fordel, men at de i stedet vil knytte ham til gerningsstedet og til Amys mulige død. Men ikke alting er som det ser ud..

Din opbygning af bogen med at vi får Nicks synspunkt i nutid og Amys synspunkt igennem hendes dagbogsskriverier i løbet af deres forhold, er simpelthen genial. Det er med til at se sagen fra begge sider, og bygger virkelig spændingen op. Dette skyldes især at du giver læseren indblik i et forholds kollaps igennem begge parter, og hvordan mennesker i parforhold ændrer, og udvikler sig. Det bedste i din bog er dog nok at vi slet ikke kan stole på hverken Nick og Amy og det de fortæller os, hvilket holdte min interesse hele bogen igennem. Igennem første del af bogen var jeg konstant i tvivl om Nick nu også var skyld i Amys forsvinding eller ej, fordi han netop holder noget skjult for alle omkring sig, og også for os læsere i starten. 

Din bog tager en kæmpe drejning midt i fortællingen, hvilket var det der virkelig fik mig til at elske den her fortælling. Efter endt læsning hungrede jeg efter mere fra dig, og jeg glæder mig til at dykke ned i dine to andre bøger, med forhåbning om at de rammer mig lige så hårdt som Gone Girl har gjort. Og så glæder jeg mig endnu mere til David Finchers filmatisering af bogen. 


Kærlig hilsen
Gillian Flynn: Gone Girl. Phoenix. 5/5

4 kommentarer :

 1. Jeg elsker også den bog! Har læst den 3 gange og det kan den bestemt godt klare. Jeg synes, at hun udover at have skrevet en gedigen krimi, også berører nogle spændende tematikker inden for moderne forhold. Hungren efter at være The Cool Girl og håne de "ordinære mennesker"... mens det i sidste ende måske er det, man egentlig gerne vil være? Og Nicks totale mangel på voksent ansvar i forholdet. Anyway, jeg synes, at det er en virkelig veldrejet bog :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt enig med dig! Det psykologiske aspekt af hele bogen var virkelig det der holdt mig fanget :)

   Slet
 2. Jeg har egentlig ikke tidligere været så interesseret i den, men på det sidste har den virkelig fået mange gode anmeldelser, og samtidig lyder den rigtig spændende. Så den er helt sikkert rykket ind på min TBR - og efter at have læst din anmeldelse af den, så glæder jeg mig bare endnu mere til at få den læst :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var også lidt tilbageholden mht. at læse den, for jeg er altid lidt rasmus-modsat når det gælder bøger der bliver populære hos en brede befolkning (derfor det også tog mig 2-3 år før jeg endelig besluttede mig for at læse HP), men jeg er virkelig glad for at jeg læste den! En af de bedste bøger jeg har læst de sidste par år. Og så er det altid bedst at læse den før filmatiseringen ;)

   Slet