tirsdag den 4. oktober 2016

Kære Bogreol - Nye Tilføjelser i September

Ironisk nok endte det med at den måned jeg har læst mindst i i bloggens historie (læs mere her), også er den måned hvor jeg har fået tilføjet flest bøger til mine bogreoler. For foruden den store og fine bunke bøger jeg fik til bogbloggertræf, så har jeg også modtaget anmeldereksemplarer, gaver fra forlag, købt bøger og modtaget en bog af en anden bogblogger. 

Brandon Sanderson: Ritmatikeren (anmeldereksemplar fra Dreamlitt)
Jeg glemte selvfølgelig at få denne bog med på billedet, da jeg netop var i gang med at læse i den, men jeg har vist den frem på instagram lige her. Jeg har tidligere læst "Stålhjerte" som jeg elskede, og indtil videre virker "Ritmatikeren" også til at være rigtig god, og jeg er imponeret over Sandersons fantasi, ved at kunne skabe action med kridtstreger! 

K.L. Berger: De 7 synder (Anmeldereksemplar fra forfatteren/Dreamlitt)
Den tidligere bogblogger Katja har skrevet en bog og fået den udgivet! Det synes jeg er mega fedt, og jeg var da heller ikke længe om at takke ja til at deltage i en bloggerbrunch i Vejle i anledningen af den kommende udgivelse. Bogen var dog på dette tidspunkt ikke kommet fra tryk endnu, men Iben var sød nok til at tage et eksemplar med til mig fra Fantasyfestivallen, hvilket også gjorde at jeg fik en signeret udgave af bogen. Jeg er spændt på at få læst denne fantasybog, hvor hovedpersonen Kane bliver suget ind i et magisk univers, hvor han skal kæmpe mod det onde.

Andrew Smith: Græshoppejunglen
På et tidspunkt før sommerferien havde Simone en bunke bøger hun ønskede at give væk til andre der kunne være interesserede i dem, og efter mange forglemmelser om den (især fra min side), havde Simone den med til bogbloggertræffet. Jeg har haft et godt øje til denne bog, især efter at have læst Smiths tidligere bog "Winger", som var virkelig god! Jeg har læst en masse dårlige anmeldelser af netop denne bog fordi den skulle være ret mærkelig, så jeg er faktisk blevet helt spændt på at få læst den, og finde ud af hvor absurd historien om kæmpe, liderlige græshopper kan være!´

Amy Schumer: Pigen med røvgeviret (Anmeldereksemplar fra Lindhardt & Ringhof)
Jeg har længe syntes at Amy Schumer er skide sjov, og jeg var da også en af dem der var helt vild med hendes film Trainwreck. Derfor blev jeg virkelig glad for at jeg måtte få lov til at anmelde hendes bog, der består af personlige essays, der både er skide sjove og ærlige. Mit brev til Amy kan læses her.

Nicholas Sparks: A Walk to Remember
Jeg tror muligvis jeg har set alle filmatiseringerne der er kommet på baggrund af Sparks' bøger, og jeg har måske tudet til 75% af dem. A Walk to Remember er en af mine yndlings Sparksfilm (og bare generelt yndlingsfilm), og jeg har længe haft planer om at skulle læse bogen også. Da Bookdepository så havde tilbud på den, kunne jeg ikke dy mig fra at købe den. 

Stephen King: Revival
Endnu en bog jeg faldt over på tilbud på Bookdepository, og som på en fin måde matcher mine andre engelske udgaver af Stephen Kings bøger. Jeg ved faktisk ikke ret meget om lige præcis denne King bog, da jeg ikke rigtig er stødt på anmeldelser af den, hvilket betyder at jeg kommer til at tilgå læsningen af den, med et åbent sind. Jeg er spændt. 

Kelly Drewery: Celle 7 (Anmeldereksemplar fra Gyldendal)
Gyldendal ledte efter nogle anmeldere af denne YA dystopiske bog inde på Goodreads, hvor jeg meldte mig og var heldig at blive udvalgt. Jeg har så også allerede læst og anmeldt den, både på bloggen her, men også på Goodreads, med nogle dejlige gif's. 

Kerstin Gier: Smaragdgrøn (Gave fra Turbine)
En dag kom jeg hjem til en overraskelsespakke fra Turbine, som indeholdt to bøger. Den ene var sidste del af Giers trilogi om tidsrejser, hvor jeg tidligere har anmeldt de to første bind i serien: Rubinrød og Safirblå

Boris Hansen: Vejen til Panteon (Anmeldereksemplar fra Tellerup)
Hvis der er en bog der har fået meget buzz de sidste par måneder, så er det "Vejen til Panteon". Jeg hørte første gang om den på instagram, da forfatteren og Nanna Foss var taget på skrivecamp sammen, hvor jeg kunne få et lille indblik i skriveprocessen for dem begge, og derigennem også hørte om hvad Boris' bog handlede om. Jeg syntes historien om Lucas der tager ud for at få Cassandra tilbage, på trods af de forhindringer der nu er når man rejser til en ny verden, lød vildt spændende. 

Frances Hardinge: Løgnens træ (Gave fra Turbine)
Den anden bog i overraskelsespakken fra Turbine, var denne oversættelse af "The Lie Tree". Jeg læste den på engelsk sidste vinter, hvor jeg husker at den gotiske stemning omkring Faith og hendes jagt på sandheden om hendes fars død, var tilpas uhyggelig, men at der var noget ved historien der ikke helt fangede mig. Dog er jeg glad for at have den stående på dansk på reolen, og tror også den kan bruge en genlæsning. 

Emma Cline: Pigerne (Anmeldereksemplar fra Lindhardt & Ringhof)
En anden bog der i løbet af det sidste halve år har modtaget meget buzz, er Clines debutroman om en ung piges udvikling fra barn til voksen, og hvordan hun endte med at komme med i en kult. Historien skulle være løst baseret på Manson-kulten i slut-tressernes Californien, og Emma Cline skriver gudesmukt. Jeg blev dog bare lidt skuffet over selve handlingen. Hvorfor forklarer jeg mere om her

Kærlig hilsen

2 kommentarer :

  1. Åh, den kære Hr. Sparks kan man vist aldrig gå forkert med - jeg er virkelig spændt på din vurdering af bogen. Jeg er også en af de store tilhængere af filmen, men bogen har jeg endnu ikke turdet give mig i kast med (mest fordi jeg er nervøs for, at den ikke kan 'leve op til' filmen, hvilket egentligt virker utroligt fjollet).

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har det ligesom dig! Hvordan vil bogen nogensinde kunne leve op til den fantastiske film?! (hvilket jo er en meget sjov tankegang, når nu bogen kom først ;) )

      Slet