lørdag den 2. januar 2016

Kære Opsamlingsliste - December

Månedens læste bøger

Månedens favorit
Jeg skulle nå helt hen imod slutningen af december før december måneds favorit kom ind i mit liv. Jeg havde taget Nanna Foss' Geminiderne med mig på juleferie, og på 1. juledag satte jeg mig til rette og begyndte på fortsættelsen af den fantastiske Spektrum-serie. Jeg slugte den tykke bog på 2 dage, og alle de planlagte julefilm i fjernsynet måtte vige pladsen for den hæsblæsende historie. Jeg venter nu allerede spændt på næste bog i serien (og jeg håber sådan at det bliver fra Albans perspektiv.

Månedens overraskelse
Jeg må helt ærlig sige at jeg blev overrasket over hvor lidt Patrick Ness' roman The Rest of Us Just Live Here rørte mig. Ness har ellers haft nogle tårefremkaldende og tankevækkende romaner i "Monster" og "Mere end det", men hans nyeste roman var lige så hurtig glemt igen, som den var læst.

Månedens skuffelse
Med en masse pendlen denne måned, tænkte jeg at jeg skulle give et seriøst forsøg med at lytte til lydbøger, og det har nu endelig været en succes for mig. Jeg falder heldigvis ikke i søvn bag rattet! Den første lydbog jeg hørte, endte dog med at være månedens største skuffelse. Fortsættelsen til The Selection, nemlig Eliten var meget frustrerende at lytte til. Ikke så meget på grund af oplæseren, hun gjorde det egentlig meget godt, men hovedpersonen America irriterede mig godt og grundigt igennem hele bogen, til det punkt hvor jeg skældte hende ud i bilen - ren dedikation fra min side. Det var virkelig en øv-oplevelse.

Mest forventede læseoplevelse i januar
Jeg har været så heldig at modtage Liane Moriartys to nyeste romaner udgivet på dansk, nemlig Hypnotisørens kærlighed og Det hun glemte, og jeg er meget spændt på at få dem læst i januar - især "Det hun glemte" har længe stået på min tbr-liste på Goodreads. Forhåbentlig skuffer den ikke. Derudover kunne jeg ikke dy mig fra at købe en lille(!) boglig julegave 1. juledag, og i den kommende pakke fra Saxo er bl.a. fortsættelsen til Maggie Stiefvaters "The Raven Boys", nemlig The Dream Thieves, som jeg glæder mig enormt meget til at læse!

Opsummering af december
For mig har december været præget af arbejde. Jeg begyndte på mit nye arbejde på Skagens bibliotek i december, hvilket har betydet en masse nye indtryk, og en masse timer i bil. De første par uger betød det en meget træt Louise hver aften, og der blev ikke meget tid til at læse. Da jeg så endelig gav lydbøger en chance igen, begyndte læseglæden at titte frem igen, og jeg begyndte at få læst og lyttet til flere og flere bøger. Julen har også betydet en masse fine boglige gaver til mig, som jeg glæder mig til at vise frem og få læst, og derudover betød julen også at jeg havde fri til at få læst en masse bøger, hvilket jeg i den grad ikke lod gå til spilde. Nyt arbejde var ikke den eneste forandring i mit liv i december. December betød nemlig også på et flytning, så nu sidder jeg i en større lejlighed, hvilket betyder plads til bogreoler, hvilket betyder at nu står alle mine bøger fremme, i stedet for at jeg må udvælge bøger til at blive gemt væk og glemt. Synet af alle mine bøger frit fremme er nu et kønt syn.

Kærlig hilsen

8 kommentarer :

 1. Godt nytår!

  Åh, jeg e l s k e d e også Geminiderne! Jeg har en idé om, at den næste bog bliver med Noah som fortæller. Det bliver spændende, når Nanna på et tidspunkt afslører sin fortæller.

  Jeg har også lyttet til både Udvælgelsens og Eliten som lydbøger, og kunne egentlig godt li' dem. Jeg blev i hvert fald ikke sur, mens jeg lyttede ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har sikkert ret i at det bliver Noah som næste fortæller, men jeg håber dog alligevel at det bliver Alban ;)

   Slet
 2. Årh jeg har også skældt America Singer meget ud i min bil! :D Jeg har vist ikke fået ønsket dig stort tillykke med jobbet i Skagen, hvor er det fedt :)
  Rigtig godt nytår!

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha det er godt at høre at jeg ikke er alene om det :p
   Mange tak skal du have :D

   Slet
 3. Godt nytår herfra :) Og tillykke med det nye job og lejligheden, hvor er det spændende :) Jeg glæder mig til at læse med på din blog igen i år :)

  SvarSlet
 4. Åh, om jeg kender det med pendlerhverdag og fuldtid. Det er altså ret vildt at skulle vænne sig til. Tiden forsvinder på en helt ny måde. Og man bliver så træt. Det er nok bare en rytme, der skal læres. Men tillykke med jobbet  – det er da fantastisk!

  I øvrigt sjovt at du også har læst 'Tracy Beaker'. Jeg læste den, fordi den stod på BBC's liste engang. Den er lidt spøjs, synes du ikke?  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en stor omvæltning, men på et tidspunkt vænner man sig til det, og det bliver hverdag igen (håber jeg) Og mange tak!

   Hehe egentlig ikke så spøjst, for jeg tog den netop med hjem fra arbejde, fordi den netop står på BBCs liste ;)

   Slet