søndag den 2. oktober 2016

Kære Opsamlingsliste - September


Månedens læste bøger

Månedens favorit
Jeg blev virkelig godt underholdt af Amy Schumers Pigen med røvgeviret, hvilket var lige hvad jeg havde brug for. Selvom de forskellige kapitler/essays var forholdsvis korte, og dermed let at lægge fra sig, så kunne jeg alligevel ikke slippe bogen, og jeg slugte den på forholdsvis kort tid. Mit brev til Amy kan læses her.

Månedens overraskelse
I mange år har jeg gået rundt og husket at jeg i folkeskolen læste en bog der var rigtig god. Hvad forfatteren hed, titlen eller bare handlingen kunne jeg slet ikke huske - Det eneste jeg kunne huske nogenlunde var forsiden. I september besluttede jeg mig for at nu skulle det altså være nu at jeg fandt den bog igen, og jeg fik hjælp af mange til at finde den. Bogen viste sig at være Tryllebundet af Marianne Curley, og vi besluttede i bogklubben at læse den. Under min læsning begyndte det at gå op for mig at jeg måske aldrig har læst den før. Jeg kan i hvert fald ikke huske noget som helst at handlingen, og faktisk syntes jeg at den var ret dårlig.... Så det var en overraskelse hvor meget min hjerne har spillet mig et puds.

Månedens skuffelse
Jeg ved ikke om det er fair at kalde Emma Clines Pigerne en skuffelse, for den var jo som sådan slet ikke dårlig! Den var bare slet ikke som forventet, og det endte jo nok med at skuffe mig en hel del. Hvorfor kan læses her.

Månedens anbefaling
Normalt prøver jeg at adskille mit job som lektør og min fritidsbeskæftigelse med bloggen ad, og jeg anmelder derfor ikke de bøger jeg læser som lektør. Jeg vil dog alligevel gerne anbefale Lotte Blicher Mørks På en måde skal vi dø. Lotte er præst på Rigshospitalet, og fortæller igennem små anekdoter om døden, og hvordan vi hver især håndterer visheden om at skulle forlade verden og vores pårørende. Jeg er ikke særlig religiøs, men Lotte Mørk prædiker ikke i denne bog, men forklarer og fortæller i stedet på fineste måde om livets endeligt. Jeg synes i hvert fald den er værd at tilbringe et par timer med.

Mest forventede læseoplevelse i oktober
Jeg har meget svært ved at planlægge oktober måneds læsning, da jeg tror at jeg kommer til at få meget travlt med bare at "leve livet", og ikke tænke over at jeg nu også skal huske at læse. Jeg er dog lige nu i gang med at læse Brandon Sandersons Ritmatikeren, og den er ret så god. 

Opsummering af september
September måned har for mig bestået af kæmpe omvæltninger i mit private liv. Det har derfor betydet at der ikke har været den store læselyst den sidste måneds tid, og jeg har derfor kun prioriteret at læse lektørbøger og bøger jeg har modtaget til anmeldelse fra forlag. Derfor tror jeg også at sidste måned af været den måned i bloggens historie, som jeg har læst mindst i. Jeg håber dog på at tingene stabiliseres lidt igen, og at læselysten vil følge trop. 

Kærlig hilsen
 

4 kommentarer :

 1. Krydser fingre for at din læselyst vender godt tilbage :)

  SvarSlet
 2. Jeg er spændt på at læse din anmeldelse af Ritmatikeren :-)

  Pøjpøj med læselysten i oktober!


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror allerede nu jeg kan sige at den bliver god! ;)
   Og tak skal du have :)

   Slet