tirsdag den 11. oktober 2016

Kære Brandon Sanderson (Ritmatikeren)

Efter en hæsblæsende og fantastisk bog, som "Stålhjerte" er, var jeg slet ikke i tvivl om at jeg gerne ville læse flere af dine bøger. Glæden var da også stor, da jeg opdagede at også Ritmatikeren blev oversat til dansk, og med sådan et flot cover, bliver forventningerne skyhøje.

Din bog er bygget op omkring et ret fantastisk univers, hvor der findes ritmatikere. Ritmatikere kan bringe liv til kridttegninger, og disse kridttegninger kan bruges til at udkæmpe kridtlinger, som spreder død og rædsel. For at blive ritmatiker, skal man blive udvalgt som ung. 

Joel har et brændende ønske om at være ritmatiker, men som søn af en kridtmager, var dette ikke oplagt for ham. I stedet sniger han sig til forelæsninger om ritmatik og kridtlinger, og hvordan man bedst forsvarer sig - og kæmper med - kridttegninger. Helt overraskende får Joel dog lov til at blive assistent for professor Fitch, og pludselig finder Joel sig selv midt i opklaringen af mordene på en masse ritmatikere. 

Tænk sig at jeg skulle finde kridttegninger dybt fascinerende, men det var lige præcis det du gjorde ved mig med din bog. Med et så godt opbygget univers, hjulpet på vej af Ben McSweeneys illustrationer, blev jeg fuldstændig opslugt af at vide mere. Jeg ville vide mere om livet som ritmatiker, jeg ville vide mere om hvordan disse kridttegninger fungerede, og jeg ville også vide mere om hvem eller hvad der slog alle disse ritmatikere ihjel. 

Joel som hovedperson fungerer virkelig godt. Han kan til tider virke lidt for "pæn" og ordentlig, men med sin nævenyttige veninde Melody (som jeg bare var kæmpe fan af), hjalp det til at historien ikke blev alt for sød og pæn. Det er en bog der er hurtiglæst, på trods af at man skal lære en hel ny verden at kende, men at jeg skal vente helt til 2017 før næste bind i serien udkommer? Det er jeg ikke fan af! Skynd dig nu lidt Sanderson, jeg venter utålmodigt.

Kærlig hilsen

Brandon Sanderson: Ritmatikeren (Rithmatist #1). Org. titel: The Rithmatist. Anmeldereksemplar fra Dreamlitt. 4/5

2 kommentarer :

  1. Den lyder ret interessant, måske den skulle undersøges nærmere :)

    SvarSlet