tirsdag den 1. november 2016

Kære Opsamlingsliste - Oktober

Månedens læste bøger

Månedens favorit
Simon vs. verdens forventninger af Becky Albertalli var simpelthen så skøn og sød, at jeg ikke kunne andet end at give den topkarakter, og det er ellers noget jeg sjældent gør for tiden! Karaktererne virkede så ægte og ærlige, og jeg kunne fuldstændig sætte mig i Simons sted, på trods af at han er en homoseksuel teenagedreng, og det tyder jo bare på at det Albertalli har skrevet om, er universelt. Der kommer snarest et brev på bloggen om bogen.

Månedens overraskelse
Jeg blev dybt overrasket over hvor vild jeg blev med Hoovers Måske en dag. Jeg var slet ikke forberedt på at den bog ville tage mig med storm, og få mig til at blive fuldstændig opslugt af historien om Sydney og Ridge. Det er i hvert fald en bog jeg vil anbefale til folk der har brug for en kærlighedshistorie. Mit brev kan læses her.

Månedens skuffelse
En bunke forskellige forfattere har sat sig for at genfortælle kendte Shakespeare stykker, i projektet "Shakespeare i et nyt årtusind". Igennem mit arbejde skulle jeg så læse Howard Jacobsens Mit navn er Shylock, som er en genfortælling af "Købmanden i Venedig", og hold nu op, hvor kedede jeg mig bravt under den her bog. Det kan skyldes at humoren bare slet ikke var mig, eller at den faktisk bare gik hen over hovedet på mig, men jeg kunne på ingen måder lide denne bog. Jeg glæder mig dog rigtig meget til Gillians Flynns genfortolkning af Hamlet, men desværre skal jeg vente helt til 2020 til at den udkommer. Læs mere om Shakespeare-projektet her.

Månedens anbefaling
Jeg synes det er skønt at der er begyndt at komme mere opmærksomhed på transkønnede personer, og deres udfordringer og problemer. Derfor er jeg rigtig glad for at Meredith Russo (Som selv er transkønnet) har skrevet bogen Hvis jeg var din pige, om en transkønnet pige og hendes oplevelse med den første kærlighed med en ciskønnet dreng. Jeg synes det er en vigtig bog at læse, som muligvis kan være med til at give større forståelse for det at være transkønnet. Mit brev kan læses her.

Mest forventede læseoplevelse i november
Jeg er lige nu i gang med Joël Dickers Bogen om Baltimore-familien, som er en fortsættelse af Sandheden om Harry Quebert-sagen, som jeg var ellevild med, og som jeg skrev et brev om her. Jeg er kun nået omkring 100 sider ind, men jeg kan også allerede mærke at den her bog er et hit. Jeg glæder mig vildt meget til at få læst den færdig. Derudover håber jeg også på at få læst Stephen Kings The Stand færdig. Nu har jeg været i gang med den i et par måneder, og er faktisk gået helt i stå med den, men ikke med min gode vilje. Der er bare hele tiden anmeldereksemplarer og lektørbøger der må komme i første række.

Opsummering af oktober
Oktober er kommet og gået, og jeg har næsten ikke opdaget det. Jeg føler både at jeg har nået så meget, samtidig med at jeg føler at jeg næsten ikke har nået noget. Måneden har bestået meget af arbejde - både på biblioteket og som lektør, men jeg har dog også været til fest med mine "gamle" studiekammerater, og jeg har også fejret min 27 års fødselsdag. Jeg håber at min november kommer til at føles lidt langsommere, så jeg også kan nå at få nydt lidt af efteråret, inden sneen og kulden for alvor ankommer. 

Kærlig hilsen

8 kommentarer :

 1. Det lyder til, du har haft en fin læsemåned i oktober! Jeg synes hvertfald, det lyder som mange bøger, du har fået læst :-) Shakespeare projektet lyder virkelig virkelig spændende (på trods af din skuffelse over den genfortolkning, du læste) :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg er i hvert fald glad for at komme ud af min læsesump, som jeg vidst var faldet i i sidste måned :)
   Og det er et meget spændende projekt! Men med så mange forfattere til at genfortælle, kan det jo kun ende med vidt forskellige bøger, som ikke alle kan være i ens smag :)

   Slet
 2. Jeg blev virkelig også overrasket over "Måske en dag". Den var virkelig god!

  SvarSlet
  Svar
  1. SÅ god! Den gav mig i hvert fald lyst til at læse mere af den forfatter

   Slet
 3. Ej hvor godt at du blev så vildt med Simon, jeg blev også selv helt overrasket over hvor god jeg syntes den bog er :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var altså en skøn, skøn bog! :D

   Slet
 4. Wauw, sikke en god læsemåned! Og jeg knuselskede også "Måske en dag". Så fin!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det blev en lidt bedre måned end forventet :)

   Slet