torsdag den 10. november 2016

Kære Joël Dicker (Bogen om Baltimore-familien)

En af de bedste bøger jeg nogensinde har læst, og som jeg slet ikke kunne lægge fra mig, da først jeg var begyndt på den, var din tykke roman "Sandheden om Harry Quebert-sagen". En super vellykket krimi i nye klæder, hvor du har fortalt historien som en bog værende i en bog. Da jeg fandt ud af at du har skrevet en "fortsættelse" til historien om forfatteren Marcus, med romanen Bogen om Baltimore-familien, så var min lykke gjort!

Denne historie foregår nogle år efter begivenhederne i den forrige bog, hvor Marcus har oplevet stor succes med at fortælle om begivenhederne omkring sin mentor, og den døde pige der lå i baghaven. Nu skal Marcus i gang med at skrive endnu en bog, men det er først da han møder en tidligere kæreste fra sin fortid, at det går op for Marcus at han bliver nødt til at fortælle historien om sin familie, især den del der var kendt som Baltimore-familien. Marcus var som barn og ung en del af et trekløver bestående af ham selv, og sine to fætre Hillel og Woody, og senere stødte Alexandra til, og de alle fire blev uadskillelige... Eller det blev de ved med at være indtil tragedien ramte dem. 

Endnu engang bygger du historien helt vild fantastisk op. Vi som læser følger både Marcus vej til at få skrevet bogen, og hvordan han lader minderne guide ham, samtidig med at det føles som om at vi får lov til at læse bogen, imens Marcus er i gang med at skrive den. Det er et rigtig godt virkemiddel, og er med til at vi også først får den fulde viden om tragedien, samtidig med at Marcus får det at vide under sin research blandt familie og venner. 

Selvom jeg er meget positiv stemt for dine bøger, og den måde du skriver dem på, så var jeg alligevel ikke blæst helt lige så meget omkuld af denne "fortsættelse", som i princippet sagtens kan læses uafhængigt at den første bog. Måske skyldes det at jeg savnede noget Harry Quebert i historien, eller måske skyldes det at jeg ikke blev helt så overrasket over "det store twist" med tragedien, som måske i virkeligheden slet ikke var et twist. Jeg sad i hvert fald ikke tilbage med en følelse af at du tog røven på mig, som du helt sikkert gjorde sidste gang. Dog skal det siges at den måde du formår at bygge en historie op, som er en historie inde i en historie, er jeg kæmpestor fan af, og jeg håber virkelig der kommer flere bøger om Marcus. 

Kærlig hilsen
Joël Dicker: Bogen om Baltimore-familien. Org. titel: Le Livre des Baltimore. Anmeldereksemplar fra Rosinante. 4/5

2 kommentarer :

  1. Jeg var også rigtig glad for 'Sandheden om Harry Quebert-sagen', så jeg skal da klart ha' fingre i denne her også!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det synes jeg også helt klart du skal! :D

      Slet